Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky potřebuji nutně vaše zkušenosti, malý 3 měsíce 67cm a 8,70kg, Je na UM ale nechápu proč tak přibírá vetsinou nedopije ani 150ml, a pije každé 3-3 a půl hodiny někdy vydrží i déle v noci jen dvakrát 🙂, doktorka na nás strašně nadává že za chvíli praskne a já se tím strašně trapím protože nemám jak tomu pomoci😞, já i přítel jsme oba vysoký máme 175 a 178 cm a přítel je navíc trochu silnější a když byl miminko tak byl taky tak baculatý, syn měl porodní váhu 3,70 a 53cm, měla jsem gestacni diabetes na dietě ale malemu dělali všechna vyšetření a je naprosto zdravý, jsem z toho celá smutná že nedokážu myslet na nic jiného.😞
Tu těhotenskou cukrovku jsi měla pod kontrolou, držela jsi dietu?
Já bych se s tím zatím nestresovala. Kdo ví, co bude. Stejně s tím nic nenaděláš. Pak mu nepojedou příkrmy, chytne nějaký průjem, horečku, začne se více hýbat…
Docela dost dětí je v tomto věku buclaté a má faldíky. Jídlo se omezovat nedá a podle popisu si nemyslím, že se přejídá. Až se začne více hýbat, váha se zastaví.
@Adela112 píše:
Dobrý den maminky potřebuji nutně vaše zkušenosti, malý 3 měsíce 67cm a 8,70kg, Je na UM ale nechápu proč tak přibírá vetsinou nedopije ani 150ml, a pije každé 3-3 a půl hodiny někdy vydrží i déle v noci jen dvakrát 🙂, doktorka na nás strašně nadává že za chvíli praskne a já se tím strašně trapím protože nemám jak tomu pomoci😞, já i přítel jsme oba vysoký máme 175 a 178 cm a přítel je navíc trochu silnější a když byl miminko tak byl taky tak baculatý, syn měl porodní váhu 3,70 a 53cm, měla jsem gestacni diabetes na dietě ale malemu dělali všechna vyšetření a je naprosto zdravý, jsem z toho celá smutná že nedokážu myslet na nic jiného.😞
No moje víc jak 13m má sotva 8kg když ji nevymenim plenu
ale @movahu by ti mohla říct. Jestli si pamatuju dobre, tak 3 děti a 3 slušný porizci ![]()
Já bych se tím zase tak moc nestresovala. Za chvilku se bude přetáčet a začne se víc hýbat. Lepší mít mimčo, co hezky baští a přibírá než mít mimčo pořád na spodní hranici percentilu jako my 11 měsíců, 70 cm a 7 kilo, takže při každý kontrole posloucháme jak musí prostě přibrat. Ale ta naše baští moc hezky, ale nesní toho hodně najednou, ale zase ji postupně pořád. Akorát jak už obchází a všude se šine, tak nepřibere ani boha ![]()
Kamoska taky mela deti ve 4m devitikilove, za sestinedeli ze 3 kg na 6 kg, ale kojila (utahovali jsme si z ni, ze smetanu). Jeji starsi dcera je opravdu vysoka (180cm ve 13r), ale stihla, syn prumerny a hodne hubeny.
Kamarádka má dítě 14M s 13,5 kg
Naše má 19 M a 10kg
Viděla jsem (na fotce ) synovce kamardky, těm měl v roce 14kg.
Všechny mnou zmínění jsou na UM
Začne pořádně lítat a půjde to dolu, pak se vytáhne
Řeším to samé, ale naše slečna má jen 63 cm a 8.5 kg. Ve 4 měsících. Jenže porodní váha byla 3 kg 😂 😁 je to Michelin jako sviňa. Problém je tak maximálně oblečení a to, že mám fakt problém ji delší dobu nést, nebo nést s autosedačkou
u nás Dr říkala, že tak přibírat nemá, ale jako co. Já tedy jen kojim
. Tvoje dítko je hodně dlouhé, nestresovala bych se
já se vždy max směju, že tímto tempem dožene toho skoro tříletého, který má 11 kg
Ja kojila a pribiral co mesic, to kilo. Porodni vaha 2,95, narodil se o 6 tydnu driv. Uz na druhem screeningu mel 560 g.
V pul roce 9 kilo, pak v roce “jen” kolem 12.
Ted ve 3,5 ma 109 cm a 19 kg, vypada a nosi obleceni na 6ti lete deti.
Na co si u takhle velkych deti je potreba dat pozor je spravny psychomotoricky vyvoj. Nasla bych si fyzioterapeutku a hodne je hlidala. I kdyz jen preventivne.
Nam to doporucila neurolozka ( tam jsme byli kvuli te prematurite, jinak vsechno ok) a cvicili jsme Vojtovku nakonec. Nelituju. Stejne chodil pozdeji, kolem 16-17 mesicu.
Co je u tak velkych deti normalni, ale pohlidali se spravne pohybove vzorce atd.
No, já mám syna téměř tříměsíčního, narodil se 37+1, měl 4500g, testační diabetes jsem neměla. Na kontrole v 10 týdnech měřil 63cm a vážil 7200g. Je plně kojeny a doktorka říkala, jakej je pěknej a že vypada jako Budha v Nirváně
. Takže jestli ho neprekrmujes, tak se asi nedá nic moc dělat, ne? My víc hlídané pmv a jinak na to kašlu. Přece ho nebudu tenkrát hladem.
U kojeného miminka by to bylo úplně ok. U dítěte na UM a ještě k tomu v případě, že jsi měla těhu cukrovku bych byla na pozoru a dobře, že se o tom s tebou doktorka baví, je vidět, že vás sleduje. Zas tak vysocí nejste, to jsou pro mě lidi, co mají víc jak 185-190cm a víc. Jakou dáváš značku UM? Jak jste na tom s pasením koníků? Znám vypapané děti na UM, co se v půl roce nebyly schopné kvůli váze přetočit na bříško a maminky se smály, že je to přeci v pohodě. Takže tohle je věc, kterou bych si pohlídala.