Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na PPM nárok nemáš a na nemocenskou taky ne, jediné jako omluvenku na tom pracaku. Po porodu si zazadej o rodicak.
@Anonymní píše:
Jak to prosím je? Jsem teď na UP. Zaměstnána jsem byla loňsky rok zhruba 1 měsíce, pak jsem rok marodila protože jsem měla autonehodu. Byla jsem ve zkusebce takže jsem dostala po 14 dnech v ochranné lhůtě výpověď. Teď jsem se přihlásila na UP, ale jsem těhotná. Doktor mi bude psát neschopenku. Peníze z UP dostávat budu, prý na to mám nárok. Mám nárok i na mateřskou před rodicakem?
Na ppm ani na pn nemáš nárok. Jen na rp po porodu
Nemáš nárok ani na jedno, nemocenská jen jako omluvenka pro ÚP, zbytečně budeš muset dodržovat vycházky.
Počkejte ale já dostavala po té nehodě normálně nemocenskou. Tak jakto že teď nemám?
@Anonymní píše:
Počkejte ale já dostavala po té nehodě normálně nemocenskou. Tak jakto že teď nemám?
Protože jsi byla zaměstnaná při nástupu.
@Anonymní píše:
Protože jsi byla zamestnana, což teď nejsi.
@Anonymní píše:
To mi chcete říct že bych byla pak bez jakéhokoliv příjmu?
Az ti skončí podpora a nez porodis tak ano. Asi tě bude muset zivit otec dítěte.
Já bych si tu neschopenku nebrala. Budeš doma zadarmo, ale budeš muset dodržovat vycházky.
@kavenka píše:
Já bych si tu neschopenku nebrala. Budeš doma zadarmo, ale budeš muset dodržovat vycházky.
A jsou tam nějaký sankce když je nedodrží? Peníze ji nevezmou když žádný nedostane a zdravotní za ni stejně platí stát když je na UP ![]()
Zakladatelko na Tvém místě bych se na PN vykašlala a našla si alespoň brigádu, protože finančně to máš teda hodně špat
ný
@Anonymní píše:
To mi chcete říct že bych byla pak bez jakéhokoliv příjmu?
Přesně tak. Jsi nezaměstnaná na UP.
@JancaS84 píše:
A jsou tam nějaký sankce když je nedodrží? Peníze ji nevezmou když žádný nedostane a zdravotní za ni stejně platí stát když je na UP
No já bych řekla že ji můžou zrušit registraci na ÚP i neschopenku, takže by to zdravotní musela platit, ale myslím, že to v praxi moc časté nebude.
Jak to prosím je? Jsem teď na UP. Zaměstnána jsem byla loňsky rok zhruba 1 měsíce, pak jsem rok marodila protože jsem měla autonehodu. Byla jsem ve zkusebce takže jsem dostala po 14 dnech v ochranné lhůtě výpověď. Teď jsem se přihlásila na UP, ale jsem těhotná. Doktor mi bude psát neschopenku. Peníze z UP dostávat budu, prý na to mám nárok. Mám nárok i na mateřskou před rodicakem?