Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ne, myslím, že nemůže. Dcerka takhle narazila předním zubem, zase kus vyštípla, taky se nehýbal, jeli jsme taky až druhý den, tak říkal zubař, že nic, holt je uštíplý nehýbe se, tak dobrý. Ale může díky tomu nárazu umřít. Časem prý může začít černat a prostě chovat se jako mrtvý zub. To teď stejně nepoznají a nic s tím neudělají. U nás naštěstí dobrý.
@Limi123 píše:
Ahoj,Prosim o reakce jen maminky, ktere opravdu vedi/maji zkusenost…
Syn (3r) se prave prastil do predniho zubu tak, ze se mi zda, ze se mu trochu vychylil z puvodniho mista. Jinak se nekyva. Mate prosim nekdo zkusenost? Ma cenu jet na pohotovost? Podarilo se mi objednat na 8:30 zitra rano k zubari, ale mluvila jsem jen se sestrou, na dr. me odmitla prepojit (je tam 1 sestra na x lekaru).
A me by zajimalo, jestli ta casova prodleva nemuze neco zanedbat.
Moc dekuji!
Syn boural loni v létě. Odnesla to jednička. Nekývala se, ale přijde mi vysunutější. Jeli jsme na klasickou pohotovost, protože nikdo neviděl pád a kluk měl horečku a byl celkově divný. Tam mu sáhli do pusy, ošetřili odřeniny a doporučili panadol na teplotu, že je i na bolest. Zubařka zub viděla až za několik týdnů a řekla, že pokud ho nebolí a nedělá se mu tam váček, nechá mu ho být, až přirozeně vypadne.
A zub nezčernal, je lehce našedlý. Takže hádám, že nejpíš odumřel.
Taky mame dítě s jedničkou šedou. Napálil to do stolu, zub byl trochu volný, zubař ale jen kontroloval jestli není úplně mimo nebo prerazeny - to bys poznala i sama. Jinak se s tím nic dělat nedalo, teď uz se zub nekyve jen změnil barvu. Na pohotovost bych s tím nejela
Ok dekuji vsem. Docela jste me uklidnili, ze jen zesedl a nevypadl ![]()