Národnost dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4068
15.1.24 19:40
@beruska9 píše:
Ale houby :mrgreen: Rodny list dostane dite narozene v CR bez ohledu na prislusnost rodicu (myslim teda) a jen ten k vydani treba prvniho pasu nestaci…Ono se v zasade nepozna nic, dokud nevyrizujes doklady.
My sme s manzelem kazdy obcan jineho statu a deti se narodily ve tretim, neco jsem si s ti uzila :mrgreen: Deti maji 3 obcanstvi, ale mladsi ma papiry jen na 2 treba,.dosla mi sila na byrokracii :mrgreen:

Ale houby :mrgreen: dítěti s trvalým pobytem v ČR rodný list k vydání prvního pasu stačí, pokud o jeho občanství nepanuji pochybnosti, najdi si to na stránkách ministerstva, osvědčení o státním občanství nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.1.24 20:10
@Hibou píše:
Ale houby :mrgreen: dítěti s trvalým pobytem v ČR rodný list k vydání prvního pasu stačí, pokud o jeho občanství nepanuji pochybnosti, najdi si to na stránkách ministerstva, osvědčení o státním občanství nepotřebuje.

No vzdyt netvrdim, ze ma mit osvedceni o statnim obcanstvi…ale aby dite melo trvaly pobyt v CR, tak to vyzaduje nejaky status rodice, ne? Jak se to prokazuje, ze ten trvaly pobyt ma? Podle rodice, ne? Jako cim si nejsem jista, je ten rodny list - ale co jsem nasla, nevypada to, ze by neobcanum nevydavali. A prece mi nerikej, ze kdyz se tady dvema neobcanum bez trvaleho pobytu narodi dite, tak mu pak vystavi cesky pas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
15.1.24 20:17
@beruska9 píše:
No vzdyt netvrdim, ze ma mit osvedceni o statnim obcanstvi…ale aby dite melo trvaly pobyt v CR, tak to vyzaduje nejaky status rodice, ne? Jak se to prokazuje, ze ten trvaly pobyt ma? Podle rodice, ne? Jako cim si nejsem jista, je ten rodny list - ale co jsem nasla, nevypada to, ze by neobcanum nevydavali. A prece mi nerikej, ze kdyz se tady dvema neobcanum bez trvaleho pobytu narodi dite, tak mu pak vystavi cesky pas?

Aspoň jeden rodič musí mít občanství, to se dokládá u té žádosti o pas pro dítě. Zcela s tebou souhlasím v tom, že Rodny list s obcanstvim vůbec nesouvisí. To je prostě jen doklad o narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.1.24 01:40

@Hibou pasy jsme udělali dnes, na vyzvednutí musíme počkat 30 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí