Kdo uspává v autosedačce? :(

7797
14.5.12 21:12

Kdo uspává v autosedačce? :(

Zdravím všechny :mavam:
Chci se zeptat, kdo stejně jako my, uspává v autosedačce? :oops: ( Tohle uspávání začalo zhruba kolem čtvrtého měsíce věku našeho syna, když přestal usínat sám v postýlce ).
Bude mít devět měsíců a chceme se toho zbavit. Večer probíhá každý den stejně - koupání, večeře, pohádka. Máme zaběhlý každovečerní systém, v autosedačce usne většinou během pár minut, ale při přendání do postýlky se vzbudí a je křik - můžeme začít nanovo. :zed:
Maminky, které uspáváte stejně hrozným způsobem jako my, kolik měsíců je vašim dětem? A ty, které jste tohle dítě odnaučily - v jakém věku a hlavně jak? :?:
Děkuji předem za tipy a těm, kdo mají stejný problém jako my, přeji pevné nervy u houpání. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
14.5.12 21:20

Bez breku to nepůjde=)
On se probudí, protože každý člověk se při spánku občas tak napůl probere a zkontroluje okolní podmínky - teplo, zima, světlo, poloha, zvuky…

Malý usíná, je v polosedě, houpe to s ním, je mu to příjemné, usne. Po chvilce první kontrola stavu - HA! Leží, nehoupe to! Jakto? Spustí se „alarm“ a on se probudí úplně a brečí, vy mu opět poskytnete to, co chce, on je spokojený, usne… A tak dokola?

Takže ho dejte do postýlky, nějakého mazlíka na přitulení, drž ho, nebo hlaď, třeba zpívej… On nakonec usne.
(Pro drsnější povahy metoda kontrolovaného pláče, tzn. odejdete a budete se vracet pohladit a dát dobrou noc).
Pohladit je jednodušší, než houpat v sedačce a postupně se toho zase dá zbavit…

Myslím, že jinak to nepůjde :think: (a do autosedačky se za chvíli asi nevejde, takže stejně by se to muselo nějak vyřešit…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
14.5.12 21:22

tyyjo nechtěla bych..malej má 5 měsíců a usíná jedině u prsa s náma v posteli,někdy se zadaří a usne i v kočárku takže sem na tom ještě dobře :mrgreen: a jak ho dáte teda do postýlky,když pokaždý řve?nebo se nakonec nechá?:)
Taky ti přeju pevný nervy,snad se to brzo zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
14.5.12 21:25

Bohužel jak psala Pipet,načti Každé dítě může dobže spát a až budete odhodláni pusťte se do toho,dřív ne.My odnaučovali uspávání v deseti měsících a byl to boj,ale do týdne se naučil usínat sám bez nás,ale musíš vydržet.Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
14.5.12 21:26

U prsa usíná taky - u nás v posteli přitulený, v kočáře taky bez problému. Potřebuje buď tulení, nebo houpání.
Pokud ho dáme na usnutí do postýlky začne šílený amok. Mám docela obavy, že u něho začná ta separační úzkost, je na mě hodně fixovaný. Zkoušíme tu Estivillovu metodu, ale jak začne křičet, má na sobě rudé fleky, třepe se a je šíleně zpocený a na to srdce vážně nemám :zed: .
@hanzbl00 Až usne úplně tvrdě, přesunutí nepostřehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
14.5.12 21:28

@adlin27
Jak probíhalo to vaše učení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.5.12 21:29

@verjanku
Pokud nedokážeš Estivilla dovést do konce, ani to nezkoušej…

Tak uspávej u sebe v posteli, pak postupně se od něj „odlepovat“ (pokud nechcete společné spaní), až třeba ho budeš jen držet za ruku a pak zkusit postýlku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.5.12 21:31

dvojčata jsem takhle uspávala taky tak nějak..cca do těch 8-9ti měsíců. pak jsem prostě tvrdě nechala vyplakat - už stály v postýlkách, tak u toho pochodovaly a řádily. ale měli jsme to možná o něco jednodušší v tom, že když bylo jo zle a do 20ti minut neusnuly, tak jsem jim pustila bílej šum a to zabralo - bílej šum jsem cca v roce vyměnila za ukolébavky a ty jedem do dneška ;) ale i dneska se stane, že usínají hodně dlouho a s pláčem! ale ty habánky fakt nemůžu ani houpat ani chovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
14.5.12 21:32
@verjanku píše:
U prsa usíná taky - u nás v posteli přitulený, v kočáře taky bez problému. Potřebuje buď tulení, nebo houpání.
Pokud ho dáme na usnutí do postýlky začne šílený amok. Mám docela obavy, že u něho začná ta separační úzkost, je na mě hodně fixovaný. Zkoušíme tu Estivillovu metodu, ale jak začne křičet, má na sobě rudé fleky, třepe se a je šíleně zpocený a na to srdce vážně nemám :zed: .
@hanzbl00 Až usne úplně tvrdě, přesunutí nepostřehne.

tak to joo..přesně jak unás,když ho dám do postýlky tak řve a je na tom stejně,zčervená a třepe se..mě je ho hrozně líto pak tak snad se časem naučí spát sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.5.12 21:34

ještě mě napadlo - když jsou dvojčata třeba nemocný nebo jim rostly zoubky a byly nějaký horečky a pláč v noci, tak jsem si k nim dala na zem matraci (postýlky už jsou hodně nízko, skoro u země, proto ta matrace na zemi) a chytla je za ručky a zpívala jim…to taky dobře zabírá! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.5.12 21:34

@verjanku nikdy jsem neudělal tuhle CHYBU a to mám 3 děti ..... A to musím uznat,že ta třetí je zhýčkaneček. Každopádně- vše má svůj smysl a čas. Takže i když s námi do 4 měsíců spala v posteli, následoval přechod do postýlky-cca 2-3 dny s protesty před usnutím,ovšem nic dramatického,od cca 8 mi měsíců postýlka bez problémů přestěhovaná do samostatného pokoje a tam spí se sestrou.
Jediná moje rada zní- musíš to vydržet, jen přicházet k postýlce, utěšit,jakmile se uklidní,odejít,při pláči někoik minut vydržet,zase přijít,v klidu hladit,dát jemným ale důsledným hlasem povel spinkat a zase odejít a časy prodlužovat.
V tomto věku to asi bude na víc dní a o nervy,ale věř,že jde jen o jeho sobečkovost a nutnost pochopit,kde je ted´jeho místo.
Musíš se naučit být důsledná a to nejen v tomhle.
Evidentně ti to doted´bohužel chybělo a problémy jsi řešila tou nejjednosuší a nejhorší možnou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
14.5.12 21:35

@Pipet
Společné spaní, to je u nás taky kámen úrazu, já totiž v noci kojím a jsem líná u toho sedět ( snad mě trochu omlouvá devátý měsíc nevyspání :oops: ) - kojím v noci co dvě-tři hodiny , radši ho vezmu do postele a usnu u toho. V noci je to pak jednodušší. Takže většinu noci spí v podstatě s náma. - od prvního vzbuzení cca v 23 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
14.5.12 21:36

Tak my měli podobný problém. Ale uspávalo se houpáním na míči. :roll: Jenže bobík měl v 7.měs 10kg, takže to začalo být neúnosný. Nakonec jsem se odhodlala a vychytala tu největší únavu, aby „spolupracoval“. Vykoupala, udělala malou masáž na posteli, pak oblíkla, dala s flaškou do postýlky, pustila projektor a nazdar. :mrgreen: Vracela jsem se první večer 3×, druhý 2×, třetí vůbec. Pak se manželovi otočila směna, začal se účastnit a máme úpravu režimu - flaška do postýlky, lehnout vedle, čapnout ručičku, postupně usneme. :) Ale na to, jak strašně špatně usínal a spal od narození to šlo teda rychle. Tenhle režim máme zhruba měsíc a je to teda pohoda. Hlavně to, že neusíná v deset, ale nejpozději v osm! :zed: Bez toho řevu to asi nepůjde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
14.5.12 21:38
@MuffinkaM píše:
Tak my měli podobný problém. Ale uspávalo se houpáním na míči. :roll: Jenže bobík měl v 7.měs 10kg, takže to začalo být neúnosný. Nakonec jsem se odhodlala a vychytala tu největší únavu, aby „spolupracoval“. Vykoupala, udělala malou masáž na posteli, pak oblíkla, dala s flaškou do postýlky, pustila projektor a nazdar. :mrgreen: Vracela jsem se první večer 3×, druhý 2×, třetí vůbec. Pak se manželovi otočila směna, začal se účastnit a máme úpravu režimu - flaška do postýlky, lehnout vedle, čapnout ručičku, postupně usneme. :) Ale na to, jak strašně špatně usínal a spal od narození to šlo teda rychle. Tenhle režim máme zhruba měsíc a je to teda pohoda. Hlavně to, že neusíná v deset, ale nejpozději v osm! :zed: Bez toho řevu to asi nepůjde. :nevim:

Náš taky občas usne houpánim nebo nošenim..jenže on má 10kg a 5 měsíců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
14.5.12 21:43

@hanzbl00 Taky kus chlapa. :) Takže víš, o čem mluvím. Já už měla náběh na zánět šlach! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí