Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Hibou píše:
Občanství s rodným listem nesouvisíten údaj se podle mě v rodném listu nevyskytuje.
Podivam se doma. Mela jsem dojem, ze se tam pise státní občanství.
@Merv píše:
@Hibou všichni máme, zdravotní průkaz, dopravní průkaz, rodný listy.
Z hlediska občanství je rozhodující občanský průkaz nebo pas, mají děti něco z toho?
@Merv píše:
@Hibou teď se snažíme tento týden vyřídit pasy.
A na úřadě jste už byli? Pokud mají děti český rodný list, trvalé bydliště v ČR a otec český pas či občanský průkaz, tak by to podle mě mělo být OK. Osvědčení o českém státním občanství je u prvního pasu potřeba pouze tehdy, pokud jsou o občanství pochybnosti (a nebo není to trvalé bydliště).
@Merv píše:
@Hibou Občanský průkaz pro miminka? mají jen rodný list.
Občanský průkaz se vyřizuje na úřadě, stejně jako pas. A ano, může ho mít i dítě.
@Hibou ano už jsme tam byli, otec má český občanský průkaz a český rodný list taky.
Mám trvalé bydliště.
@Hibou Nevěděla jsem, že miminka mají občanský průkaz, děkuji za informaci. a je to od narození?
@Merv píše:
@Hibou ano už jsme tam byli, otec má český občanský průkaz a český rodný list taky.
Mám trvalé bydliště.
Takže jste byli na úřadě žádat o český pas pro děti? Pokud vám to vše schválili, tak mají děti občanství ČR. Nějak přestávám chápat.
@Merv píše:
@Hibou Nevěděla jsem, že miminka mají občanský průkaz, děkuji za informaci. a je to od narození?
Ne, nemají ho automaticky, musí se o něj požádat stejně jako o ten pas.
@Hibou ne, odešli jsme z jiného důvodu, ale teď musíme tento týden udělat pas.
@Hibou píše:
Zakladatelko, co chceš poznávat? Pokud byl jeden rodič dětí v době narození dětí občanem ČR, tak jsou děti také občané ČR. Pokud jsou k tomu i narozené v ČR, tak dostaly rovnou český rodný list, na základě kterého pro ně můžete žádat i o další doklady, třeba pas. Možná mají i občanství od tebe, to si musíš zjistit, jak funguje s tvou zemí.Mmch, máte už pro děti nějaké doklady?
Ale houby
Rodny list dostane dite narozene v CR bez ohledu na prislusnost rodicu (myslim teda) a jen ten k vydani treba prvniho pasu nestaci…Ono se v zasade nepozna nic, dokud nevyrizujes doklady.
My sme s manzelem kazdy obcan jineho statu a deti se narodily ve tretim, neco jsem si s ti uzila
Deti maji 3 obcanstvi, ale mladsi ma papiry jen na 2 treba,.dosla mi sila na byrokracii ![]()