Kdo uspává v autosedačce? :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
15.5.12 07:26

Asi je vám trnem v oku slovo cirkus :think: . Nebyl myšlen nijak zle,rozvedu to - cirkus myšlen v tom smyslu,že zakladatelka uspává v autosedačce,dítě u sebe v posteli, kojí co 2-3 hodiny. Pokud s tímhle CIRKUSEM přestane,utne jej a nastolí režim dítěti,jak zde již psalo krom mne několik mamin,uleví se jí a určitě i synovi,jeho spánek bude kvalitnější.
@monika32 mám dojem ,že zakladatelka psala o 9 ti měsících,ale to je jedno,týden sem,týden tam…Tady to není nic proti ničemu,jestli dostane mléko,nebo už chléb,trávící trakt na to má připravený,s ohledem na jeho vcelku nízkou váhu bych podle svého mateřského instinktu spíše volila více pevné stravy,než MM,nejsem zastáncem kojení za každou cenu,když mi dítě vcelku moc neprospívá ...... Ale to je jen taková vsuvka .
Ohl. ředkviček- asi je to tím,že už mám víc dětí za sebou,takže všechno tak nehrotím podle toho,co kde kdo napíše,jedna ředkvička nakrájená na tenké plátky mi ještě žádné dítě nezabila a jemu obohatila obložená kolečka s pomazánkou ;)
Nikde není psáno,že co sní jedno dítě,bude chutnat druhému ;)
@verjanku v prodejnách zdravé výživy prodávají kukuřičné,pohankové apod křupky,super věc pro batolata jen tak na žmoulání,jsou bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 07:32

@berry4
Psala jsem, že syn bude mít devět měsíců - věk vidíš i v podpisu. Jinak prospívá krásně, narodil se s váhou 2990 g. Jeho váha je teď proto naprosto v pořádku. Je jen drobnější, první dítě mívá podobnou porodní váhu jako jeho matka, já měla při narození 2500g. Myslím, že to v pohodě dožene jako já, taky jsem to dotáhla až na 54 kg :lol: .
Díky za tip na křupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.5.12 07:49

@verjanku "první dítě mívá podobnou porodní váhu jako jeho matka " , tak to se moje první dítě seklo o celý kilo :lol: To jsou babské pověry .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 08:20

@berry4
Aha, no mně to říkala porodní asistentka :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.5.12 08:32

:lol: já se narodila s třema kily ( v roce 13 kg ), moje první dcera měla 4 kila ,v roce 11. Moje maminka se narodila jako 4 a půl kilová :mrgreen: Takže z toho opravdu nečerpám, mám kolem sebe maminky,co jsou drobné a mají děti pučmelouny,naopak korpulentní dámy jsou vlastnicemi drobečků ..... Ono se to srovná všechno až v tom dospělém věku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.12 08:43

ahoj holky, chci vám něco říct, neberte to prosím negativně ale čtu tady hodně podobných diskuzí a nezlobte se ale vy v dětech vypěstujete zlozvyk, protože máte pocit že je to potřeba a nemusíte se potýkat s chvilkovými běžnými problémy a pak se najednou potřebujete toho zlozvyku zbavit a čekáte rady jak a hlavně bez pláče, takže je to mnohem horší, než byste ten zlozvyk nevypěstovaly ale nechcete dítě trápit aby neplakalo a proběhlo to v klidu. Ono se vyplatí si to promyslet fakt dopředu, jak začne nějaký problém, co s tím a ne to hned řešit takhle.. to bylo jako jen tak na okraj, takový všeobecný názor :lol: a taky má dvojitá zkušenost

a zakladatelce přeju, aby to brzy zdárně vyřešila  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 09:26
@verjanku píše:
@ivuska.h
Přitulený usne i u manžela - bez prsa :mrgreen: . Neušiju na nás další bič, že bez nás neusne a nějaký vzdálení se od syna už nebude reálné vůbec? :nevim:

my jsme nechali Klárku přes noc až v 18 měs. a to už usínala normálně, Ondra ještě přes noc nebyl nikdy, ale sám spí už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 09:29
@berry4 píše:
Znám několik dětí,které vyžadovaly kojo stejně jako tvůj syn a problém byl právě v tom,že spaly vedle maminky- cítily mléko. Ve chvíli,kdy přešly na režim a do své postýlky dál od maminky,vše se urovnalo a vyspali se oba dotyční.
Podle mne je to stále celé špatně, jak uspávání v autosedačce,tak toto časté kojení, tak spaní u vás v posteli. Syn je už dost zralý na samostatný a KLIDNÝ spánek,jen je potřeba mu dát podmínky.

proč je spaní s rodiči a časté kojení špatné? Spíme u nás doma naprosto klidně :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 09:32
@berry4 píše:
A k jídlu- už bych ho dávno učila na kousky- ráno třeba chléb,nebo toust s žervé,tvrdý sýr,jakákoli pomazánka,vše na kostičky a pomalu učit sám jíst, svačina třeba ovoce ,oběd,sváča třeba jogurt s ovocem a ta ta kaše. To v tomhle věku úplně stačí a na noc jedno- dvě kojení. Není třeba tak často,jak píšeš.

chleba v 8 měs.? Tvrdý sýr? To snad ne… V té době má dítě zavedenou tak max.zeleninu a kaši, když v 6 měs. začalo s příkrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 09:39
@verjanku píše:
@berry4
Takže na snídani místo kojení chléb? A kojit jen na noc?

to bych rozhodně nedělala, já jakmile jsem už kojila jen 1× (ráno) byl kojení konec, u obou v 13 měs. V těch 8 měs.byli kojení určitě tak 3× denně plus v noci jak chtěli. Měli jen v poledne zeleninu a večer kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.5.12 09:40
@berry4 píše:
Není pravda,produkce se ti upraví podle výdeje. Takže bud´chceš radu a přestaneš s tímhle cirkusem,nebo jsi neměla zakládat tuhle diskusi .

nemáš PMS nebo tak něco? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.5.12 09:46

Dámy nebudu se s vámi přít,není důvod,proč by dítě nemohlo po 8 mém měsíci chléb,natož pak plátek kvalitního 45 % sýra.
Jen tak namátkou výtah z webu :
8. Strava po 8. měsíci

Po 8. měsíci je výživa stejná pro obě skupiny dětí, tj. pro plně kojené do 6. měsíce i pro živené náhradním mlékem.

Lze přidávat další druhy zeleniny, rýži místo brambor (ale brambory vždy preferujte kvůli vit. C - zejména v zimním období), postupně je možno občas zařadit těstoviny, z luštěnin červenou čočku (je lépe stravitelná), dále květák, brokolici apod.
Lze již přidat celé vejce, ale dobře provařené. Lépe je do 1 roku věku dítěti podávat pouze žloutek.
Můžete také na oběd zařadit omáčky, stačí 1× týdně, nezahušťujte však jíškou, ale troškou solamylu, např. zeleninové - rajská, koprová, nikdy ne játrová či houbová.
Na svačinku dejte opět ovoce, popřípadě s přidáním bílého jogurtu, lze přidat i dětské piškoty. Tvarohovým výrobkům je lépe se do 1 roku vyhýbat, z důvodu vysokého obsahu bílkovin.
Večer pak různé mléčné kaše včetně obilninových- nabídka je poměrně široká.

Dítě v této době většinou již pevně sedí, proto je vhodné využívat zmíněné dětské stoličky. Je-li neposedné, klidně držte dítě na klíně a učte ho jíst v klidu, povzbuzujte ho, nikdy nepoužívejte hraček.

Již od 8. měsíce učte dítě pít z hrnečku, doma používejte běžně tvarovaný hrneček, na vycházku s sebou berte hrneček s pítkem, je to výhodnější - má jednak kryt a dítě si tolik nezvyká na dudlík.

Zkoušejte ke snídani nebo ke svačince dávat kousek celozrnného pečiva s máslem, nakrájejte na kousky a dítěti nabízejte. Velmi rychle pochopí, že má žvýkat. Na máslo pak můžete nastrouhat tvrdý sýr, ředkvičku nebo položit kousky oloupaného rajčete.

Mějte dále na paměti, že do 12. měsíce se strava dětem nesolí!

Toto je výtah rad pediatrů maminkám :*

Pro nevěřící Tomášky výtah odsud:
http://www.babyonline.cz/…isena-strava
Aropos PMS nemám,mám PO :mrgreen: , akorát ze svých dětí nedělám přecitlivělé bytůstky,nýbrž adekvátně k věku a k vývoji zařazuji to,co být zařazeno může .

Příspěvek upraven 15.05.12 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.5.12 09:48

Jé, tady se to rozšouplo.
Tak jen napíšu, jak to bylo u nás.
V 9ti měsících měla oběd, sváču ovocnou a kaši večer. Pečivo ještě ne… Ale já jsem příkrmy zaváděla tak pomaleji, někdo může rychleji… To pečivo myslím po 10. měsících, až seděla a sama si to cpala do pusy v židličce.
Kojení - od sedmi měsíců jsem v noci nekojila, od těch 10ti měsíců kojení jen ráno, z obou prsů a to nestačilo k udržení laktace (do té doby bez potíží), pramen vyschl=) a od roka pila UM. Zas výhoda, že to bylo úplně pozvolné a nenásilné, žádná nalitá prsa a vřískající dítě, pohoda.
Váha - Majda měla po narození 3 kg a v roce 7,3 kg, takže 7,5 v 9ti měsících mi přijde super a mluvit o neprospívání asi není na místě (a malá jedla, hodně, jenže to má v genech… nemusí být všichni buclatá batolátka).

Já bych asi zavedla režim - postýlka, kojení nejdřív o půlnoci a pak až ráno - nevím, jak vstáváte, v 6h třeba.
Otázka, jestli to půlnoční kojení je třeba.
A fakt bude brečet… Ale je pravda, že pak bude mít ten spánek kvalitnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.5.12 09:50

@berry4
Zrovna to celozrnné pečivo nemají děti až do tří let nebo do kolika, nedokážou zpracovat tolik vlákniny… Ročnímu bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
15.5.12 09:51

@berry4
Díky za výživové okénko :) Akorát mě zarazilo to celozrné pečivo, všude se říká a píše, že pro děi je celozrné pečivo nevhodné :nevim:
@ivuska.h
Taky děkuji. Matyáška jsem právě uspala během deseti minut - první cca tři minuty u prsa, jak začal přivírat očka, vyměnila jsem to za dudlík a spinká - přendala jsem ho z postele do postýlky a je to ok :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí