Nárok na peníze v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nárok na peníze v těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat. Od 1.2.2021 jsem skončila v práci a nastoupila na úřad práce. 1.3.2021 jsem zjistila že jsem těhotná. Otěhotněla jsem až když sem byla na úřadu práce. Dostanu peněžitou pomoc v těhotenství když mám odpracováno 3 roky vkuse?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nic jako penezita pomoc v tehotenstvni neexistuje. PPM nedostaneš, pokud se ještě někdy rychle nezaměstnas. Takže pak rodičovský příspěvek po narození dítěte.
Příspěvek upraven 19.03.21 v 17:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V těhotenství dostaneš podporu v nezaměstnanosti. A můžeš si najít práci a na potřeby v těhotenství si ty peníze vydělat. Navíc jinak nebudeš mít ani mateřskou, protože se nevejdes do ochranné lhůty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peněžitá pomoc v těhotenství neexistuje, asi si myslela ppm = Peněžitá pomoc v mateřství. A ne, nedostaneš. Přečti si na ossz pořádně podmínky pro získání této dávky.
Ted dostavas podporu na úřadu práce, najdi si práci a pak ji nejspíš získáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovaaneta PPM nedostaneš, pokud někde nenastoupis do práce. Jinak pouze RP od porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Peníze v těhotenství“ můžeš vyrazit i z pravděpodobného otce dítěte (§ 920 OZ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Novakovaaneta Poptat se na úřadu na co máš nárok…někdy lidí ani o určitých dávkách ani nevědí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Novakovaaneta Poptat se na úřadu na co máš nárok…někdy lidí ani o určitých dávkách ani nevědí
To je dobře ale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius No ti co jsou na dávkách celý život o nich vědí moc dobře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Novakovaaneta Poptat se na úřadu na co máš nárok…někdy lidí ani o určitých dávkách ani nevědí
Tak to jí tady asi stejnak nikdo neporadí, když nezná zakladatelčiny finanční příjmy, výdaje. Jak se podílí otec dítěte…atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
zadne davky spojene s tehotenstvim nejsou, lidi, co umi cist, to vi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Cenarius No ti co jsou na dávkách celý život o nich vědí moc dobře…
Tak já jsem na tom ještě hůř. Já o všem vím, ale na nic nemám nárok! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit