Náročné půlroční miminko

13
17.7.23 08:47

Náročné půlnoční miminko

Ahoj holky, jdu si pro podporu, rady, cokoli. Mám pulročního syna a je to s ním hodně náročné. Do 2 měsíců byl relativně klid (až na kojení). Ale je to čím dál horší, od rána do večera je neustále protivný. Řešila jsem s nim kde co, zkoušela tolik věcí (homeopatika, bachovky, kraniosakrální terapii, osteodynamiku, fyzioterapie, neurologii, mléko na ABKM). Už si nevím rady, od narození špatně spi, s tím jsem se už nějak smířila, ale přes den je to s ním peklo. Nic ho nebaví, maximálně na pár minut, stále musím být u něho, jinak řve, ale i když jsem tam tak mrčí, občas se prohýbá, občas dělá letadlo. Začal se mi vztekat i u mléka, prikrmum taky moc nedá, nesnáší oblékání, prostě cely den teď spolu bojujeme a mně dochází síly. Už mám z něho zaludek na vodě od rána, mateřství si opravdu neužívám, spíše se ho snažím přežít, ale zároveň mě to strašně mrzí, jelikož když má své světle chvilky, tak je uzasnej, akorát je jich čím dál min… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6654
17.7.23 09:02

Mne prijde jako naprosto normalni obdobi, kterym si projde vetsina mimin. U nekoho to trva dyl, u nekoho min a musi se to akorat prezit, na to moc rad neni. Ja treba se synem v tomto veku neustale jezdila po vyletech, protoze doma byl protivny, ale na vylete byl v pohode. Tak jsem sla cestou nejmensiho odporu a proste jsem delala to, pri cem byl nejvic v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
17.7.23 09:12

Já tak měla prvního synka, trvalo mu to do dvou a půl roku…Teď má sedm a je už docela hodný :). O to víc jsem si užila druhého dítka, které bylo pohodové…(zato teď ve třech letech vyžaduje neustálou pozornost..:)) Holt každé dítko je jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.23 09:19

@Ernais no to je právě problém, ho to nebaví ani venku už, zkoušela jsem ho i dát do sportaku, aby měl přehled, nic. Nositko, nic…on je protiva od malička, ale teď to fakt graduje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.23 09:20

@lelulanda tak, jestli to bude ještě 2 roky, tak mě asi odvezou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
17.7.23 09:23

Taky jsem to tak měla. Přes den pořád nějaká nespokojenost a kňourání. Neexistovalo, aby třeba byla na hrací dece a já vedle ni vařila. Neustále jsme ji museli nějak zabavovat a i tak byla věčně nespokojená. Nikdo jí nechtěl ani na chvíli hlídat, protože to bylo fakt otravný. Po 10. měsíci se to začalo zlepšovat a po roce úplná pohoda. Krásně si hraje sama, oproti jiným dětem vůbec nekňourá.

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
17.7.23 09:26

Zkousela jsi chytit moc a odnest k pediatrovi a treba i nechat vzit krev z prstiku?
Dcerka se mi taky zmenila z pohodoveho miminka a pak se ukazalo, ze ma zanet mocaku :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.23 09:46

Mám stejně starého a je to totéž. Možná na to mají vliv zuby, už mu jeden leze a bůhví kolik dalších možná tlačí. Zkus jen tak pokusně namazat dásně calgelem. Jinak jsem dřív dělala úplně blbě to, že jsem říkala, že když je tak protivný a uřvaný, tak s ním nic a nikam nemůžu, řval by mi přece v autě, v mhd atd. Ale chce to naopak zkoušet, kde je to třeba lepší. Já jsem zjistila že nejhorší je doma. Procházky do přírody a pobyt sami na dece venku taky nic moc. Čím víc ho vláčím mezi lidma, tím je protivný míň. Takže se snažím vymýšlet jak nebýt doma, za kým jet, i když je to třeba mhd přes celé město, on je tam v klidu, kouká na lidi, to ho baví, tak co, jedeme hodinu. Chodíme po obchodech, když nemám kdy si udělat kvůli tomu jídlo, tak jím s ním někde venku. Příkrmy beru s sebou do krmícího pytlíku, i to jídlo je venku větší pohoda než doma, to se u toho akorát pereme. Stejně to má nejradši v pokojové teplotě. Když už musíme být doma a musím něco udělat, dávám ho do nosítka, tam neřve, sice je to s ním náročnější, ale lepší než pořád poslouchat to vztekání. Ale jako některý dny se prostě táhnou no. Taky moc nespíme. Žiju tím že se těším na víkendy kdy je s náma táta a když jsme na něj dva, je to mnohem lepší. Týdny beru jako ty pracovní. Některý den je nepříjemný a některý fajn, vesměs je potřeba je přežít. Užívat si ho asi budu až si od něj taky budu moct odpočinout. Jestli máš nějaké hlídání, využila bych, já nemám a je to škoda, myslím si že s neokoukaným člověkem by byl naprosto v pohodě, užili bychom si to oba.

• Citovat
  • Upravit
13
17.7.23 09:47

@Tosidelassrandu kezby to tak bylo i u nás, já jen doufám, že to bude lepší, ale tim, jak se to pořád zhoršuje se šíleně bojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.23 09:48

@Vesnickaholka tak to mě nenapadlo a neměli jste ještě nějaké příznaky? Malý je ale protiva cca od těch 2 měsíců, jen pár dní má světle chvilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.23 09:52
@Anonymní píše:
Mám stejně starého a je to totéž. Možná na to mají vliv zuby, už mu jeden leze a bůhví kolik dalších možná tlačí. Zkus jen tak pokusně namazat dásně calgelem. Jinak jsem dřív dělala úplně blbě to, že jsem říkala, že když je tak protivný a uřvaný, tak s ním nic a nikam nemůžu, řval by mi přece v autě, v mhd atd. Ale chce to naopak zkoušet, kde je to třeba lepší. Já jsem zjistila že nejhorší je doma. Procházky do přírody a pobyt sami na dece venku taky nic moc. Čím víc ho vláčím mezi lidma, tím je protivný míň. Takže se snažím vymýšlet jak nebýt doma, za kým jet, i když je to třeba mhd přes celé město, on je tam v klidu, kouká na lidi, to ho baví, tak co, jedeme hodinu. Chodíme po obchodech, když nemám kdy si udělat kvůli tomu jídlo, tak jím s ním někde venku. Příkrmy beru s sebou do krmícího pytlíku, i to jídlo je venku větší pohoda než doma, to se u toho akorát pereme. Stejně to má nejradši v pokojové teplotě. Když už musíme být doma a musím něco udělat, dávám ho do nosítka, tam neřve, sice je to s ním náročnější, ale lepší než pořád poslouchat to vztekání. Ale jako některý dny se prostě táhnou no. Taky moc nespíme. Žiju tím že se těším na víkendy kdy je s náma táta a když jsme na něj dva, je to mnohem lepší. Týdny beru jako ty pracovní. Některý den je nepříjemný a některý fajn, vesměs je potřeba je přežít. Užívat si ho asi budu až si od něj taky budu moct odpočinout. Jestli máš nějaké hlídání, využila bych, já nemám a je to škoda, myslím si že s neokoukaným člověkem by byl naprosto v pohodě, užili bychom si to oba.

To tak dříve bylo, ale teď ho nebaví ani být venku, hlidani moc taky nemám, maximálně tatínek a taky se šíleně těším na víkendy. Vždycky pomohlo, když přišla moje mamka, ale teď ani to nezabírá, proste ho nic nebaví :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
17.7.23 09:57

Ono možná takové bylo chvíli, ty jsi z toho znervoznela a ten pocit v tobě zůstal nebo se i zhoršoval. To dítě to z člověka cítí. Zkusila bych ty pocity když přijdou rozdychat, uklidnit se nejdřív sama. Když už se nedalo uklidnit jinak, tak jsem ho vždycky vzala za hlavičku a pevně ho k sobě přitiskla, to dítě to vždycky uklidnilo, když to nebyly zdravotní problémy. A i když to byly třeba zuby, tak na to zabírala (+homeopatika).

• Citovat
  • Upravit
219
17.7.23 10:09

Měli jsme to dost podobne, malá taky kolem toho půl roku děsná protiva, všechno pri nu byl opruz a nuda, jenom mrčela a kňourala, od spaní do spaní :pocitac: Spravilo se to, když se začala točit kolem dokila na bříšku, pak se plazit, sedět lozit, teď se učí chodit a je to dlouho, co neudělala větší pokrok, tak zase začíná být občas protivka, ale už be v takové míře a ted aspon vím, že jak se rozchodí, bude vsechno v pohodě :andel: U nás to prostě bylo tím, že se nudila a chtěla dělat věci, na které ještě fyzicky nestacila, hlavičkou je totiž napřed :srdce: Vydrž, bude to lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.23 10:14

@Daisy98 malý právě taky neudělal větší pokrok asi měsíc a půl, cca od 4,5 měsíce se otočil na bříško a zároveň se točí kolem osy a od té doby nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
17.7.23 10:16

Mě to normální nepřijde. Chtěla bych pořádný vyšetření. Mám pocit, že pediatrům se někdy nechce řešit - že miminka prostě pláčou. A někdy se takhle přehlídne opravdový problém. Ještě mě napadá - známá tohle měla u skrytého refluxu. Miminko neblinkalo, nebylo nic vidět, ale žaludeční šťávy pálí. Jenom si už nepamatuji proč vlastně jeli na gastro. Taky někdy tohle dělají některé neurologické problěmy. Obzvláště, když děti mají problém se spánkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure