Nápady na výlety
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@unuděná píše: Více
tak pro mne jako bezdětnou byla pětikilová dvojčata jen po týdenním zácviku v kojeňáku taková řacha, že jsem asi dva týdny žila v noční košili
a sotva stíhala wc a sprchu… pomáhal dost exm. a časem si to sedlo, ale ty první týdny jsem byla ráda, když jsem vyšla na půl hodinky s kočárem ven
a to jsem nerodila… věřím, že v tom stavu bych zůstala s ohledem na můj dost nízký prah bolesti mimo běžné fungování ještě daleko dýl…
ale jak říkám, fakt smekám, kdo dokáže být hned takto aktivní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hibou píše: Více
Jo určitě souhlasím, je super mimčo hned zapojit do chodu rodiny, POKUD to jde. Zakladatelka si vůbec nepřipouští, že z milionu a jednoho důvodu to jít nemusí. Pak bude mít akorát depku, že nemůže lítat celé dny po lesích a věnovat se starším dětem
Tak proto bych byla opatrná na nějaké plány a prostě se přizpůsobila aktuálnímu stavu. S týdenním miminkem ve 40 stupňových vedrech snad nepůjde do zoo jen proto, že si to v těhotenství naplánovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak na návštěvy k rodině jsme třeba úplně v pohodě jezdili už v šestinedělí a dokonce i na to kolo jsem v mezeře mezi kojením vyjela už měsíc po porodu. Byl to příjemný bonus, že můžu. Razím „očekávej nejhorší, můžeš být jen mile překvapena“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dělám to stejně
vždy počítám s horší variantou
a tedy si i zásadně zakazuji se někam těšit a budovat si vzdušné zámky, beru to jen jako „uvidíme..“, pak nejsem nikdy negativně překvapena, vždy jen příjemně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smele plany prece nevylucuji prizpusobeni aktualnimu stavu. Kazdy je nastaven jinak a zakladatelka je zcela ocividne nastavena jinak nez ty ci Lucy a rozhodne to neznamena, ze je nezodpovedna ci ze riskuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo jí nenapsal, že je nezodpovědná nebo že riskuje (tedy krom toho, že se nebojí na koupaliště se dvěma 4letými dětmi, které nemůže mít plně pod dohledem, to za mě risk je). Z mé strany je to spíš takové uzemnění, aby právě vlivem okolností nenabyla dojmu, že je špatná matka, protože nestíhá vše tak, jak si naplánovala
A jinak krom toho kola (pokud nemá croozer a starší už nejezdí sami) není potřeba se miminem nijak omezovat v ničem, takže klidně může plánovat jako dosud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však na chatu a k prarodičům můžeš i s novorozencem. Ten nic moc nepotřebuje, kromě jídla. Kam ho položíš, tam ho najdeš a vykoupat stačí na ruce pod sprchou nebo v jakemkoliv lavorku či nafukovacím člunu. Spát může s tebou v posteli, korbě kočárku, koši a to i přes den venku. Do lesa ho vezmeš v šátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, identifikovala jsem svuj trigger. Uzemnovani je pro me prijatelne pouze bosky v trave. Jinak se snazim ostatni ve smelych planech podporovat. A jako vzdy, puvod to ma v detstvi a v uzkostne matce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já zase kolem sebe vidím spoustu vyhořelých lidí, kteří se skládají, když jim neklapne dovolená kvůli nemoci dítěte a jsou frustrovaní z toho, že nemohou vše tak, jak před dětmi. Naposledy se mě kamarádka zcela vážně ptala, zda na jarní trojkovou vodu může jet s 10měsíčním miminem v autosedače!!
Takže smělé plány podporovat, ale nehroutit se, že nevyjdou. Což jde některým lidem velmi těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekla bych, ze kdyz nekdo zdarne dovedl dvojcata do veku 4 let, tak nema uplne nerealisticka ocekavani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvojčata, se kterými rok taky nic nepodnikala, pročpak asi? ![]()
Hele to je jedno, beztak uvidí sama nejlíp, jak její novorozenec zvládne její plány. Jedu s dětmi na kolo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni se Sem na výlety , je tam spousta tipu od maminek ![]()
Příspěvek upraven 02.04.25 v 16:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Co třeba nějaké přírodní naučné stezky? Některé mohou být sjízdné i s kočárkem. Nebo nějaký hrad, kde není organizovaná prohlídka, nevím, odkud jsi, ale třeba Lipnice nebo Svojanov na Vysočině. Určitě různá muzea. Jízda nějakým speciálním vláčkem. ZOO samozřejmě, nebo něco na způsob ZOO, třeba Dinopark?
Pak mě napadá Kovozoo, obří kuličková dráha, vodní parky (takové ty vodní prvky, ne bazén), nějaké parky miniatur, botanická zahrada, Motýlí dům, Skanzen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Na chatu můžete i s miminkem, akorát změníte aktivity kolem, nebudete jezdit na kole a koni, ale chodit na procházky a atraktivní místa v okolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Nemusí být, my jsme byli akční s jedním dítětem, se dvěma i se třemi. Vždycky to šlo. Navíc kombinace mimino a dva čtyřleťáci mi přijde úplně skvělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.