Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám dotaz než poběžím k doktoru, potřebuji radu.
Včera jsem se synem hrála fotbal. Bohužel se mi místo míče podařilo nakopnout zmrzlý „kopeček“. Bolelo to jako blázen, ale na nohu jsem mohla a pořád můžu došlapnout. Ale s bolestí. Večer jsem zjistila že nemůžu ohnout dva prsty na noze. Bolest mám i v klidu, ale není to taková bolest, spíš nepříjemný. Nateklé ani jinak zbarvené prsty nemám. Myslíte že je mám jen naraženy? Jak jim můžu pomoct já sama.? Ulevit od bolesti? Děkuji
S prstama na noze není potřeba lítat po doktorech, pokud teda netrci kost ven nebo nejsou ohnuty do neprirozenych úhlů… slep si je náplastí a chvíli šetři. Doktor by udělal to stejný.
Všeobecně platí takové pravidlo, že když je to nateklé a nebolí, je to zlomené, a když to není nateklé a bolí, je to naražené. ![]()
Nějaký gel na zklidnění pohmoždění, a chladit. Ale ne přímo ledem a dlouho, můžeš si vyvolat zánět. Případně prsty nějak stáhnout - většinou se páskou slepí k sobě, do sdry se stejně nedávají. Ale k doktorovi si klidně zajdi. Už jen pokud máš pojistku, dá se to pak poslat na pojišťovnu a nějaká korunka z toho kápne - vím, že o to nejde, ale já za pitomý pohmožděný malíček dostala pěknou částku. ![]()
Příspěvek upraven 20.01.22 v 08:18
Pokud s tím nemůžeš vůbec hýbat, tak to nejspíš zlomené bude. Nohu nahoru a ledovat, k Dr bych šla na rentgen, hlavně teda teď dopol a ne odpoledne na pohotovost, tam by byli nadšení. Ono na zlomeninu ani naraženinu moc pomoci není, prostě to nenamahat.
Klidně bych šla k na rentgen pokud bych to opravdu nemohla ohnout. Zlomila jsem si palec na noze a dostala jsem normálně sádru a berle. Já jsem tedy ale nebyla schopna ani došlápnout na nohu a jelikož palec drží rovnováhu a váhu těla tak to byl obrovský problém.
@Le_lenaz píše:
Klidně bych šla k na rentgen pokud bych to opravdu nemohla ohnout. Zlomila jsem si palec na noze a dostala jsem normálně sádru a berle. Já jsem tedy ale nebyla schopna ani došlápnout na nohu a jelikož palec drží rovnováhu a váhu těla tak to byl obrovský problém.
Palec se resi jinak nez ostatni prsty. Ale na rtg bych asi zasla.
Tak to muselo být sprostých slov ![]()
Nedávno jsem si na prst u ruky hodil brzdový kotouč a na rtg raději zašel.
Než mít potom případně křivou pazouru
je to chvilička a teď ordinují normálně hlavně to nenechávat večer na pohotovost ![]()
U nás ve vedlejším městečku (větší vesnice) máme normálně malou chirurgii. Člověk tam přijde, pokud má úraz jde hned na rentgen, doktor koukne, pofouká či zasádruje a člověk je do 15 minut venku. Minulý měsíc jsem si tam byla řezat nohu a za 10 minut jsem byla venku ![]()
@adamcoka no to je super.
Jako čekat někde ve velkém špitále na chirurgii je potom nutné navštívit i cvokare ![]()
To radši jedu do Plas než do Plzně pokud je to někdy dopoledne.
Měl jsme v minulé práci rtg na výrobky a když si obešla pojistku dveří a nestačila ho na nižší intenzitu tak jsem hned věděl jestli je to na doktora ![]()
Tak já pro jistotu zajdu na chirurgii, ale strávím tam celej den
v Rakovníku je to šílený čekání
už jen proto se mi tam nechce.. mám naražený nebo zlomený prostředníček a ukazováček na noze
a ohnout je nemůžu
to byl zas den
… bohužel nadávat jsem nemohla, byli tam děti ![]()
@bricka no teď nevím jestli není něco jiného v okolí rakovniku. Zkus to třeba kolem 1-2 hodiny pokud nemají pauzu to bývá klid
@JiříkMazlík to pravé nemůžu, manžel má odpolední a hlídá dětičky
… takže to budu muset přetrpět zitra ráno, já jen doufám že to nemám zlomený
nikdy jsem si nic nezlomila
Děkuji všem za pomoc. Nakonec jsem se tam dokopala a mám lehce nalomený prst nebo jak bych to popslala jak mi to pan doktor řekl
, tak mám fixaci ![]()
Dobrý den, měl bych takový dotaz. Před 2 měsíci jsem si narazil prst a šel jsem následně na rtg, jelikož mě prst hodně bolel a byl nateklý. Řekli mi, že je pouze naražený, ale stále mě po 2 měsících bolí. Méně, ale stále hodně. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Předem moc děkuji!