Národnost dětí

15
14.1.24 23:53

Státní příslušnost

Dobrý den, chtěla bych trochu více informací, jsem cizinka a rodila jsem zde v ČR, žiji zde 9 let. můj partner je černoch, ale má českou národnost. Zajímalo by mě vzhledem k tomu, že otec má národnost, mají ji automaticky i děti?

Příspěvek upraven 15.01.24 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
15.1.24 05:31

Narodnost muze mit kazdy jakou chce a klidne kazdy rok jinou, neni to zadny oficialni udaj.
Muj deda si zasadne psal do scitani lidu jako narodnost Eskymak :lol: :lol: :lol:
Nemyslis statni prislusnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
15.1.24 06:22
@Merv píše:
Dobrý den, chtěla bych trochu více informací, jsem cizinec a rodila jsem zde v ČR, žiji zde 9 let. můj partner je černoch, ale má českou národnost. Zajímalo by mě vzhledem k tomu, že otec má národnost, mají ji automaticky i děti?

Tak snad vis, jake maji deti obcanstvi, predpokladam, ze to maji v rodnem liste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
15.1.24 06:56
@vokishka píše:
Tak snad vis, jake maji deti obcanstvi, predpokladam, ze to maji v rodnem liste.

Občanství a národnost není to samé. Jaké občanství je dané zákonem, národnost je záležitostí vlastní volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.24 06:57
@beruska9 píše:
Narodnost muze mit kazdy jakou chce a klidne kazdy rok jinou, neni to zadny oficialni udaj.
Muj deda si zasadne psal do scitani lidu jako narodnost Eskymak :lol: :lol: :lol:
Nemyslis statni prislusnost?

Tady zakladatelky partner bude zřejmě psát národnost = černoch. :mrgreen:

Zakladatelko, nic ve zlém, jen mě ta nesouvisející zmínka pobavila. :kytka: Národnost a státní příslušnost jsou dvě rozdílné věci. Vím, že někde se to nerozlišuje, resp. koncept národnosti neřeší (možná zrovna v zemi, odkud jsi?), tak posílám link.
 https://www.e15.cz/…ni-obcanstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
15.1.24 09:17
@Kasandra159 píše:
Občanství a národnost není to samé. Jaké občanství je dané zákonem, národnost je záležitostí vlastní volby.

To vim, ale ona zrejme ne. Predpokladam, ze se pta na občanství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.1.24 10:32

Jinak pokud bys tim mysela opravdu obcanstvi tak ano, pokud byl alespon jeden z rodicu v dobe narozeni deti statnim obcanem CR, deti automaticky ziskavaji taky obcanstvi CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.24 11:43

@beruska9 ano, to jsem chtěla vědět, děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.24 11:48

@vokishka ano, přesně tak. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.24 11:51

@beruska9 pardon, státní příslušnost. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.24 11:55

@vokishka jak to poznat? prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
15.1.24 11:58
@vokishka píše:
Tak snad vis, jake maji deti obcanstvi, predpokladam, ze to maji v rodnem liste.

Občanství s rodným listem nesouvisí ;) ten údaj se podle mě v rodném listu nevyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
15.1.24 12:01
@Merv píše:
@vokishka jak to poznat? prosím?

Zakladatelko, co chceš poznávat? Pokud byl jeden rodič dětí v době narození dětí občanem ČR, tak jsou děti také občané ČR. Pokud jsou k tomu i narozené v ČR, tak dostaly rovnou český rodný list, na základě kterého pro ně můžete žádat i o další doklady, třeba pas. Možná mají i občanství od tebe, to si musíš zjistit, jak funguje s tvou zemí.

Mmch, máte už pro děti nějaké doklady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.1.24 12:06

@Hibou všichni máme, zdravotní průkaz, dopravní průkaz, rodný listy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
15.1.24 12:07
@Merv píše:
@Hibou všichni máme, zdravotní průkaz, dopravní průkaz, rodný listy.

No a na tom rodnem liste je, ze je obcan CR, v nejake formulaci, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí