Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
?? ![]()
To myslíš vážně? Jako ať si každý pojmenuje své dítě jak chce, ale proboha nedělej to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, líbí se mi jméno Mnémosyné pro holčičku, ale nemůžu vyhledat, jestli takhle můžu pojmenovat dítě. Tak vás chci poprosit o pomoc… jestli se tohle jméno může použít a nebo ne.
Tak jestli jste rekove a mate i recke prijmeni, tak pak je to cajk!
Já bych chtěla dát děcku jako druhé jméno Bundy. Myslíte, že to půjde??
@martina.se v česku nežiju. Bydlím s mužem ve španělsku a spousta lidí tu má krásné řecké jména, proto jsme se bavili o řeckých jmen. Mnémosyné je unikátní jméno, proč s tím mnozí nesouhlasíte?
@Ciaser píše:
@martina.se v česku nežiju. Bydlím s mužem ve španělsku a spousta lidí tu má krásné řecké jména, proto jsme se bavili o řeckých jmen. Mnémosyné je unikátní jméno, proč s tím mnozí nesouhlasíte?
Protože píšeš na českém fóru a dotaz položíš tak, že z něj nedá poznat, že tady nežiješ, ale žiješ v cizině.
Ale jestli zamýšlíte o návratu zpět, tak bych to jméno nedávala
No tak dítěti v ČR bych to nedala, pokud nemáte řecké jméno, příjmení. A i kdybych měla, tak bych nedala, pokud bysme se rozhodli žít v ČR. Stejně ji budou říkat Máňa nebo bůhví jak, protože to nikdo ani nevyslovi. Kup si kočku, k ty by se to hodilo.
@Ciaser píše:
Asi proto, že jsi vynechala to nejpodstatnější, že nežijes v ČR. Zde ti totiž toto s největší pravděpodobností neschválí
jinak si pojmenuj dítě jak chces, že to bude chudák, to je věc jiná
minimálně v ČR dává taková jména hlavně menšina
![]()
@Ciaser píše:
Tak proč se ptáš u nás a ne někde na řeckým serveru? To je jako kdyby ses tam ptala jestli se jim líbí jméno Božena. Proboha. ![]()
@Ciaser píše:
A jak máme vědět, jestli se ve Španělsku může použít? Proč se nezeptas lidí ve Španělsku?
Řekni si, že se tak jmenuješ. Podle mě na tohle jméno téměř okamžitě zapomeneš a zavrhneš. Vždyť se to pomalu nedá vyslovit
. Hele, vlastně se můžu zeptat kamarádky, ta má známýho rodilýho Španěla, tak uvidíme ![]()
@Serpentini pokud jméno existuje v databázi, může se použít ve všech zemí
@Adéla 202 můj muž je španěl a bohužel neví, jestli tohle jméno je použitelné…asi budeme muset počkat až se malá narodí
Ahoj, líbí se mi jméno Mnémosyné pro holčičku, ale nemůžu vyhledat, jestli takhle můžu pojmenovat dítě. Tak vás chci poprosit o pomoc… jestli se tohle jméno může použít a nebo ne.