Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky, chci se zeptat, jestli mate nektera zkusenosti s neklidnym miminkem v noci. Male je 10m, s kojenim jsme prestali v 9m, ted pije vecer mleko kolem Um a pak az rano kolem 6, ale nekdy az kolem 8. Problem je v tom, ze mi strasne neklidne v noci spi.
Porad cestuje, krouti se, otaci se dokola, jakoby hledala polohu, ve ktere spat, postylku mam vedle postele, nekdy ji chytnu za rucicku, ale pomuze to tak na 5 min, pak se zacne zase kroutit. Nevim, jestli jsem to dobre popsala, ale snad vite o co jde.
Vetsinou do 12 spi docela dobre, pak tak do 6 tady krouceni a pak zase usne, ale neni to pravilo. Nekdy se krouti i po 6h.
Zuby mame zatim jenom dva predni, v pusince neni nic dalsiho videt. Zkousim ji davat chladici gely i jsem zkusila panadol na noc, kdyby to byly zuby, ale stejne se kroutila.
možná to jsou jen sny. Nepomohlo by kdyby šla do vlastního pokojíku když nekňourá a nebrečí jen se vrtí? Syn je ve vlastním od tří měsíců a pokud nemá nějaký problém, tak za ním nechodím.
momentalne vlastni pokojicek resit nemuzem, bydlime u manzelovych rodicu, neni tady dalsi volny pokoj. Obcas zacne i brecet, ale to chce dudel, uz planuju, ze ji oddudlikuju, ale nevim jestli je spravny cas, protoze jestli jsou to zuby, tak ji nechci trapit vic.
a nemuže to být po tom mlíku? Umělé ne vždy dětem sedne. Může ho v bříšku tlačit ![]()
U nás to samé. Ve spánku si sedá,potom se otáčí, tam kde měl hlavu /na polštáři/, tam má nohy, hlavu na prostěradle…, točí se zleva doprava, pláče…hledá polohu, většinou to dělá ve spánku a nevzbudí se, jen u toho kňourá, poplakává…dám čaj, jednou i UM.
Tak to jde do ráno. Je to u Vás taky tak, Lenkaleni?
Zuby to, myslím, nejsou. Malý to dělá zhruba měsíc,má 6 zubů. Když mu rostly, tak to nedělal.
ze by z mlika? no nevim, uz ji ho davam dyl, mozne to je, ale co ji dat misto toho vecer, kdyz nekojim, kasi na noc nedavam, po tom ji bolelo brisko urcite
danielo u nas je to stejne, poknourava u toho, obcas se vzbudi kdyz si sedne, reknu ji haji ona si zase lehne, ale krouti se. V noci um nedavam, sem tam caj ale malo. Prijde mi, ze je pak strasne nevyspana, jak nespi poradne.
@lenkaleni píše:
ze by z mlika? no nevim, uz ji ho davam dyl, mozne to je, ale co ji dat misto toho vecer, kdyz nekojim, kasi na noc nedavam, po tom ji bolelo brisko urcite
A jak maličkou zklidníš, když nedáváš čajík ani mléko? Jiříček u toho konání většinou polospí, tak na něj radši nemluvím, aby se neprobral úplně.
Budí /vlastně pláče/ co hodinu, je to hrůza, já jsme ráno jak mátoha, malý nevypadá, že by byl nevyspaný.
Vetsinou se zklidni sama, ale tak na hodinku, dve, pak nanovo. nebo ji chytim za ruku a druhou rukou hladim po zadech a kdyz ma snahu se otocit, tak ji nenecham, vetsinou se u toho taky uklidni, ale nekdy to trva docela dlouho
usne, ale opet tak po 2hod se zacne zase vrtet
doufam, ze je to jen obdobi a prejde to brzy, mala je nespavec odmalicka a uz mi opravdu dochazi energie
Malý mi to taky takhle dělává, přesně jak popisuješ. ![]()
Taky mu dám napít jen čaje, teď už asi 3. den jen vodu, aby mu to jakoby nechutnalo a řekl si, že kvůli obyč. vodě se přece nebudu budit.
No uvidím, jestli to zabere. ![]()
tak ja zkusim take davat vodu, ale asi az se probudi a ne kdyz se jenom vrti a ma porad zavrene oci,ze? Protoze si myslim, ze je v takovem polospanku. ![]()
UM to asi nebude,náš stále kojený (10M) dělá to samé, jelikož spí s námi, jsme dost omlácený, tak snad bude lépe. Domnívám se, že je to záležitost nervové soustavy, já teda chemické léky nedávám ani sobě, takže dítěti bych nedala taky. Možná nějaký slabý čaj z třezalky, ale nevím, jak byliny působí na takto malé tělíčko, takže raději nedávám nic.
to náš prcek spí se mnou v posteli a postupně se vždy navalí na mě…a tak cestuje celou noc, pořád se otáčí a pohybuje, ale to má asi po mě, já také nevydržím spát v jedné poloze. Kdybych ho dala do postýlky, tak by se asi utloukl. Jinak když byl menší, tak se budíval tak třikrát za noc, teď je to tak po hodině, po dvou, k ránu i po třech…je to namáhavé, ale už jsem si nějak zvykla. Jsem zvědavá, kdy prospí celou noc. Jinak mu chystáme pokojíček, tak jsem zvědavá jak zareaguje ![]()