Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, v sobotu jsem si po pádu z kola narazila zebra. Byla jsem na pohotovosti a sono a rentgen v pořádku, jen naražená žebra. Dneska se mi k tomu přidala horečka přes 38. Chci se zeptat, jestli měl někdo něco podobného? Zda já ta teplota normální? Díky moc
Sice nejspis koincidence s chripkou, ale uraz + nasledna teplota je za me duvod ke kontrole ne chirurgii, zejmena pokud nemas jine priznaky virozy. Vem si respirator.
Přesně tak, pokud si nemyslíš, že je ta teplota z nemoci, tak jeď na chirurgii.
Jinak zkušenosti mám u dětí. Když roční dcera ošklivě spadla ze schodů (tchán nezavřel dveře a ona se skutálela ze 14 mramorových schodů), byla celá domlácená, samá modřina, strašně řvala a měla teplotu 38,0 nebo 38,2. Jediné lékařské vyšetření, které proběhlo, byla kontrola zorniček (bylo to v Chorvatsku na ostrově, neměli tam RTG), to bylo v pořádku. No a nejspíš jí nic nebylo, do rána už o ničem nevěděla a teplotu už měla normální.
A pak 5,5letá dcera, když byla po vážném úrazu (mimo jiné otřes mozku s poruchou vědomí, pohmožděná plíce s respiračním selháním, zlomený nos a stydká kost) na ARO v umělém spánku na plicní ventilaci, tak měla teplotu myslím 37,6.
Určitě se nechej vyšetřit. Držím palce!
Tak jsem volala do té nemocnice, mám si vzít paralen, důvod k vyšetření tam nevidí