Nápady na výlety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.4.25 10:25

Nápady na výlety

Zdravím všechny, pomalinku se blíží léto a s tím i můj termín porodu. Mám doma dvojčata, kterým jsou 4. Já jsem od jejich roku hodně akční, často někam jezdíme, na výlety k babičkám, atd… Ale v červenci se nám narodí další dítě a já bych potřebovala poradit, kam se dá jet na výlet i s novorozencem. Když byli malí kluci, tak se mi moc do výletů nechtělo, když bych to dělala pro sebe. Ale teď bych potřebovala něco vymyslet, hlavně pro ty děti. Nejak si nedokážu představit celé léto sedět doma nebo na zahradě. Dát straší děti babičkám pro mě není řešení. Takže budu ráda za jakékoli tipy. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
2.4.25 10:28
@Anonymní píše: Více

Tak především plánovat můžeš cokoli, ale vyjít ti nemusí nic. Už dvě děti máš a tak sama asi tušíš, jak může být novorozenecké období náročné.. Zvážila bych ty babičky, příměšťák, manžela, alespoň na ty první týdny po porodu, ať máš čas dát se dokupy a zvyknout si na nového člena rodiny. A pak sama uvidíš, jak zvládneš ukočírovat čtyřletá dvojčata s kočárkem za sebou ;) K vodě, kam jsem chodila s miminem a tříleťákem já, bych se 2 dětmi a novorozencem sama nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
2.4.25 10:31

Mne to s malym kojenym miminkem prislo vzdy uplne nejjednodussi. Bylo v nositku a skoro nic nepotrebovalo, takze jsme podnikali vylety kamkoli. Batole je na sladeni vyletu s vetsimi detmi podstatne narocnejsi. Takze asi neporadim, my proste miminko brali vzdy s sebou tam, kam jsme sli s vetsimi detmi. Ovsem pokud chces nekam vyrazit s uplne cerstvym miminkem, tak to asi hodne bude zalezet na tvem stavu a doporucila bych nepodcenit odpocinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
2.4.25 10:35

Ty jo ja teda v sestinedeli byla nejradsi v posteli, kojila, mazlila se s mimcem a starsi dite bral na vylety tatinek. Ja tak kolem baraku. Ale jinak s malym mimcem v satku kamkoliv a v kocarku kamkoliv, kde projede kocar, tohle neni komplikace, jen bych ho netahala nikam do obchodaku a tak, coz v lete stejne asi neplanujete. Ale spis zalezi, jak se budes citit ty a jestli bude mimco klidne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
2.4.25 10:49

My jsme s dvouměsíčním kojencem a jeho 2 a 4 letými sourozenci byli pod stanem v Alpách a dělali jsme tůry po horách. Ale každý jsme jiný. Ty znáš sebe a své děti a víš, co zvládnete a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
2.4.25 11:19

To můžete kamkoli, zvlášt s miminem v nositku, maximálně bych vynechala nějaké lezení po skalách.

Nicméně, uvidíš, jak se budeš cítit. Červenec a srpen ti zřejmě přesně vychází na devátý měsíc a šestinedělí, nejspíš bych volila místa, kde si spíš já sednu (mimino bude potřebovat údržbu a matka odpočinek) a dvojčata můžou lítat nepříliš hlídaná na něčem bezpečném a oploceném. Ale bez konkrétní lokality těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
2.4.25 11:33

Smekám před každým, kdo první týdny s mimčem má myšlenky na výlety a túry :mrgreen:

o starší se prostě bude muset víc postarat táta, čerstvý novorozenec navíc nemá vyvinutou termoregulaci, takže je dost riskantní ho tahat třeba celodenně po koupalištích apod., já teda v okolí takové riskující matky nemám, většinou ty první týdny byly rády, že mají klid doma a okolí pomáhalo…
u 4letých bych se dost pozajímala o příměšťáky či herničky pro nejmenší, aby nebyly ochuzené, ale jedno léto holt bude víc domácí, jen s procházkami a aktivitami spíše v místě… nic špatného na tom nevidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 11:58

@unuděná opravdu nechci děti někam „odkládat“, ani na to nejsou zvyklí. Manžel má v létě v práci sezónu a když si vezme otcovskou, tak má do konce léta s volnem smůlu. O tu práci si nemůže dovolit přijít. Vodu i hřiště máme kousek od domu, kluci jsou zvyklí, a tím problém není. Jen je to v létě v podstatě na každodenním programu, proto jsme se ptala na tipy na výlety.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.4.25 12:02

To není odkládání, to je zajištění zábavy a pěkného léta :nevim: Ty fakt věříš těm 4leťákům u vody natolik, že bys v klidu kojila/přebalovala/věnovala se miminku? Upřímě to si teda představit neumím. Plus v teplotách nad 30 stupňů bych s novošem chodila ven jen na hodinku, max dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 12:03

A proč nenapíšeš aspoň lokalitu? K čemu ti budou tipy na výlety v Lokti, když bydlíš ve Zlíně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.25 12:04
@Hibou píše: Více

Já nějak extra neodpocivala ani po císaři s dvojčaty, takže to bych jako problém neviděla. S troškou štěstí se narodí na konci června, víc mi vadí představa mít doma děti, když budu před porodem. U dvojčat byl jediný problém, když nedrželi sami hlavu, to bylo náročné, ale pak se to dalo na pohodu zvládnout.
Kam jste třeba chodili? Třeba i nějaká zoo, nebo tak něco?
Bazén máme kousek od domu, dětské hřiště taky, vyrazit s dětmi do lesa taky není žádný problém. :)

• Citovat
  • Upravit
14845
2.4.25 12:19

Moc nechápu, co chceš slyšet? Sama s 3 malýma dětma. Tam, kam ti dovolí možnosti. A tak, abys to skloubila i s tím malým. Protože jsou děti, které třeba z kočárku nespí a podobně, takže jedna věci plány, druhá věc je realita. Já s 3 malýma dětma a do toho jeden novorozenec, bych viděla jako výkon vykutálet se někde u domu na hřiště nebo jit se kamkoli projít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
2.4.25 13:07

Ja ti drzim palce! Myslim, ze vim, kdo jsi, a ze mas ta dvojcata zcela pod kontrolou. My byli s miminkem i v muzeu, horskych tur jsme provedli nepocitane, ZOO je oblibene vzdy. Do vnitrniho bazenu bych s malym miminkem nechodila, pokud je chlorovany, ty vypary ve vzduchu nejsou nic moc. Miminko bylo vzdy v nositku a nosila jsem s sebou deku ci rucnik, abych ho mela kam polozit na prebaleni ci protazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 13:19

Jen malá technická o těch plánech: než se mi narodilo druhé dítě, měla jsem doma andílka, co poslouchal na slovo, nebyla potřeba jakkoli ho fyzicky usměrňovat nebo se mu intenzivně věnovat. Narodil se sourozenec a ejhle, tříletá puberta plus žárlivost na sourozence a co ho začalo napadat za blbosti, když jsem byla přikotvená k místu kvůli kojení, to jsem teda nestíhala zírat..Ale přeju ti samozřejmě, ať je to v pohodě. My trávili po výletech hodně času, kojila jsem kolikrát třeba v kufru auta, venku na dece, v herničce, ale v létě už jsem neměla novorozence, mladší je narozená v dubnu. Vidím v tom dost veklý rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15040
2.4.25 13:25

Představa jak sama vláčím na výlet mimino a malá dvojčata je děsivá.. :lol: mimino muzes dar do kočáru, nebo do nosítka, pokud bude kojene, tak o to jednodušší, v podstatě s nim můžeš kamkoli. Spis je důležité co zvládnou dvojčat, co je baví, kolik toho ujdou, jestli jsou poslušní aby třeba někam neutekly zatímco budeš kojit mimi.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.