Kdo uspává v autosedačce? :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
15.5.12 10:57
@berry4 píše:
Dámy nebudu se s vámi přít,není důvod,proč by dítě nemohlo po 8 mém měsíci chléb,natož pak plátek kvalitního 45 % sýra.
Jen tak namátkou výtah z webu :
8. Strava po 8. měsíci

Po 8. měsíci je výživa stejná pro obě skupiny dětí, tj. pro plně kojené do 6. měsíce i pro živené náhradním mlékem.

Lze přidávat další druhy zeleniny, rýži místo brambor (ale brambory vždy preferujte kvůli vit. C - zejména v zimním období), postupně je možno občas zařadit těstoviny, z luštěnin červenou čočku (je lépe stravitelná), dále květák, brokolici apod.
Lze již přidat celé vejce, ale dobře provařené. Lépe je do 1 roku věku dítěti podávat pouze žloutek.
Můžete také na oběd zařadit omáčky, stačí 1× týdně, nezahušťujte však jíškou, ale troškou solamylu, např. zeleninové - rajská, koprová, nikdy ne játrová či houbová.
Na svačinku dejte opět ovoce, popřípadě s přidáním bílého jogurtu, lze přidat i dětské piškoty. Tvarohovým výrobkům je lépe se do 1 roku vyhýbat, z důvodu vysokého obsahu bílkovin.
Večer pak různé mléčné kaše včetně obilninových- nabídka je poměrně široká.

Dítě v této době většinou již pevně sedí, proto je vhodné využívat zmíněné dětské stoličky. Je-li neposedné, klidně držte dítě na klíně a učte ho jíst v klidu, povzbuzujte ho, nikdy nepoužívejte hraček.

Již od 8. měsíce učte dítě pít z hrnečku, doma používejte běžně tvarovaný hrneček, na vycházku s sebou berte hrneček s pítkem, je to výhodnější - má jednak kryt a dítě si tolik nezvyká na dudlík.

Zkoušejte ke snídani nebo ke svačince dávat kousek celozrnného pečiva s máslem, nakrájejte na kousky a dítěti nabízejte. Velmi rychle pochopí, že má žvýkat. Na máslo pak můžete nastrouhat tvrdý sýr, ředkvičku nebo položit kousky oloupaného rajčete.

Mějte dále na paměti, že do 12. měsíce se strava dětem nesolí!

Toto je výtah rad pediatrů maminkám :*

Pro nevěřící Tomášky výtah odsud:
http://www.babyonline.cz/…isena-strava
Aropos PMS nemám,mám PO :mrgreen: , akorát ze svých dětí nedělám přecitlivělé bytůstky,nýbrž adekvátně k věku a k vývoji zařazuji to,co být zařazeno může .

Příspěvek upraven 15.05.12 v 09:53

Sorry, nevím, kdo napsal takovou hovadinu, ale celozrnné pečivo NESM9 dítě do 3 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.5.12 11:00
@berry4 píše:
Ano,ted´ jsem si toho všimmla,že tam paní píše celozrnné,no to bych taky neriskovala,já psala původně za sebe o chlebu jako takovém (ovšem nejvíc se mi osvědčil toustový světlý,dobře se dá žvýkat i bezzubému) a opravdu nevím,proč bych měla dítěti upírat to,nač má už ke svému věku nárok.

Nárok, to je takové podivné slovo, já bych totiž spíše řekla, že má NÁROK na mléko :mrgreen: Ale nic proti, ale zkoušejte pečivo neznamená mu přeci pečivem nahradit celé jídlo ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.5.12 11:00

@berry4
Já vůbec nechápu 8o co jsi tím chtěla říct…
Jakože moje mimino nebylo syté, nebo že zakladatelky není/nebude?
Moje bylo, zakladatelky nevím, to musí poznat sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.12 11:01

@monika32 - Absolutně souhlasím. Ne jen s názorem na jídlo. Vánočka s marmeládou v devíti měsících mi přijde dost zvláštní. Ale na druhou stranu proti gustu žádný dišputát… Jen radit to ostatním mi přijde zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 11:05

Holky, beru všechny vaše názory a zkušenosti, ale je fakt @berry4 , že to jak jsi psala, že náš syn neprospívá mi taky trochu vadilo, protože to tak není, ale jinak nic proti ;)
@ivuska.h
Já byla od začátku proti společnému spaní, ale ,,když už se stalo", je fakt že je to moc krásné se ráno probudit, respektive být probuzeni lezoucím synem po nás, který je nadšený, když otevřeme oči :srdce: , ale vše má své meze :mrgreen: . Doufám, že se to bude pomalu omezovat, až to přestane úplně :D .
K mému původnímu dotazu - vidím, že to - aspoň přes den jde i bez sedačky, tak uvidíme dnes večer a v noci, zítra vám napíšu, jak to probíhalo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 11:07

K vánočce, marmeládě, atd…
Možná jsem divná, ale pečlivě vybírám přesnídávky, které neobsahují přidané cukry, jen ty přirozené v ovoci, tak mi přijde trochu divné dát sladké pečivo, jako je vánočka a naši přeslazenou marmeládu :mrgreen: , ale to už jsem psala, že tohle zkoušet nebudu. Ale neberu to ostatním, kteří to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 11:16
@verjanku píše:
Holky, beru všechny vaše názory a zkušenosti, ale je fakt @berry4 , že to jak jsi psala, že náš syn neprospívá mi taky trochu vadilo, protože to tak není, ale jinak nic proti ;)
@ivuska.h
Já byla od začátku proti společnému spaní, ale ,,když už se stalo", je fakt že je to moc krásné se ráno probudit, respektive být probuzeni lezoucím synem po nás, který je nadšený, když otevřeme oči :srdce: , ale vše má své meze :mrgreen: . Doufám, že se to bude pomalu omezovat, až to přestane úplně :D .
K mému původnímu dotazu - vidím, že to - aspoň přes den jde i bez sedačky, tak uvidíme dnes večer a v noci, zítra vám napíšu, jak to probíhalo. :palec:

No ono se to u nás vždy časem nějak samo redukovalo, jakmile se přestali v noci kojit (to měli jako poslední kojení, někdy nad ránem), tak už pak spali bez nás, syna jsem si teda brávala do postele v noci ještě celkem dlouho (když se v noci vzbudil a chtěl k nám), ale nijak mi to nevadilo, tak jsem neměla důvod to řešit :nevim: Těsně před narozením Julči toho sám od sebe nechal a teď už ho to ani nenapadne :nevim: Pro mě je prostě priorita dobře se vyspat a nenechat dítě vyřvat, takže spaní s dítětem je ideál – kojím a přitom spím a dítě jen kňourne, napije se a okamžitě usíná. Aktuálně jsme s Julčou na 2-3 kojeních za noc a prospívá dobře, i když teď má o půl kila míň, než její bratr v tomto věku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.5.12 11:19

@ivuska.h psala jsem to jako reakci na zakladatelčin problém,ne tvůj. To,co někomu může vyhovovat oboustranně,může být pro jiného problém. Pslala jsem,že je to CELÉ špatně- jak autosedačka,tak spaní vedle sebe a tím i tak časté kojení. On může být zakopaný pes třeba v tom,že má zakladatelka již málo mléka (viz její náznaky v příspěvcích) a možná se tady hádáme o blbosti, tím vysvětluji i to ,na co se Pipet ptáš- to byla reakce na :

Já jsem to skoro obrečela, že už to není moje miminko a nepotřebuje mě a blábláblá a podobné splašenohormonové pocity, ale zpětně si myslím, že to bylo fakt dobře. Žádný pláč, já žádné problémy, ona si teda Sunar vzala bez potíží a vyžahla na první pokus 210ml – už jí to asi opravdu moc neteklo.
Takže tak.

Mě nějak uniká, proč cpát děcku Sunar, když má matka vlastní mléko :nevim:

Občas je lepší sáhnout po UM,než se za každou cenu snažit kojit .
Slovo neprospívá jsem použila sice v jiném kontextu,s ohledem na jeho vcelku ne moc vysokou váhu se stále přikláním k myšlence,že MM už asi nebude tolik,aby mu zajistilo potřebné živiny k prospívání,myslím si,že i vzhledem ke své porodní váze by mohl mít klidně o půl kila víc. :think:
Tudíž z mé strany padl návrh přidat třeba pevnou stravu do snídaně ( a třeba ještě dokojit),když zakladatelka trvá na kojení a tím to tak nějak vykompenzovat.
Moni 32 nepsala jsem nikde,že se má dítě pečivem živit po celý den,jde jen o rozšíření repertoáru v jídelníčku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.12 11:21

@verjanku Včera už jsem to nechtěla hrotit, ale dneska už si troufnu připsat svojí zkušenost. Každé dítě je jiné. Moje první dostala rohlík do ruky až někdy po roce, stejně tak namazaný chleba. Dřív nejevila zájem a nebylo to potřeba, protože dostávala potřebné jinak. Z kojení se odstavila sama, poslední zbylo nad ránem a ona prostě začala spát celou noc. Bylo to cca v 14 měsících. Kuba mi rval chleba od pusy už v půl roce, a protože se teď lepek doporučuje už dřív, tak jsem mu to nechala. On stejně jen tak pocucal, ožvýkal, rozdrobil. Ale chtěl to, tak to dostal. Teď je mu 11 měsíců a já si pomalu připravuju situaci pro odstavení. Asi od desátého měsíce ráno dávám místo kojení UM (moc toho nevypije, 200 ml pije na několikrát), kojím večer před spaním a jednou v noci. V roce plánuji nahradit UM i večerní kojení a to noční uvidíme, myslím, že stejně jako u Káji zmizí samo. Cíleně jako jediný chod zatím pečivo nedávám. Nenajedl by se z toho. DOstane kousek do ruky a může přikusovat k tomu, co má (rohlík k jogurtu nebo přesnídávce). Zkouším občas namazat kousek chleba lučinou, ale většinou sní tak 3 sousta a víc nechce. Také mu nabízím kousky ovoce (už tak od těch 8 měsíců). Nejlíp se mu jí hruška, když je dobře zralá, tak se vlastně v puse rozpustí :mrgreen: Kája touhle dobou jedla už i hrozno, Kuba to požvejká a slupku plive…Uff, to je román. Jen chci říct, že fakt je nejlepší vycházet ze selského rozumu a toho, o co jeví zájem mimi. To noční kojení jsem rušila tak, že jsem prostě místo prsu dávala dudlík a když to nestačilo, vzala jsem si ho k sobě. Teprve když ani to nestačilo, tak jsem dala pít. Teď to poslední udržuji hlavně proto, že mi nechce nic jiného pít. Ale to už je zase jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 12:03

@berry4
Nevím, v poradně nám říkají, že prospívá ukázkově :palec:
@Káka74
Taky díky za radu, hrušku taky dávám, protože se dobře rozpouští :mrgreen: . Matyášek ještě nemá ani jeden zub, tak hrozno by mu asi vletělo do krku :).
Ten chleba mu zkusím dát, a uvidím, jestli to bude chtít nebo ne. Já mu do ruky dala asi dvakrát, třikrát rohlík, když jsem mu chystala sváču a on už byl nedočkavý, tak si ho chviličku žmoulal, byl spokojený a pak dostal normálně svačinku. Pravidelně mu to nedávám, jen tak na ochutnání a aby věděl, že to existuje :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 12:08
@verjanku píše:
@berry4
Nevím, v poradně nám říkají, že prospívá ukázkově :palec:
@Káka74
Taky díky za radu, hrušku taky dávám, protože se dobře rozpouští :mrgreen: . Matyášek ještě nemá ani jeden zub, tak hrozno by mu asi vletělo do krku :).
Ten chleba mu zkusím dát, a uvidím, jestli to bude chtít nebo ne. Já mu do ruky dala asi dvakrát, třikrát rohlík, když jsem mu chystala sváču a on už byl nedočkavý, tak si ho chviličku žmoulal, byl spokojený a pak dostal normálně svačinku. Pravidelně mu to nedávám, jen tak na ochutnání a aby věděl, že to existuje :).

A ty kukuřičné křupky jsi zkoušela? Ty měly u nás vždy úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.5.12 12:13

K zubům - vidím doma,že i bez nich jdou požmoulat věci,o kterých by se nám dospělým ani nezdálo,u nás se zuby začínají klubat až v 10 ti měsících a co ty moje kobylky zvládnou zpracovat i bez nich je k neuvěření. (hrozny od 6 ti měsíců na břiše na dece ,bráno z talířku, stejně tak i meloun,broskve na měsíčky, nebyl problém)
Každopádně o těch křupkách jsem ti psala, dnes je už nepotřebujem,ale v tomto věku a dlouho přes rok to byla výborná vsuvka mezi jídly a vlastně i cvičení jemné motoriky.
Ono je občas opravdu lepší neřešit a nechat to na dětech,pokud k tomu mají dispozice ,tak si poradí s čímkoli a rády ,je potřeba jim k tomu dát prostor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 13:51

Holky, křupky jsem teď byla koupit, jednu žmoulal v kočárku, moc se na ni netvářil, ale třeba tomu přijde na chuť :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.5.12 20:31

Káje první zub narostl až v roce a přesto jedla hrozno a jiné ovoce už cca od devíti měsíců. Kuba už má zuby čtyři a slupky plive :nevim: Já myslím, že to je spíš přístupem. Když něco chtějí, mrňousové, tak dokážou zázračné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
16.5.12 08:06

@Káka74
To je roztomilý - dítě plivající slupky :lol: . Když jsem před těhotenstvím jezdila na koni, tak ta kobylka zas plivala pecky z třešní :lol: .

Včera jsem uspávala půl hodiny - prso, zpívání, přitulení a spal vkuse dvě hodiny, dřív se budil co patnáct minut, v pohodě jsem ho i přendala do postýlky :dance: . Akorát v noci co tři hodiny pil mléko a ve čtyři ráno si chtěl hrát a necelou půl hodinu po nás lozil.
Bavila jsem se se známou a ta říkala, že to noční kojení mu nemám brát, pokud si jen necucne a nebere to jako na uklidnění. Její syn prý do tří let vyžadoval v noci jídlo. A sám pak přestal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí