Řecké jméno Mnémosyné pro dívku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69117
16.7.23 10:08

Teď jsem se divila, proč děti na táboře volají na jednu holčičku Sněžka. Prý se tak jmenuje. Mluvila normálně česky, ale prý je snad Ukrajinka a asi se to píše jinak. Ale nejdřív jsem myslela, že je to přezdívka. Přemýšlím, jestli by Mnémosyné nevzbudila pozornost kdekoliv mimo Řecko. No, možná i tam, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
16.7.23 10:59

@ugluk já jsem se před pár dny podivovala, jak se asi může jmenovat chlapeček, na kterého celá rodina volala Bibi, Bibinku. Kdyby holka, ok, Bibiana, ale kluk? Nevím. Stejně tak jsem kdysi potkávali holčičku, které se říkalo Mici. Micinka, Míca, Micka… asi odvozenina od nějakého jména, ale doteď nevím, jakého. Já jsem zas v práci měla Minku. Maminka si přála, ať ji tak rikame… takže ono se dítě může jmenovat de facto jakkoliv… Mnemosyne bude Memi, Mosi… prostě přezdívka. Ale teda ne, moje dítě by se tak určitě nejmenovalo. A myslím, že u nás by to ani nešlo, ale ve Španělsku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.7.23 11:25
@Karinkas píše:
A víš, že bych se nedivila kdyby to někdo myslel vážně :lol: :lol: :lol: :lol:

V Americe je to ale docela běžné. Jedná hérečka pojmenovala dítě Jablko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
16.7.23 11:29
@ugluk píše:
Teď jsem se divila, proč děti na táboře volají na jednu holčičku Sněžka. Prý se tak jmenuje. Mluvila normálně česky, ale prý je snad Ukrajinka a asi se to píše jinak. Ale nejdřív jsem myslela, že je to přezdívka. Přemýšlím, jestli by Mnémosyné nevzbudila pozornost kdekoliv mimo Řecko. No, možná i tam, kdo ví.

Sněžana se zřejmě jmenuje ta ukrajinská holčička, u nich je to asi běžné jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
16.7.23 11:33
@Adéla 202 píše:
@stinga že by Sofie? To jediný mě napadá :nevim:

taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.7.23 12:14
@Midaku píše:
@ugluk já jsem se před pár dny podivovala, jak se asi může jmenovat chlapeček, na kterého celá rodina volala Bibi, Bibinku. Kdyby holka, ok, Bibiana, ale kluk? Nevím. Stejně tak jsem kdysi potkávali holčičku, které se říkalo Mici. Micinka, Míca, Micka… asi odvozenina od nějakého jména, ale doteď nevím, jakého. Já jsem zas v práci měla Minku. Maminka si přála, ať ji tak rikame… takže ono se dítě může jmenovat de facto jakkoliv… Mnemosyne bude Memi, Mosi… prostě přezdívka. Ale teda ne, moje dítě by se tak určitě nejmenovalo. A myslím, že u nás by to ani nešlo, ale ve Španělsku…

Bibi je Benjamin, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
16.7.23 12:21
@Karamba2020 píše:
Bibi je Benjamin, ne?

Tak to by mě nenapadlo. :nevim: Čekala bych, že na Benjamina budou volat Benžo, protože Benjo je takové prapodivné. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
16.7.23 12:26
@K2 8611 píše:
Tak to by mě nenapadlo. :nevim: Čekala bych, že na Benjamina budou volat Benžo, protože Benjo je takové prapodivné. :P

Benži, nebo jen Ben

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.7.23 12:27
@Ciaser píše:
@Adéla 202 můj muž je španěl a bohužel neví, jestli tohle jméno je použitelné…asi budeme muset počkat až se malá narodí

Jestli ne vy, tak vaše dcera se může v budoucnu vrátit zpět do čr a s takovým jménem je to pomsta.
Minimálně bude jezdit do čr na prázdniny, bude tady mít sestřenice, bratrance a děti od sousedu. Nevím jak ve Španělsku, ale tady jsou děti hnusné a nad tímhle jménem se pozastaví i každý dospělý.
Mnemosyne, mi přijde jako máme syna, jen že si to blbě vyslovila, takže i nad tímhle se lidé mohou a budou kroutit hlavou..
Co jsem si našla na netu, tak pěkné jsou Carmen, Isabel, Angeles, Melissa, Victoria atd… které se prý ve Španělsku dávají.
Vaše dcera s jmeném Mnemosyne, bude sice pravděpodobně jedinečná, ale ne pozitivně - je ty máš nádherné jméno, ale naopak negativně…
Myslela bych na to, že vaše dcera bude vyrůstat dvojjazyčně a myslím si, že tyto děti mají větší dar na naučení se cizích jazyku a tedy větší šanci bydlet v budoucnu kdoví kde.
Proto bych dala něco pěkného, španělského, ale celkově jméno, které bude pěkné v jakékoliv zemi a nebude problém jej vyslovit a příp. udělat z jména nějakou zdrobnělinu

• Citovat
  • Upravit
1389
16.7.23 12:32
@Midaku píše:

Mela jsem kolegyni, jmenovala se Mirka, rikalo se ji Mici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
16.7.23 12:34
@Karamba2020 píše:
Bibi je Benjamin, ne?

Ano.
Benjamin „Bibi“ Netanyahu is an Israeli politician

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
16.7.23 12:40
@stinga píše:
taky ne

Mě první napadla Berenika :mrgreen: když to začínalo, všichni byli udivený. Dnes už je to běžné jméno a nikoho nepřekvapí.

Jinak i Sandra, Andrea.. To taky byla netypicka jména v dřívější době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
16.7.23 12:41

@Birdonawire @Karamba2020 ty jo, tak Bibi jako Benjamin by mě nikdy nenapadl. Ale asi jo, smysl to dává. Díky. A Mirka jako Mici teda taky ne. Mám příbuznou Mirku a říkáme ji Miri, to se mi právě strašně líbí, Miri, Mirinka. Prznit to Micinou… ale tak proč ne, když se jim to líbí. Díky za vyřešení mých záhad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
16.7.23 12:44

Stejně na děti doma voláte přezdívkami.. Moje dcera je Veronika (taky řecký původ :mrgreen:) a nikdo ji tak u nás neřekne, protože od doby co mluví a řekla své první slovo, ji oslovujeme jinak. Jen úředně, na veřejnosti či tak, ji říkáme jejím jménem. Ale je to nezvyk. :lol: každopádně slyší na oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
16.7.23 12:46
@Midaku píše:
@Birdonawire @Karamba2020 ty jo, tak Bibi jako Benjamin by mě nikdy nenapadl. Ale asi jo, smysl to dává. Díky. A Mirka jako Mici teda taky ne. Mám příbuznou Mirku a říkáme ji Miri, to se mi právě strašně líbí, Miri, Mirinka. Prznit to Micinou… ale tak proč ne, když se jim to líbí. Díky za vyřešení mých záhad :palec:

Jak jsem psala, taky voláme na děti přezdívkou :lol: můžou mu říkat Bibi a přitom je to Honza :lol: :lol: naše přezdívka dceři je taky úplně jiná než její jméno a jestli nás někdy slyšel někdo cizí ji tak oslovovat, tak asi chudák taky nechápal z jakého jména je to zdrobnelina :mrgreen: přitom to vůbec neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí