Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost, za jak dlouho tyto AD zaberou? Začala jsem na 5mg, ted třetí den. Po týdnu mám začít s 10mg. Děkuji za odpovědi.
@Evellynn taky jsem začala na 5, potom 10 a nakonec 20. Kdy to bylo lepší přesně nevím, ale asi tak 2 měsíce cca. Potom už jsem ten stres tolik nepociťovala, ale jak říkal doktor „flegmatika to z tebe neudělá“ ![]()
Bude to individuální, ale obecně lze očekávat efekt u antidepresiv nejdříve po 3-4 týdnech.
A můžu se zeptat, jaké jste měli příznaky deprese? Měli jste třeba i nechuť k jídlu? Já mám totiž úplně přes den odpor k jídlu. Večer, když jsem zklidněna prášky na spaní, co mám od psychiatra, tak můžu jist v pohodě. Měl to někdo taky tak?
@Evellynn ahoj ja beru eliceu pres mesic a zacinala jsem na pulce tabletky z 5mg, pak na cele a ted 3dny beru 10mg.je mi neustale po ranu spatne od zaludku a trva to treba I tri hodiny
je zajimave ze odpoledne a vecer se citim dobre. doktora sem se ptala zda to nemuze byt ze by me prasky nevyhovovaly ale rekl ze o tom jeste neslysel a ze mam vydrzet.Tak drzim
jinak jsem se po nich relativne zklidnila ale uplne cupr jeste rozhodne nejsem.
@Evellynn píše:
A můžu se zeptat, jaké jste měli příznaky deprese? Měli jste třeba i nechuť k jídlu? Já mám totiž úplně přes den odpor k jídlu. Večer, když jsem zklidněna prášky na spaní, co mám od psychiatra, tak můžu jist v pohodě. Měl to někdo taky tak?
Ahojky, ja mela ty samé priznaky a k nechutenství, nevolnosti.. jsem měla i dlouhodobou nespavost
zhubla jsem behem 3tydnu a neslo to takto dal.jsem drobek
eliceu jsem měla prvne 1/2 z 5mg, pak celou a ted beru dve rano takze 10mg.3 tydny jsem byla uplne cupr
a ted se mi zas ty stavy horsi
právě nevim podle čeho lékař urcuje zda mám dostatečně silne leky ale pravdepodobne vychazi z kil.rekl ze na moji stavbu tela mam dostatecne silnou davku…Tak nevim.
Cca d0 týdne, max. 14 dnů, postupně cítíš, že se cítíš lépe a lépe. vždy ale záleží nejen na konkrét. AD, ale i na množství a příp. jeho rozdělení do dne
Zdravím. Letos jsem psychicky zkolabovala a dostala jsem se na psychiatrii, kde mi nasadili AD Cipralex 2tabletky ráno a na zklidnění 3× denně Rivotril. Z nemocnice jsem už 3měsíce doma a vrátilo se mi to ve stejné síle. Nemám klasickou depresi, kdy lidé leží a brečí a nejsou schopni nic udělat, mám pravý opak moje deprese mě nutí neustále chodit, nemůžu ležet…hned vyskakuji z postele a chodím z místnosti do místnosti a jsem plná neklidu. Má někdo to samé? Jinak mi diagnostikovali periodickou depresi těžkou. Uvítám jakoukoliv radu…děkuji
Ahoj, já mám Eliceu 10mg od začátku a teď to budou 2 a půl měsíce. Lépe jsem se začala cítit cca po dvou až třech týdnech, teď je to dobrý, ale ještě nemůžu říct že 100%ni. Obvodak mi ji napsal na panickou poruchu, měla jsem stavy, kdy jsem se složila s nižším tlakem a pak jsem se bála, že kamkoliv půjdu, tak tam zkolabují a už z toho se mi dělalo zle. Nemohla jsem nikam jít aniž by se mi nedělalo špatně, nechtěla sem se bavit se známými venku, bála jsem se řídit auto, dojít nakoupit a další banality pro mě byly dost těžké. Teď normálně funguju, ale občas nějakou paniku zažijí, ale vzhledem k tomu, že už to není pro mě neznámý stav, dá se s tím pracovat. ![]()
Ahoj , našla jsem přímo tohle téma, už jsem psala v jiné diskuzi,ale zeptám se tady. Beru dnes Eliceu 3 týden a dnes v noci me neco vzbudilo a ja se rozrusila a mela tep 169. Po chvilce jsem se uklidnila,tak ze vse ok, tep klesl Panika se nerozjela. Ale jsem dnes jak prastena , srotuje mi to, pritom se mi poslednich par dni zdálo ze jsem uz klidnejsi a AD pomalu zabirají. Může se stát, že jeste tu a tam nejaky vykyv bude ? děkuji za zkusenosti.
Určitě ano, tři týdny užívání je ještě malo…úplně v pohodě budeš treba až po 6-8 týdnech…a něco podobného jak popisujes se mi jednou také stalo, asi se mi něco zdálo a já najednou vylitla z postele jako by mě na noze brali a hrozně sem se lekla..pak jsem znovu v klidu usnula až u manžela v náručí
…takže hlavně vydrzet. Dneska je to necelý rok co beru Eliceu a jsem ve 4.mesici těhotenství, mám před sebou vysazování…tak uvidíme jak dopadnu 😊
beru ani ne týden a nic moc teda, beru 5mg.z 10 mi bylo zle.zdá se mi, že nevolnosti už ustupují, ale nechutenství mám stejně.ale aspoň jsem začala spát.chce to vydržet.
@Anonymní píše:
@Evellynn ahoj ja beru eliceu pres mesic a zacinala jsem na pulce tabletky z 5mg, pak na cele a ted 3dny beru 10mg.je mi neustale po ranu spatne od zaludku a trva to treba I tri hodinyje zajimave ze odpoledne a vecer se citim dobre. doktora sem se ptala zda to nemuze byt ze by me prasky nevyhovovaly ale rekl ze o tom jeste neslysel a ze mam vydrzet.Tak drzim
jinak jsem se po nich relativne zklidnila ale uplne cupr jeste rozhodne nejsem.
Ahoj.Taky mas „ranni“ nevolnosti???Ja to beru 4ty tyden a po ranu je mi uz 14 dni zle…taky rikal to same a hlavme,ze mam vydrzet…
Lip mi je jak si rikala ty,ale i se da rict,ze ez sem je začala brát,tak sem mela uzkost sem tam a ted je to slabsi,ale kazdy den :/ Snad to zabere…Nemuzu se k nikomu dopazrat,kdo by mi rekl-ano ad ti to prvni mesic zhorší a pak to bude dobry a vse odezni
JE TU NEKDO TAKOVEJ.Asi potrebuju nadeji :/
@RibelleA píše:
Ahoj.Taky mas „ranni“ nevolnosti???Ja to beru 4ty tyden a po ranu je mi uz 14 dni zle…taky rikal to same a hlavme,ze mam vydrzet…Lip mi je jak si rikala ty,ale i se da rict,ze ez sem je začala brát,tak sem mela uzkost sem tam a ted je to slabsi,ale kazdy den :/ Snad to zabere…Nemuzu se k nikomu dopazrat,kdo by mi rekl-ano ad ti to prvni mesic zhorší a pak to bude dobry a vse odezni
JE TU NEKDO TAKOVEJ.Asi potrebuju nadeji :/
jsem tu jáááá přeci
a mě je po navyšení víc na nic jak když jsem nasazovala, půjdu s tím dolů
nemám na to nervy.nejradší bych tohle období cely zaspala a vzbudila se až mi bude ok.