Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj nemate prosím někdo dobrý způsob jak si napravit záda sama doma,prokřupat?Dost mě bolí až na hrudníku,všelijak se kroutím a ne a ne tam rupnout ![]()
taky mě to samotný nešlo, ale párkrát jsem byla u doktora na napravení a od té doby se zvládnu celkem odblokovat i sama, přijde mě, že jak to v člověku párkrát křupne tak potom už to jde samo i doma. Někam by jsem si zašla být tebou ![]()
zkoušela jsi se protáhnout vlastní vahou těla - zavěsit se na nějakou tyč a prostě chvilku viset? (nohy musí být natažené)
Ja se nemám kam zavěsit
Hned bych někam začla ale je to problem tady u nás nikdo není.
Lehnout na záda, pokrčit nohy (nebo si je dát na gymbalon třeba, na gauč…), pomalu zvedat zadek a stejně pomalu, obratel za obratlem zas pokládat na zem… Mě to vždycky hrozně bolí, ale tak napopáté už je fakt úleva ![]()
Sedni si na židli, aby jsi měla opěrku pod lopatkami, chytni se zadních nohou židle a přitáhni se k nohám židle. Jestli to nepomůže tak si sedni o něco níže, aby opěrka byla např. mezi lopatkami.. mě to pomůže vždycky ![]()
Mě vždycky pomůže sednout si na židli, proplect ruce za zadama a pomalu je zvedat nahoru - a u toho se jakoby propínat dopředu…nebo to jde i bez té židle:D