Otočený den a noc

206
24.4.12 09:15

Otočený den a noc

Ahoj maminy,,,
chtěla bych se poradit,,, Malej (3 měsíce) má otočenej den a noc, jak s kojením tak se spaním,,, v noci se budí co hodina na jídlo a přes den klidně nejí i 3 hodiny. V noci ho nakojím a po kojení třeba hodinu nespí… :zed: máte nějakou radu jak mu to otočit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
24.4.12 09:17

Já jsem tohle maličkou učila večerními „rituálky“ vykoupat, pomazlit, nakrmit, zhasnout atd… když se budila dřív než za 3hod dostala dudlík mazlili jsme se až znovu usla…
U každého dítka je to však jiné… Přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
24.4.12 09:20

Právě že malej mi dudla nechce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.4.12 09:23

A když si ho vezmeš k sobě? možná mě někdo ukamenuje, ale malou jsem tohle období měla taky v postěli a ted spí krásně sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.4.12 09:32

Proč ukamenuje, já to tak taky dělala, v pokoji pološero, nemluvila jsem na ní, dala prso a usnuly jsme obě… Buď jsem měla štěstí nebo to pochopila, že v pološeru v ložnici se prostě spí :mrgreen: V noci doteď nepláče, budí se jen na kojení a to na měj vždy jen houkne :mrgreen: Teď je jí půl roku a už pár dní jí zkouším dávat do postýlky.. Zatím to zvládá bez problémů - teda usne se mnou, pak jí přenesu, když se tam vzbudí sama, tak nepláče, prostě si hraje… Takže myslím, že se tím společným spaním nenechala zkazit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
24.4.12 09:43

Měli jsme to taky tak a v noci jsme prostě nesvítili, nemluvili, žádné hraní. Pouze najíst, pohladit. Trvalo to chvíli, ale zjistila, že takhle je v noci nuda a přes den je akce a asi po týdnu, deseti dnech se to srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
24.4.12 09:56

nemluvit, nesvítit (my máme doteď pouze temnou modrou žárovku v lampě), nepřebalovat, ideálně nekrmit :mrgreen: a nevytahovat z postýlky. já jsem herodes matka, ale malá mi spí pěkně. prostě v noci je tma, nejí se, nehraje si, nechová, nevykládá, žádná sranda a spíme.
pro převrácení zpět jsem četla koupat ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
24.4.12 10:07

Ja v noci nesvítím, spí se mnou na posteli už skoro od narození, protože v postýlce spal 10 minut a řev,,, a teď asi mě někdo ukameňuje protože malej chtěl spát jenom na bříšku tak od 6 týdnů…no a teď když v noci usne u prsu, hodinu spí na zádech a pak se začne mlet, tak ho otočím na břicho ( už zjistil že na břichu se jde plazit) tak se automaticky začne plazit a zvedat hlavu a koukat dokola a tím nespí,,,když ho nechám na zádech tak se vzbudí a nespí,,, tak já už fakt nevím,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
24.4.12 10:15

U nás funguje to, že každý večer děláme vše v určitou hodinu - o půl 8 jdeme koupat, v 8 papat o půl 9. jí dám do její postýlky, zhasnu světlo, ztlumím tv a nechám ji usnout, pokud pláče dojdu k postýlce, dám dudlíka, pohladím po tváři a zase odejdu..Jinak malé jsou dva měsíce a od porodnice se mi budí 2× za noc, ale je pravda, že asi od 10ti dnů je malá na UM - asi to bude i tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.4.12 10:46

Holky, trochu se sem vtírnu. Vám opravdu v noci po jídle usínají? My cca od 2. měsíce přes noc nekojili a teď se mi začal budit (tím jakej je akčňák a točí se, plazí se, otáčí se…). Tak ho nakojím (někdy jen podudlá prso) a v postýlce mi neusne, v posteli mi neusne… Nemluvím, nesvítím, nepřebaluju. Jen ho přetáhnu k sobě a vytáhnu prso. Do toho mi je líto, ho učit v 5 měsících v noci jíst, když nebyl zvyklý… Přes den dál jí po 2-3 hodinách.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.4.12 11:00

Billi malá měla období (kolem tří měsíců) kdy spala od 23 až do 7… Trvalo to dva týdny, pak se zase začala budit po třech až čtyřech hodinách.. Doktorka říká, že asi nemá hlad, ale je to spíš ze zvyku… Ale když dám prso, tak usne, když se jí snažím narvat dudlík, tak ho plive a akorát se naštve :nevim: A mě teda příjde, že saje hladově..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.4.12 11:05

@gabriela82, my to období měli skoro 3 měsíce. Od prvního do druhého měsíce jsem ho budila v jedenáct, protože mi bylo blbé, aby tak malé mimi nejedlo celou noc. Prso si teď milostivě vezme. Pije tak 2-3 minuty (přes den tak 15) a chce si povídat, hrát, točit se…

• Citovat
  • Upravit
206
24.4.12 11:10

Holky mě malej od narození ještě nespal dýl v noci jak 2 hodiny v tahu a teď už ani to né,,, spí max hodinu i to mu jedou pořád ruce takže je neklidnej v noci,,, jsem permanentně navyspalá :,( ale v postýlce teda nespí od narození tam jenom řve,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
24.4.12 12:23
@LucyDee píše:
U nás funguje to, že každý večer děláme vše v určitou hodinu - o půl 8 jdeme koupat, v 8 papat o půl 9. jí dám do její postýlky, zhasnu světlo, ztlumím tv a nechám ji usnout, pokud pláče dojdu k postýlce, dám dudlíka, pohladím po tváři a zase odejdu..Jinak malé jsou dva měsíce a od porodnice se mi budí 2× za noc, ale je pravda, že asi od 10ti dnů je malá na UM - asi to bude i tím..

tak já jsem sice kojila, ale nastavila jsem takové pravidla, že malá se tak do 3 měs budila v noci max 1× na kojo (ale nejdřív jsem dala po4hod ranní - takže aby vydržela těch 8hod bez jídla) a pak až tak kolem 6hod s tím, že pak ještě usne. takže i kojené děcko může spát celou noc, ale já se přiznám, že jsme byla fakt ras. ve dne jsme krmila jak si řekla i neřekla (často), ale v noci jsem zavedla, že se prostě nejí ani nepije. zabte mě :mrgreen: , ale od narození neznám jedinou probděnou noc. je ale fakt, že se mi to hvízdá, protože malá nikdy nějak hystericky neřvala a nevynucovala si noční jídlo, jen třeba pokňourávala a pobrekávala tak, že se dala ukonejšit jinak. věřím, že pokud je řev silný, nedá se dělat nic jiného než nakrmit. je to individuální, řídila bych se hlavně citem a intuicí.
my taky zavedli přesný režim. jídlo, koupání, krmení, spánek. vše už pak v klidu, zbytečně nerozdivočit, po koupání už si nehrát atd.
ale nechci ti zakladatelko vnutit svůj příklad, jen popisuji svoji zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
24.4.12 16:05
@michaela1808 píše:
tak já jsem sice kojila, ale nastavila jsem takové pravidla, že malá se tak do 3 měs budila v noci max 1× na kojo (ale nejdřív jsem dala po4hod ranní - takže aby vydržela těch 8hod bez jídla) a pak až tak kolem 6hod s tím, že pak ještě usne. takže i kojené děcko může spát celou noc, ale já se přiznám, že jsme byla fakt ras. ve dne jsme krmila jak si řekla i neřekla (často), ale v noci jsem zavedla, že se prostě nejí ani nepije. zabte mě :mrgreen: , ale od narození neznám jedinou probděnou noc. je ale fakt, že se mi to hvízdá, protože malá nikdy nějak hystericky neřvala a nevynucovala si noční jídlo, jen třeba pokňourávala a pobrekávala tak, že se dala ukonejšit jinak. věřím, že pokud je řev silný, nedá se dělat nic jiného než nakrmit. je to individuální, řídila bych se hlavně citem a intuicí.
my taky zavedli přesný režim. jídlo, koupání, krmení, spánek. vše už pak v klidu, zbytečně nerozdivočit, po koupání už si nehrát atd.
ale nechci ti zakladatelko vnutit svůj příklad, jen popisuji svoji zkušenost.

u nás je problém ten že jak nedostane jídlo tak začne hystericky řvát a nedá se uklidnit jinak než prsem :zed: :zed: :zed: tiše závidím tvůj režím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí