Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den. Zítra má jít tatínek na operaci tenisového lokte a je poměrně silný kuřák. Chci se tedy zeptat jsou na místě obavy?
@Jirka098 píše:
Dobry den. Zítra má jít tatínek na operaci tenisového lokte a je poměrně silný kuřák. Chci se tedy zeptat jsou na místě obavy?
No, nezakouří si. Kolik mu je? Je zdravý? Jestli mu chtějí operovat loket, asi mu ohrožení života nehrozí.
Důležité je, aby vydržel tu dobu co mu řeknou bez kouření. Pokud to dá, mělo by být vše v pohodě.
@Aspera píše:
Důležité je, aby vydržel tu dobu co mu řeknou bez kouření. Pokud to dá, mělo by být vše v pohodě.
Pokud to dá, bude to lepší, ale jestli je těžký kuřák, tak to nemusí být v pohodě ani tak.
Asi zakl. - Už tu jednou diskuse na toto téma byla, zkus ji najít, najdeš tam odpověď.
Mě říkali, že od půlnoci nekouřit.. Kdyz to vydrží, tak by to mělo být v pohodě ![]()
Tak určitě má za sebou predoperacni vyšetření. Ale pri každé operaci je urcite riziko.
Táta byl silnej kuřák a několik pár hodin trvajících narkóz dal bez problémů. Ale vyšší riziko v každým případě je…
@Russet no zdravý je v rámci možností. Ale bude mít příští rok 54 let.
@Jirka098 píše:
@Russet Ale stejně se o něho hrozně bojím no
Hele, já jsem si zakouřila asi 2 hodiny před operací, a jsem tady.
Riziko je vždycky, ale to i u nekuřáka,… z praxe vím, že kuřáci se líp zotavují - ta motivace vstát co nejdřív z postele a jít si zapálit je prostě silnější, než pooperační lenošení ![]()
@Jirka098 píše:
@Russet Ale stejně se o něho hrozně bojím no
Tak 54 není žádný věk. Jeho blbost, že kouří.