Rektální rourka a krev

150
12.1.24 19:05

Rektální rourka a krev

Ahojte maminky.
Mám doma měsíčního kloucka. Už jsem myslela ze když byl první mesic klid, prdiky se nám vyhnou.
Ale poslední 3 dny se malý kroutí pláče a vypadá ze pukne.

Zkoušeli jsme nahrávání, masáže, Pupika, nejim nic nadymave.
Pomohla nám až rourka. S přesvědčením, ze ji nebudu používat denně jsem vydržela dva dny. Dnes jsem ji použila dokonce 2×. Je to šílený ale když člověk vidí toho prcka jak se trápí a ví, ze mu tím okamžitě uleví.

Co mě ale trápí nejvic je to, ze již teď po druhé se mi na rource objevila kapicka / nitka krve ….
Vždy jen na rource na začátku. Jakmile vytikali Hovinka tak tam nic nebylo. Opravdu úplně malinkate množství ale i tak mě to trápí …

Jsem z toho úplně hotova. Mate prosím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11866
12.1.24 19:16

A namazala si předtím zadek nějakým krémem nebo olejíčkem? Mohlo dojít k drobnému poranění konečníku (prasklince) jak se tam ta rourka tlačila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
12.1.24 20:34
@den93 píše:
Ahojte maminky.
Mám doma měsíčního kloucka. Už jsem myslela ze když byl první mesic klid, prdiky se nám vyhnou.
Ale poslední 3 dny se malý kroutí pláče a vypadá ze pukne.

Zkoušeli jsme nahrávání, masáže, Pupika, nejim nic nadymave.
Pomohla nám až rourka. S přesvědčením, ze ji nebudu používat denně jsem vydržela dva dny. Dnes jsem ji použila dokonce 2×. Je to šílený ale když člověk vidí toho prcka jak se trápí a ví, ze mu tím okamžitě uleví.

Co mě ale trápí nejvic je to, ze již teď po druhé se mi na rource objevila kapicka / nitka krve ….
Vždy jen na rource na začátku. Jakmile vytikali Hovinka tak tam nic nebylo. Opravdu úplně malinkate množství ale i tak mě to trápí …

Jsem z toho úplně hotova. Mate prosím někdo zkušenost?

pokud bych do malinkého miminka strčila rourku a vytáhla ji od krve, už NIKDY bych to dítěti neudělala a rourku už bych nepoužila,
také jsem ji nikdy nepoužívala, spousta lidí s tím má dobrou zkušenost, ale mě to není sympatické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.1.24 20:38

Ano namazala. Taky si myslím, ze to bude jen skrabnuti. V prince ani hovinkch nic není a je to opravdu mikrokapicka

Taky z toho nemám dobrý pocit. Horší ale mám když ho nechám se trápit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.24 21:31

@den93 zakladatelko, neboj a uklidni se :hug: vůbec tady nevnímej komentáře, jak by to už NIKDY nikdo nepoužil. Jsi skvělá máma, která se snaží pomoci svému miminku.
Pokud se jedná o takovou mikroskopickou nitku a ne potoky krve, můžeš být klidná. Stalo se nám to taky. Od pediatra mi bylo vysvětleno, že u novorozence to může být z důvodu olupující se sliznice a nebo prasklá žilka z toho, jak miminko v bolestech třeba tlačí.
Jestli to není opravdu rozmazaná krev, jako když se řízneš, nic se neděje. Buď u toho velmi opatrná a vše bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.1.24 23:46

@Petronelkaaa dekuju za pochopení a útěchu.
Maminkam co nemuseli rourku použit upřímně závidím a zároveň jim to přeji.
Stejně jako žádné z nás nepreju se dívat jak se jejich milované miminko trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
12.1.24 23:49

Zkus bezplenkovku…do klubicka nahe nad nocnik. Nam zachranilo zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
13.1.24 00:03

@den93 já po zkušenostech s první sem si říkala taky že vpohode, (stačilo masírovat, nahřívat) a udruheho sem taky používala rourku ostosest…protože ho to prostě trápilo mnohem víc…nejvíc cca mezi prvním a čtvrtým měsícem…pak už to šlo…nebo stačilo jen podráždit konečník špičkou teploměru a pustil to ☺️ neměl teda problém s káním ale vyloženě s plyny…od těch 4m už to pak bylo dobrý…začal se hodně hýbat…bála sem se aby pak neměl nějaký problémy, hodně mi lidí z okolí říkali že si na to pak navykne a že pak bude mit problémy… No možný to je ale třeba u nás je to tak že starší ktera rourkovana nikdy nebyla tak ta má problémy se zácpou se kterou už 2 roky bojujeme a ten mladší je naprosto vpohode…
Hlavně si pamatuj že je to jen období..opravdu většinou jakmile se začne více hýbat tak se to zlepší… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.24 12:39

Malá stopa krve není vážný problém. Sliznice je hodně prokrvená, o to víc, když je problém a stačí jen na ní zatlačit a je z toho hned kapka krve.
Chce to hodně mazat, třeba i malíčkem dovnitř. Miminko se tím naučí i ovládat konečník. Někdy se totiž stává, že při bolestech místo uvolnění zatne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100