Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky,
neviem co je na tom pravdy, no kamaratka zo Slovenska mi pisala, ze vraj existuju nejake naplaste, ktore sa lepia na nozicky pred ockovanim. Jej chlapcek mal totiz dost silnu reakciu na prve ockovanie tak na to preockovanie o mesiac by chcela skusit tie naplaste.
Nikdy som o tom nepocula. Vy ano? Nemate skusenosti?
Vdaka za kazdu reakciu.
Ahoj,
nemyslela náhodou náplasti s mastičkou EMLA?
Je to znecitlivující krém, co se nanese na místo vpichu (my jsme ho používaly při náušničkách) a pak přelepí náplastí........... má to místo vpichu znecitlivět a mimčo to nemá bolet.........
O jiné náplasti nebo spíš s jiným účinkem jsem neslyšela.
Bubu
Ahoj Bubu,
pisala som jej presne to iste
Poznam iba masticku Elma. Tu sme tiez pouzivali pri nastrelovani nausniciek ![]()
Dik za prispevok.
Asi to s tymi naplastami bolo „jedna baba povedala“ ![]()
Ktovie ![]()
Ahojky, no emla má obojí. Jak znecitlivující náplast, tak i lepivej čtvereček s igelitem, kterým se překryje mastička. Náplast jsem použila, srab, na piercing v pupíku a bylo to naprosto v pohodě a bezbolestný. Mastičku jsem zkusila teď s Letinkou, když jí dávali druhou dávku hexavakcíny. No nevim, vyvřískla stejně, údajně proto, že ta látka ve svalu hřeje. Ale je fakt, že oproti tomu prvnímu píchnutí jinak vůbec nebrečela. Jenomže po pár hodinách se asi pomalu dostavila reakce a měli jsme doma pěkně rušno. Tak je možná lepší, když v ordinaci prcek trochu brekne, než když to později začne přicházet k sobě a on neví, proč to tak bolí.
Míša