Elicea, antidepresiva - za jak dlouho jsou cítit účinky?

107
23.7.16 11:11

Elicea-za jak dlouho jsou cítit účinky?

Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost, za jak dlouho tyto AD zaberou? Začala jsem na 5mg, ted třetí den. Po týdnu mám začít s 10mg. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
23.7.16 11:14

@Evellynn taky jsem začala na 5, potom 10 a nakonec 20. Kdy to bylo lepší přesně nevím, ale asi tak 2 měsíce cca. Potom už jsem ten stres tolik nepociťovala, ale jak říkal doktor „flegmatika to z tebe neudělá“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
23.7.16 11:38

Bude to individuální, ale obecně lze očekávat efekt u antidepresiv nejdříve po 3-4 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
23.7.16 11:48

Já měla zlepšení cca po 3 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
23.7.16 17:48

A můžu se zeptat, jaké jste měli příznaky deprese? Měli jste třeba i nechuť k jídlu? Já mám totiž úplně přes den odpor k jídlu. Večer, když jsem zklidněna prášky na spaní, co mám od psychiatra, tak můžu jist v pohodě. Měl to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.17 08:42

Elicea 5

@Evellynn ahoj ja beru eliceu pres mesic a zacinala jsem na pulce tabletky z 5mg, pak na cele a ted 3dny beru 10mg.je mi neustale po ranu spatne od zaludku a trva to treba I tri hodiny :nevim: je zajimave ze odpoledne a vecer se citim dobre. doktora sem se ptala zda to nemuze byt ze by me prasky nevyhovovaly ale rekl ze o tom jeste neslysel a ze mam vydrzet.Tak drzim ;) jinak jsem se po nich relativne zklidnila ale uplne cupr jeste rozhodne nejsem.

• Citovat
  • Upravit
40
23.11.17 10:28
@Evellynn píše:
A můžu se zeptat, jaké jste měli příznaky deprese? Měli jste třeba i nechuť k jídlu? Já mám totiž úplně přes den odpor k jídlu. Večer, když jsem zklidněna prášky na spaní, co mám od psychiatra, tak můžu jist v pohodě. Měl to někdo taky tak?

Ahojky, ja mela ty samé priznaky a k nechutenství, nevolnosti.. jsem měla i dlouhodobou nespavost 8o zhubla jsem behem 3tydnu a neslo to takto dal.jsem drobek :roll:eliceu jsem měla prvne 1/2 z 5mg, pak celou a ted beru dve rano takze 10mg.3 tydny jsem byla uplne cupr :palec: a ted se mi zas ty stavy horsi :think: právě nevim podle čeho lékař urcuje zda mám dostatečně silne leky ale pravdepodobne vychazi z kil.rekl ze na moji stavbu tela mam dostatecne silnou davku…Tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.17 10:34

Cca d0 týdne, max. 14 dnů, postupně cítíš, že se cítíš lépe a lépe. vždy ale záleží nejen na konkrét. AD, ale i na množství a příp. jeho rozdělení do dne

• Citovat
  • Upravit
22.4.18 10:48

Prosím o radu a pomoc!!!

Zdravím. Letos jsem psychicky zkolabovala a dostala jsem se na psychiatrii, kde mi nasadili AD Cipralex 2tabletky ráno a na zklidnění 3× denně Rivotril. Z nemocnice jsem už 3měsíce doma a vrátilo se mi to ve stejné síle. Nemám klasickou depresi, kdy lidé leží a brečí a nejsou schopni nic udělat, mám pravý opak moje deprese mě nutí neustále chodit, nemůžu ležet…hned vyskakuji z postele a chodím z místnosti do místnosti a jsem plná neklidu. Má někdo to samé? Jinak mi diagnostikovali periodickou depresi těžkou. Uvítám jakoukoliv radu…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.4.18 21:09

Ahoj, já mám Eliceu 10mg od začátku a teď to budou 2 a půl měsíce. Lépe jsem se začala cítit cca po dvou až třech týdnech, teď je to dobrý, ale ještě nemůžu říct že 100%ni. Obvodak mi ji napsal na panickou poruchu, měla jsem stavy, kdy jsem se složila s nižším tlakem a pak jsem se bála, že kamkoliv půjdu, tak tam zkolabují a už z toho se mi dělalo zle. Nemohla jsem nikam jít aniž by se mi nedělalo špatně, nechtěla sem se bavit se známými venku, bála jsem se řídit auto, dojít nakoupit a další banality pro mě byly dost těžké. Teď normálně funguju, ale občas nějakou paniku zažijí, ale vzhledem k tomu, že už to není pro mě neznámý stav, dá se s tím pracovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 09:44

Ahoj , našla jsem přímo tohle téma, už jsem psala v jiné diskuzi,ale zeptám se tady. Beru dnes Eliceu 3 týden a dnes v noci me neco vzbudilo a ja se rozrusila a mela tep 169. Po chvilce jsem se uklidnila,tak ze vse ok, tep klesl Panika se nerozjela. Ale jsem dnes jak prastena , srotuje mi to, pritom se mi poslednich par dni zdálo ze jsem uz klidnejsi a AD pomalu zabirají. Může se stát, že jeste tu a tam nejaky vykyv bude ? děkuji za zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
31
8.1.19 17:41

Určitě ano, tři týdny užívání je ještě malo…úplně v pohodě budeš treba až po 6-8 týdnech…a něco podobného jak popisujes se mi jednou také stalo, asi se mi něco zdálo a já najednou vylitla z postele jako by mě na noze brali a hrozně sem se lekla..pak jsem znovu v klidu usnula až u manžela v náručí :wink:…takže hlavně vydrzet. Dneska je to necelý rok co beru Eliceu a jsem ve 4.mesici těhotenství, mám před sebou vysazování…tak uvidíme jak dopadnu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.19 18:04

beru ani ne týden a nic moc teda, beru 5mg.z 10 mi bylo zle.zdá se mi, že nevolnosti už ustupují, ale nechutenství mám stejně.ale aspoň jsem začala spát.chce to vydržet.

• Citovat
  • Upravit
59
15.2.19 11:49
@Anonymní píše:
@Evellynn ahoj ja beru eliceu pres mesic a zacinala jsem na pulce tabletky z 5mg, pak na cele a ted 3dny beru 10mg.je mi neustale po ranu spatne od zaludku a trva to treba I tri hodiny :nevim: je zajimave ze odpoledne a vecer se citim dobre. doktora sem se ptala zda to nemuze byt ze by me prasky nevyhovovaly ale rekl ze o tom jeste neslysel a ze mam vydrzet.Tak drzim ;) jinak jsem se po nich relativne zklidnila ale uplne cupr jeste rozhodne nejsem.

Ahoj.Taky mas „ranni“ nevolnosti???Ja to beru 4ty tyden a po ranu je mi uz 14 dni zle…taky rikal to same a hlavme,ze mam vydrzet… :( Lip mi je jak si rikala ty,ale i se da rict,ze ez sem je začala brát,tak sem mela uzkost sem tam a ted je to slabsi,ale kazdy den :/ Snad to zabere…Nemuzu se k nikomu dopazrat,kdo by mi rekl-ano ad ti to prvni mesic zhorší a pak to bude dobry a vse odezni :? JE TU NEKDO TAKOVEJ.Asi potrebuju nadeji :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
15.2.19 12:05
@RibelleA píše:
Ahoj.Taky mas „ranni“ nevolnosti???Ja to beru 4ty tyden a po ranu je mi uz 14 dni zle…taky rikal to same a hlavme,ze mam vydrzet… :( Lip mi je jak si rikala ty,ale i se da rict,ze ez sem je začala brát,tak sem mela uzkost sem tam a ted je to slabsi,ale kazdy den :/ Snad to zabere…Nemuzu se k nikomu dopazrat,kdo by mi rekl-ano ad ti to prvni mesic zhorší a pak to bude dobry a vse odezni :? JE TU NEKDO TAKOVEJ.Asi potrebuju nadeji :/

jsem tu jáááá přeci :mrgreen: a mě je po navyšení víc na nic jak když jsem nasazovala, půjdu s tím dolů :nevim: nemám na to nervy.nejradší bych tohle období cely zaspala a vzbudila se až mi bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí