Náročné uspávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
489
22.5.12 15:33

@annnie Ono je fakt každé děcko jiné, mě taky nevadilo chovat před usnutím, záda mě teda nechytly, poněvadž mám drobné dítě, ale bylo mi jasné, že si na sebe šiju bič. A u mě to teda lenost byla :mrgreen: Dala jsem přednost pohodlnému řešení usínání u prsa a přeložení do postýlky, ze řvaní dítěte mám dosud kopřivku. Dělá mi to zle. Na druhou stranu ty děti rychle rostou, užívala jsem každou chvilku, kdy jsem mohla chovat. Ale abych přispěla radou - nakonec jsem to řešila tak, že jsem si postýlku dala k posteli, malého do ní a přes jeho pokusy z ní vylézt a brečení jsem mu něco povídala nebo hrála divadlo s plyšákama. Naštěstí neřval moc a jednoduše jsem ho ukecala. Zkoušej co tě napadne, třeba něco z toho zabere. A nebo to zabere za měsíc, dva … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.5.12 15:39

Ono v podstatě jde o to,že dítě potřebuje režim a potažmo s ním i rituály. Když je má,cítí se bezpečně a podle toho taky usíná. Když si matka od začátku nastolí třeba pevné zavinutí a postýlku,spí tam,když prso,usne u něj,náruč- v náruči…Každá změna je přijata samozřejmě s negací,ale naštěstí děti se dokáží rychle přizpůsobit,když je pprovedena s láskou a pocitem pro dítě,že se vlastně nic neděje…Jde i ten přerod usnout v postýlce, za pohlazení,tichého ,ale důrazného vyřčení slůvka „spát“ samozřejměřejmě dítko bude řvát,je třeba ho chvíli nechat,vracet se po několika minutách,oakovat kouzelné slůvko spinkat a odejít. Časy mezi tímto prodlužovat.
Taky jsem si nejmladší dcerku „rozmazlila“ v posteli,ve 4 ech měsících mi rozum zavelel,že už je na čase dát věcem trochu jiný směr a do 3 dnů usínala sama ,v klidu , dnes již dávno spí v jiné místnosti a spokojeni jsme všichni.
Bez protestního pláče se to samozřejmě neobešlo ,ale žádné srdceryvné výlevy na 30 min apod to určitě nebyly. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.5.12 15:56

No on každý dělá s tím prvním dítětem spoustu chyb a zkouší a zkouší. A některé děti jsou dost odolné a prostě v postýlce bez uspání spát nebudou ani omylem. Já taky uspávala jak vzteklá asi do 8m, ale ve chvíli, kdy to uspávání trvalo dýl jak samotné spaní, jsem si řekla, že stačilo a je čas to změnit. Děti jsem řvát nechala, akorát to nebyly žádné hysterické scény, řídila jsem se metodou regulovaného pláče. Chodit v prodlužujícíh se časových intervalech, uklidnit, pohladit, popřát dobrou noc a odejít. POchopili to celkem rychle a od té doby usínají sami.
A tohle řešení mi nepřišlo „líné“, ale rozumné a praktické pro všechny zúčastněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
22.5.12 16:14

Vyřvat bych jí teda taky nenechala, na to bych neměla nervy ani srdce. Zkus jí uspat třeba v posteli, lehneš si k ní a nebudeš tak ztahaná (taky to tak dělám když už nemůžu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
22.5.12 16:45

Souhlasím s Gladys, hystericky ječící dítě rozhodně neusne. A pokud usne, tak se uřalo do totálního vyčerpání. To podle mne není moc vhodný způsob. :think: U nás zabírá dudlík a do toho si mudlá moje pyžamo, to mu vyhovuje. Každý dítě je jiný, je potřeba zkoušet, co zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
22.5.12 20:44

holky, děkuju za rady! dneska jsem opět chovala, ale stáhla jsem si tu knížku každé dítě může dobře spát a jkdu studovat…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.5.12 20:51

To je dobře, já to zhltla během večera a zjistila, že spousta věcí je tam logických, jen mi vůbec nedocházely a nevím proč jsem je nedělala. A ten návod na učení usínání je velice srozumitelný a hlavně to funguje.
Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.6.12 00:30

Ja jsem taky uspavala houpanim, pak kdyz byla tezsi tak jsem si ji polozila vedle sebe a hladila ji a taky usnula. Ted je ji 17 mesicu a nekdy trva uspavani strasne dlouho vubec nechce spat a porat utika z postele. Kdyz ji dam do jeji postylky tak tak vyvadi, ze to teda moc dlouho nevydrzim.zkusim si taky stahnout tu knihu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
11.9.12 13:00

@annnie Ahojda Aničko, jak jste pokročili s uspáváním? Zabrala knížka? U nás je s uspáváním taky veliký problém. Jelikož do 9m byla zvyklá usínat u prsa, a když jsem přestala kojit, nastal problém.. takže ji necháváme co nejvíc utahat a pak prostě uhoupu v náručí.. do minutky je tuhá.. zkoušela jsem ji dát do postýlky, ani náhodou, v cuku letu je na nohách a řve a já nemám to srdce, nechat ji vyřvat, se mnou v posteli taky neusne, okamžitě mě kouše, trhá vlasy, kope a utíká z postele.. zkusím si taky přečíst tu knížku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.9.12 13:26

@Martooni v 11m trvalo večerní uspávání 1-1,5 hod, dost mě to vyčerpávalo, přečela jsem si knihu Každé dítě může dobře spát, tam jsem prostudovala Estevilla a první večer plakala asi minutu, a pak pohoda a usíná sama. Srdce nesrdce měla jsem toho už dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4583
11.9.12 17:56
@micelinka píše:
@Martooni v 11m trvalo večerní uspávání 1-1,5 hod, dost mě to vyčerpávalo, přečela jsem si knihu Každé dítě může dobře spát, tam jsem prostudovala Estevilla a první večer plakala asi minutu, a pak pohoda a usíná sama. Srdce nesrdce měla jsem toho už dost.

To zní dobře, zkusím to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401