8,5měsíční vyžaduje časté kojení v noci

6077
19.5.12 10:52

8,5 měsíční vyžaduje časté kojení v noci

Ahoj všem. Rozhodla jsem se, že zruším noční kojení v noci. Malýmu ted je 8,5 měsíce a myslím si, že už by měl v noci vydržet spát bez kojení. Nevím ovšem, jak s tím začít, proto potřebuji poradit od maminek, který s tím mají zkušenosti. Mám odbourat všechna kojení naráz a nebo postupně kojení ubírat? A jak dlouho to bude trvat než si na to zvykne? Předem díky za každou radu nebo nápad. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1075
19.5.12 11:23

Ahoj, tak já bych ráda poradila, ale jelikož mé dceři je skoro 17 měsíců a stále jí v noci kojim, tak budu ráda taky za každou drahocennou radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.5.12 11:27

Měla jsem to tak s prvorozeným dožadoval se co hodinu, měla jsem ho v posteli věčně nalepenýho na prsu, spala jsem u toho, ale stejně to bylo na prd, boleli mě záda z té neměnné pozice :|
V 9m jsem zkrátka už nemohla, budila jsem se s migrénami, nevyspalá, tak jsem se rozhodla nedat. Řekla jsem si, že mezi 12 a 6 zkrátka nedostane a basta. Začla jsem taky striktně dávat do postýlky (přdtím usínal u prsa u nás v posteli) a vlastně tam už zůstával, takže jsem večer nakojila a přendala do postýlky, to usnul celkem bez problému, v noci jsem pak při probuzení nabídla vodu, to se mu samozřejmě nelíbilo, tak jsem ho vyndala, pochovala, potichu povídala, nerozsvěcela, za pár minut bylo vidět, že by zase spal, tak jsem ho opatrně položila do postýlky, pokud začal lehce natahovat, tak jsem uklidňovala v postýlce, pokud začal brečet, tak zase vytáhnout a pochovat, během několika nocí byl klid. Finální tečka bylo odstěhování do vlastního pokojíčku a učení se usínat sám v postýlce. To jsem dala najedený unavený dítě do postýlky, natáhla hrací žirafku a šla, limit na pláč 10min, pokud by hystericky ječel, tak hned vyndat a zkusit znovu za čtvrt hodiny. Během týdne spal téměř celou noc, usínal sám, ale bohužel se mi odstavil, mlíko se přestalo téměř tvořit a on byl líný tahat a já zase líná v 9m zachraňovat laktaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
19.5.12 11:27

@pavur Ahoj. Jak často jí musíš kojit? Já musím tak pětkrát až šestkrát v noci. Ted se to právě začalo stupnovat a už to odmítám dál snášet. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.5.12 11:31

Jinak odnaučovat noční kojení bych určitě udělala do roka, protože pak začne být dítě ve svých požadavcích vytrvalejší, menší dítě člověk přesvědč snáz. Já měla výhodu, že syn v té době ještě ani neklečel, takže musel v postýlce ležet, to hodně usnadňovalo situaci.

Samozřejmě chápu, že pokud to někomu vyhovuje, tak ať kojí dítě v noci třeba do tří let, to je fakt individuální věc, ale já mám svůj spánek příliš ráda, do 6m je mimino hájený a pak se začínám snažit nějak to ovlivnit k obrazu svému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
19.5.12 11:32

@veny1 Musím říct, že je to snad každou noc jiné… Někdy 5×, jindy 3×, už se mi stalo i že třeba jen jednou, ale tohle krásné období zase přešlo :lol: Když byla dcerka ve věku co je ted tvůj malej, tak se stávalo taky, že každou hodinku byla vzhůru, ale zase to byl jen určitý období. No budem to muset taky v nejbližší době nějak zmáknout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
19.5.12 11:32

@Gladys Tak přesně jak to popisuješ to vypadá i u nás. Já mám jen strach, abych si ho nenaučila na chování a místo prsa nevyžadoval jinej blbej zlozvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.5.12 11:48

@veny1 on se pak fakt během pár dnů přestal budit, takže chování nevyžadoval, protože neměl důvod se vzbudit, nebylo prso :lol: Nejsem teda zastánce uchovávání, večer na uspávání bych to nedělala, proto jsem taky začla vzápětí učit na uspávání v postýlce samostatně, ale v tu noc to bylo jiné, šlo hlavně o to, aby se moc nerozbudil a nerozjel nějaký šílený vyrvál (virvál? :mrgreen: ).

V jedné knížce jsem dokonce četla, že při odnaučování nočního kojení se má dítě vzít koukat na tv, aby zapomnělo, že něco chtělo, ale to mi přijde ujetý, to by se dítě spíš naučilo na čumění na tv v noci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
19.5.12 12:14

Já mám právě strach, aby se mi dítě v noci neprobralo úplně a místo spaní jsme třeba dvě hodiny nečumněli. Aby ze mě pak nebyla chodící mrtvolka. :lol: Tím že jsem mu dala prso, jsem měla jistotu, že znova usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
19.5.12 12:15

@Gladys Opravdu to někde je v knížce napsané? Jako u nás by to mohlo zafungovat, u televize se jí usíná dobře a i je to pro ní střed pozornosti, když je tv zapnutá. No prvně to zkusím ale asi s tím chováním, jak píšeš, virvál bych taky nesnesla, natož sousedi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
19.5.12 12:17
@veny1 píše:
Já mám právě strach, aby se mi dítě v noci neprobralo úplně a místo spaní jsme třeba dvě hodiny nečumněli. Aby ze mě pak nebyla chodící mrtvolka. :lol: Tím že jsem mu dala prso, jsem měla jistotu, že znova usne.

Tak to máme úplně stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
19.5.12 12:33
@pavur píše:
Tak to máme úplně stejně :lol:

Ahoj, taky už si nějakou dobu říkám, že s tím naším kojením něco provedu, ve 14ti měsících kojíme tak zhruba 10× za den :roll: z toho v noci jak kdy-někdy 3×, někdy 5×, taky se párkrát stalo, že jednou :think: no ale pořád to oddaluju :oops: ..říkala jsem si, že do roka jí nechám, teď jsem to odložila na rok a půl :think: .
Když mě ještě do toho přepadají myšlenky, že bych jí to mlíko přeci neměla upírat, že musim vydržet, že leckdo kojí mnohem dýl :roll: :roll: Tak nevím, no…do toho manžel, jen ať kojim, že indiáni kojej třeba do 6ti let..no ha ha :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
19.5.12 12:39

@questXY To ano, já bych taky ještě chtěla kojit. Jenže tohle už není o hladu, ale to je zlozvyk. Aspoň u nás jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
19.5.12 12:39

Já to mám podobně. Malému je 9 měs. A snažím se aspoň vynechat každé druhé kojení. Většinou se dá přesvědčit, když mu strčím ruku do postýlky( mám ji vedle postele) a zpívám Ó hřebíčku zahradnický. Tahle funguje spolehlivě. Ale někdy se stane, že u toho sama začnu usínat, ale při tom zpívám ze spaní. :mrgreen: manžel mi pak říká, že takhle v polospánku zpívám jak ožrala a ještě falešně, ale já jak jsem hotová, to ani neslyším. :zed: Ale co, hlavně když to funguje. Nechávat vyřvat, to nedávám. A manžel, říkal, že můj ožralecký „zpěv“ také líp zvláda a může při něm spát. Kdyby malej plakal, jsme vzhůrou oba a nevyspíme se nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4295
19.5.12 12:45
@veny1 píše:
@questXY To ano, já bych taky ještě chtěla kojit. Jenže tohle už není o hladu, ale to je zlozvyk. Aspoň u nás jo.

no, však u nás taky ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401