Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám 3 týdenní mimčo a řeším, jestli dávat v létě nánožník na korbičku? Nebude v kočáru moc vedro? A jakým jiným způsobem zabránit sluníčku ve “vstupu” do kočárku? Vím, že hlavu zastíním plenkou, ale co zbytek těla?
Moc děkuji.
![]()
Nánožník nedávat. Vždyť by se tam upeklo. Existují clony na kočárek. Ty jsou nejideálnější. Plena se na kočárek nemá dávat, protože pak se zabrání, aby tam proudil vzduch a bude tam mít jak ve skleníku.
Jinak nožičky jsem zakrývala plinou a snažila se jezdit tak, aby na ni nesvítilo.
Nedavala jsem ani v zime, s fusakem a poklopem by se mi dite upeklo…
@SabVok na sluníčko jsem dávala clonu a přes nohy jsem prehodila v lete jen tetraplenu když bylo třeba.
Nánožník určitě ne. By se dítko uškvařilo. Já mám syna chladnokrevníka, já mu dát o půl vrstvy navíc než tepelně snese tak zrudne jak paprika a není s ním k vydržení. Takže já jezdila mimo polední špičku, holé nohy měl a když už, tak přehodit plínu přes nohy. Ani ponožky nechtěl. Jinak jsem ho před každým výjezdem mazala krémem na opalování. Narodil se v září a ještě v říjnu bylo teplo. Na jaře měl na sobě jen jednu vrstvu oblečení a dečku. Nic víc.
Nánožník určitě ne. Já přes dítě dávala látkovou plenu, pod ní bylo jen v body a plence. Nebo jsou clony na kočár, slunečníky apod
Nánožník ve vedrech určitě ne. Plenu na korbu jsem taky nedávala, clona na kočárek mi přijde lepší. Dítě pod ní není utemované, je to vzdušnější a ještě to líp vypadá.
Clonu jsem měla nějakou obyč z DM, jde přidělat snad na každou korbu.
Když hodně svítilo na nohy, namazala jsem je pořádnou vrstvou opalováku a tenkou plenou jsem je přikryla.
Nánožník v létě? Vůbec by, se dítko upeklo. Uvidíte jake mimi bude. Dcwea je docela zmrzlina takže v těch největších vedrech jezdila v body s krátkým rukávem a na nohou měla ponožky. Hlavně miminko důkladně namazat. Plenu přes kočárek taky nedávat ne proudí tam vzduch. Da se koupit univerzální clona na kočárek kupovala jsem jí v DM za 150kc má i uv ochranu. Pasuje na každý kočár to je mnohem lepší.
@annali tu clonu z DM jsem měla na sportaku a nejen, že mi nešla připevnit tak, aby na malou nesvitilo, ale při druhým pokusu se mi urvala šňůrka..
Řešila jsem látkovou plenou přes nohy ![]()
Prosím, nedávat plenku přes kočár 🙏🏼 Syn je červnový, koupila jsem si clonu v DM ( měla jsem aj pro první ) Dá se na korbu aj pak na sporťák. Podle počasí pak dečka, zavinka apod. ![]()
@shadowbabe píše:
Prosím, nedávat plenku přes kočár 🙏🏼 Syn je červnový, koupila jsem si clonu v DM ( měla jsem aj pro první ) Dá se na korbu aj pak na sporťák. Podle počasí pak dečka, zavinka apod.
Všichni tu píšou plenu přes nohy tak klid ![]()
Mela jsem clonu a plenku pres nohy, nekdy plenka nebyla potreba, tu clonu jsem si ruzne posouvala tak, aby stinila vzdy tam, kam svitilo slunicko a maly byl chraneny
@hospodki píše:
Všichni tu píšou plenu přes nohy tak klid
Tak snad se ti ulevilo ![]()
Měla jsem dubnové miminko. A v létě trávil v kočáru pouze v body. Nánožník jsem v létě nepoužila. Když foukalo nebo k večeru se ochlazovalo. Dávala jsem mu přes nohy plenku obrázkovou, že to byla tenká přikrývka. Nánožník se využil na podzim.