Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Něco stojí i ty 3 dl jaru a ta destilka, takže to vyjde skoro na stovku. A mně se ta směs z puru nepodařila. Dělá to jen jednu bublinu. ![]()
Takže podle mé zkušenosti je lepší koupit velké balení náhradní náplně, třeba ve Sparkys měli 473 ml za 49,90. Z toho jsou bubliny úžasné a když to přelévám sama do prázdných bublifuků, vydrží nám tohle balení docela dlouho.
Ale komu se to podaří namíchat dobře, může se v lékarně domluvit na prodeji většího množství glycerinu najednou. V lékárně Dr. Max mi slibovali lepší cenu při namíchání do větší lahvičky.
Přeji hodně krásných bublin ![]()
Emi
Tak jar nepočítám, kupuju v DM litr za 30,– - ale tak jo, je to 10,–. A ta destilovaná voda je nutná proč?
Podle mě to půjde i z normální, ne? ![]()
Angua píše:
Tak jar nepočítám, kupuju v DM litr za 30,– - ale tak jo, je to 10,–. A ta destilovaná voda je nutná proč?Podle mě to půjde i z normální, ne?
Tam něco píšou o tvrdosti vody,že musí být voda měkká,jinak se má použít dest.voda
verenika píše:Angua píše:Tam něco píšou o tvrdosti vody,že musí být voda měkká,jinak se má použít dest.voda
Tak jar nepočítám, kupuju v DM litr za 30,– - ale tak jo, je to 10,–. A ta destilovaná voda je nutná proč?Podle mě to půjde i z normální, ne?
Aha, já jsem to nečetla
Asi aby nebyly tvrdé bubliny ![]()
Angua píše:verenika píše:Aha, já jsem to nečetlaAngua píše:Tam něco píšou o tvrdosti vody,že musí být voda měkká,jinak se má použít dest.voda
Asi aby nebyly tvrdé bubliny
Asi
,ne,prý by praskaly ![]()
Hmmm, tak ji asi koupím a kašlu na to, my máme vodu tvrdou jako kámen
![]()
Angua píše:
Hmmm, tak ji asi koupím a kašlu na to, my máme vodu tvrdou jako kámen![]()
![]()
já spíš přemýšlím o celý tý náhradní náplni ![]()
verenika píše:Angua píše:já spíš přemýšlím o celý tý náhradní náplni
![]()
Jo, právě přesně tu náplň jsem měla na mysli
![]()
Angua píše:verenika píše:Jo, právě přesně tu náplň jsem měla na mysliAngua píše:já spíš přemýšlím o celý tý náhradní náplni
![]()
![]()
![]()
No než se s tím doma kydlat a onoto pak stejně nebude dělat pořádný bubliny
![]()
Taky máme hodně tvrdou vodu a ta se na výrobu nedoporučuje, možná kvůli povrchovému napětí ![]()
Ale dávala jsem myslím destilku, a stejně to nefungovalo.
Dobrý den všem. Dělala jsem doma náplň do bublifuku, a jsem maximálně spokojená. Když jsem to vše propočítala 350ml náplně mě stálo 16,50, do bublifuku co máme doma se dává 60ml = 2,75Kč. Za pusu ![]()
Recept:
250ml destilované vody, 75ml Jar citronový (ne žádný sensitiv a pod., ale úplně normální), 25 ml glycerinu (z lékárny mám větší balení - po propočtu 25ml=10,6Kč).
Vše smíchat a zahřát na teplotu 80st., pak do několikrát vymyté zavařovačky, hned teplé zavřít, a po vychladnutí do lednice. Náplň je možné použít až za 24 hodin.
Výhody: levné, bubliny jsou „gumové“ - některé po dopadení na koberec hned neprasknou, lze dělat i velikánské bubliny.
Nevýhody: menší počet bublin oproti originální náplni (s domácí náplní cca 10-15 na jedno fouknutí, ale myslím že to stačí).
Tak hodně úspěchů ![]()