Nápady na výlety
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše: Více
Pro mě to je „odkládání“… Přeci si nepořídím další dítě a ty co mám nedám babičkám, protože chci mít klid. Pravděpodobně bych je stejně někam musela ráno odvést a večer vyzvednout. Prarodiče co jsou blízko mají okolo domu to, co my (prostě vesnici). A na nějaké extra výlety nejsou.
A ano, věřím svým dětem na 100%. Tam žádný problém není.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ne protože chceš mít klid, ale protože jim chceš zařídit lepší program, než co zvládneš mezi neustálým kojením a přebalováním novorozence.
Tyjo, jsi střelec. U vody bych 4leté děti bez dozoru nenechala a co si budeme, s tím miminkem prostě nebudeš moct být 100% ve střehu, jako vždy. No uvidíš sama. Ani moc nechápu, proč se ptáš na výlety, když nechceš sdělit aspoň v jakém kraji. Píšeš, že 3 roky cestuješ a jsi s nimi aktivní, tak snad víš, jak se plánují a vybírají výlety ne?
Jestli ti je novorozenec umožní realizovat nebo ne, to se sama brzy dozvíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček píše: Více
S dvojčaty nemám problém, oznámím kam jdeme, co si mají zabalit do batohu a co si obléknout.
Baví je vše, co je aspoň trochu akční, třeba kino byl naprostý propadák.
Na podzim jsme ušli po lese k 10km a neutečou. Spíš mě opravdu zajímaly nějaké ty tipy, jak je zabavit.
- Citovat
- Upravit
Jakože doteď víš, co je baví, ale jakmile se narodí mimino, tak už to vědět nebudeš?
Nebo já ti fakt nerozumím. Pokud to s miminem půjde, můžeš s nimi klidně courat 10 km po lesích jako dosud. Pokud jsi si jistá, že až si na půl hodiny sedneš na pařez, abys nakojila, tak se zabaví sami bezpečně v okolí, o nic nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já používám na výlety a zážitky web kudyznudy a slevomat, ale to jistě znáš… bez lokality ti prostě konkrétní destinace poradit nelze..
4leté mívaly rády herničky a vodu, skluzavky, kolotoče, na procházky ani hrady/zámky je extra neužilo, později jezdily rády po dědině na kole, kolečkové brusle apod., ale to až tak 6+ a nějaké to odřené koleno z toho samozřejmě bylo… ve 4 je to ještě i dost o úrazech a pozornosti, to si jako třeba celodenně venku s novorozencem moc představit neumím…
takže bych volila spíš kratší aktivity, zoo samozřejmě ano, pak jsou různé zábavní parky, kde si to čtyřleťáci fakt dost užijou, ale taky zaplatíte a bude tam pro mimino asi moc velký hluk… ve vedru bych ale vážně byla opatrná..
je vidět, že se tvým dětem asi ještě nic vážnějšího nestalo, když jsi tak klidná…
ty moje šly v 5 samy na dvůr se staršími sousedy a za pár minut se vrátily - jedna čelo od krve, druhá jí flákla dlažební kostkou do čela, že se s ní nehraje a baví se s jinými ![]()
ono fakt někdy stačí jen chvilka… otočit se, nedívat se..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych spíš šla cestou jít na borůvky do lesa (moskytiéra přes kočár), stavět tam domečky, hrát na medvěda (strom úměrný velikosti dítěte a dítě ho obejme nohama a rukama a měří se čas), hledat poklad po indiciích (dá se i vymyslet na místě), děti v předškolním věku bavilo odlévat stopy sádrou apod. Vybírala bych primárně stín a možnost přebalit a nakrmit, a vyhýbat se davům. Doma jim můžeš do vody schovat gumové dinosaury a dát zamrazit, oni se pak na zahradě zchladí a budou sledovat, kdy se vyklubou. Já mám děti jen 20m od sebe, ale mladší narozenou uprostřed prázdnin, takže ten červenec už jsem byla utahaná a přenášela, to jsem se držela blízko, ale v šestinedělí mi bylo fajn a často jsem s kočárkem jela do lesa (měla jsem stupínek pro starší i šátek na navázání), do nedaleké minizoo, přes les na zmrzlinu do vedlejší vesnice atd. Ale můj starší by nejradši pořád listoval knížkami, nebyl úplně neposedné dítě, takže jsem nic moc vymýšlet nemusela. A kombinace písek, kameny, voda, je za mě nad všechny výlety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jim asi nevysvětlím… Stejně by to dopadlo tak, že by mě chtěli k prarodičům, co jsou blízko, sebou a to zase nechci já.
Ano, jsem s nimi hodně akční, ale nikdy jsem se nepokoušela vymýšlet program „na jednom " místě… Jedeme třeba na týden ke druhým prarodičům, něco podnikneme tam, pak další dva týdny na chatu a podnikáme věci tam, hodně kolo, nebo koně, atd… Klidne víkendový pobyt v kempu. Prostě věci které s novorozencem nejsou proveditelné. Stačí, že jsme letos museli zrušit dovolenou u moře, ale aspoň to si vysvětlit nechali a prý budou v létě se mnou a s miminkem. Zařídila jsem jim určitě vyžití i na zahradě. Asi stejně skončíme u různých zoo, muzeí, nějakých tůr, atd, jak mi tady někdo radil. ![]()
A k té vodě… Oni stejně většinu času stojí nebo sedí v brouzdališti a přelévají vodu. Bez rukávků se k vodě neopovaží přiblížit a ani na záchod neutečou bez toho, aby mi řekli, že tam musí jít. Z toho opravdu obavu nemám.
Možná mám spíš obavu z toho, že najednou i já přijdu o ten "akčnější“ život, co jsem si s klukama vybudovala a i jim vyhovuje.
Jinak máme plány na září/říjen, dokonce už i na zimu, jen nějak nevím co a tím létem.
- Citovat
- Upravit
@zrcadlo píše: Více
Díky za nápady, les není problém
naše děti jsou naopak hodně akční, takže když jsme doma, tak pořád s něčím běhají a házejí. Ale venku jsou to zlatíčka ![]()
- Citovat
- Upravit
No do určité míry přijdeš, to jsi snad věděla, než sis to dítě pořizovala ne? Miminko je vždycky omezení, i když je zdravé, pohodové, hezky spí, bezproblémově se kojí atd.
To je život. Mě nejvíc mrzela celá sezona bez kola, které jsme se starším milovali. Ale uvézt croozer a ještě do sedačky staršího, to nepřipadalo v úvahu. Tak se holt jeden rok dělaly jiné aktivity ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
víš, já nechci sýčkovat, ale ty prostě absolutně nepočítáš s tím, že mohou nastat jakékoliv komplikace zdravotní - ať u tebe, tak u miminka, jako fakt tě obdivuju, že chvíli před porodem, který bude v největších pařácích, řešíš svou akčnost a nemožnost trajdat a jezdit po různých vzdálených místech, jak jsi zvyklá..
napadlo tě vůbec, že dítě či ty můžete mít klidně pár týdnů-měsíců jakékoliv omezení a tohle vše si jen maluješ jak procházku růžovým sadem??
A to, že aktuálně čtyřletí fungují jak hodinky je super a obdivuhodné, ale vždycky to tak taky nebude..
Já ti žádné komplikace, probůh, opravdu ani v nejmenším nepřeju, jen mne tvé uvažování udivuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou dva, tak jim v lese udělej soutěž, olympiádu nebo desetiboj. Večer napíšeš disciplíny a diplomy, a stačí ti metr, stopky, krepák, najít klacek jako oštěp. Já když hlídala i neteře a synovce, tak nejvíc se na procházce zasekli na naučné stezce, kde bylo ukázáno, které zvíře kam doskočí. Zkoušeli z místa, s rozběhem, pak to nejstarší začala zapisovat, pak si udělali tipovačku, která další zvířata by kde byla na tom žebříčku, a ta nejstarší to tam googlila na telefonu. A na chalupě pravidelně děláme dětem olympiády, a baví je to fakt hodně. V tomhle dvojčata lepší než jedno starší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 Souhlasím. Já třeba nejvíc řešila fakt, aby se starší dítě moc nenudilo a nežárlilo na sourozence. Počítala jsem s tím, že prostě budu omezená minimálně po to šestinedělí a byla jsem vděčná, když si staršího vzal taťka odpoledne ven nebo babička na zahradu. Ne abych se ho zbavila, ale aby on měl zajímavější náplň než čekat na mě, jak někde co hodinu nakojím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý den objevit nové hřiště.
Jit někam k potůčku a nechat je si tam stavět přehrady.
Pronajmout si na týden / dva nějakou chatu se zahradou, dát jim bazének pod strom, uvařit společně oběd, večer udělat taborak.
Udelat si výlet vlakem do nejbližšího mesta, najit cukrárnu, hernu, hřiště.
Domluvit klukům návštěvu kamarádu ze školky (prázdniny jsou dlouhé a kamarádi můžou chybět).
Najít nějaký zoo park nebo farmu - u nás si třeba děti můžou vyrobit máslo.
Jit trhat byliny na čaj a sušit je.
Jit na houby, na borůvky a pak z toho uvařit.
Jot na dětskou prohlídku na zámek/ hrad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne ta zakladatelky predstava prijde nahodou skvela, hned od zacatku zapoji miminko do chodu rodiny. A jak uz jsem psala, pro me bylo treba dvoulete batole s vlastnim nazorem pri rodinnych aktivitach mnohem vetsi omezeni nez miminko. V cyklovoziku jsem vozila klidne jeste deti dvou a ctyrlete, aspon jsem se poradne projela. Kdyz jede ctyrlete dite na kole samo, tak to je mnohem vetsi omezeni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
Je to možné

Z těch dvou co už mám žádné obavy nemám.
Moc díky, po těch muzeích v okolí se podívám a zoo bude asi jasná volba.