Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, líbí se mi jméno Mnémosyné pro holčičku, ale nemůžu vyhledat, jestli takhle můžu pojmenovat dítě. Tak vás chci poprosit o pomoc… jestli se tohle jméno může použít a nebo ne.
Jako mnemotechnická pomůcka? Bohyně paměti? Já Ti nevím, i když žijete mimo ČR, je to pořád dost podivné.
@Adéla 202 je to vtipné jak češi prostě musí mít pouze tradiční česká jména…jakékoliv cizí jméno je k smíchu a k pláči… ![]()
@Ciaser píše:
@martina.se v česku nežiju. Bydlím s mužem ve španělsku a spousta lidí tu má krásné řecké jména, proto jsme se bavili o řeckých jmen. Mnémosyné je unikátní jméno, proč s tím mnozí nesouhlasíte?
protože jsi troll
@Ciaser píše:
@Adéla 202 můj muž je španěl a bohužel neví, jestli tohle jméno je použitelné…asi budeme muset počkat až se malá narodí
už se nemusíš namáhat s anonymitou, když je trolle tvůj manžel Španěl, tak ať zagooglí a pokud to neumí, ať zajde na španělskou matriku a zeptá se, mluvit snad umí
Co Ti ta malá chuděra udělala?
Tohle je přes čáru i kdyby jsi žila kdekoliv…
@Anonymní píše:
@Adéla 202 je to vtipné jak češi prostě musí mít pouze tradiční česká jména…jakékoliv cizí jméno je k smíchu a k pláči…
Ale vůbec ne, jenom je to tak na úrovni jako dvojčata Kerberos a Cháron. Toť vše.
@Ciaser a jak bys ji chtěla oslovovat, jaké bys používala zdrobněliny?
Mně se to jako jméno pro dítě vůbec nelíbí, spíš mi to připadá jak latinský název nějaké kytky.
@Ciaser píše:
@martina.se v česku nežiju. Bydlím s mužem ve španělsku a spousta lidí tu má krásné řecké jména, proto jsme se bavili o řeckých jmen. Mnémosyné je unikátní jméno, proč s tím mnozí nesouhlasíte?
Prosimtě vykašli se na zdejší zaprděné báby. Znají asi tak 100 jmen a víc jich pro ně neexistuje. Nicméně v Knappový to jméno není.
@Anonymní píše:
@Adéla 202 je to vtipné jak češi prostě musí mít pouze tradiční česká jména…jakékoliv cizí jméno je k smíchu a k pláči…
A jaký je teda podle tebe tradiční jméno?
@Titty píše:
@Ciaser a jak bys ji chtěla oslovovat, jaké bys používala zdrobněliny?Mně se to jako jméno pro dítě vůbec nelíbí, spíš mi to připadá jak latinský název nějaké kytky.
spíš jak latinský název nějaké ošklivé nemoci, beztak je to troll