Nárok na PPM pro muže

Anonymní
22.12.11 12:20

Nárok na PPM pro muže

Máte některá zkušenost z čerpáním PPM otcem??Jak to v reálu funguje.Nechápu jestli se teda o dítě musí starat pořád nebo jen těch 7 dní a pak pobírá PPM on a já jsem vedená na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
22.12.11 12:28

Jejej,tak to jsem zvedava,co Ti napisou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.12.11 12:40

Nechápu, na co se ptáš…
Ten, kdo od zaměstnavatele pobírá PPM, nesmí pro toho samého zaměstnavatele pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.12.11 12:40

Na tohle bych se zkusila zeptat na úřadě, osobní zkušenost s tím ještě nikdo mít nebude, do teď stačil jen jeden den mateřské a ten den bylo dítě oficiálně předaný do péče otce = staral se o něj on :-) Ale jak to bude od novýho roku, to netuším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.11 12:43

On je OSVČ.Zapomněla jsem dodat :)

• Citovat
  • Upravit
24798
22.12.11 12:45

No od nového roku by mělo stačit, že otec má nárok (těch 280dní nemocenského pojištění za poslední dva roky) a tím si matka může volit délku rodičáku (asi to bude i nějak omezené výdělkem???).

Tzn - bude stačit nějaký papír (zřejmě), kde zaměstnavatel otci potvrdí, že nárok na PPM má, ale nemusí na ni fakticky nastoupit, jako teď. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.12.11 12:45
Anonymní píše:

A platí si nemocenské pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.12.11 12:46
Anonymní píše:

to je jedno - prostě pokud pobírá PPM, tak nesmí pracovat - resp. OSVČ nesmí vystavovat faktury atd… pokud by měl obchod, musel by tam mít prodavačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
22.12.11 12:47

Dokážu jen poradit s tím, že pokud je OSVČ, tak musí mít hrazeno nemocenské pojištění, aby měl nárok na PPM. Ale jak to čerpá a kdy to nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.12.11 13:05
Pipet píše:
No od nového roku by mělo stačit, že otec má nárok (těch 280dní nemocenského pojištění za poslední dva roky) a tím si matka může volit délku rodičáku (asi to bude i nějak omezené výdělkem???).Tzn - bude stačit nějaký papír (zřejmě), kde zaměstnavatel otci potvrdí, že nárok na PPM má, ale nemusí na ni fakticky nastoupit, jako teď. :think:

manžel právě včera byl na sociálce (dělali jsme převod na něj a na mě ještě letos, aby se to stihlo za starejch podmínek) a tam mu říkali, že od příštího roku by stejně na mateřskou musel a dokonce na těch 7 dní… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.12.11 13:08
kate02 píše:
Pipet píše:
No od nového roku by mělo stačit, že otec má nárok (těch 280dní nemocenského pojištění za poslední dva roky) a tím si matka může volit délku rodičáku (asi to bude i nějak omezené výdělkem???).Tzn - bude stačit nějaký papír (zřejmě), kde zaměstnavatel otci potvrdí, že nárok na PPM má, ale nemusí na ni fakticky nastoupit, jako teď. :think:
manžel právě včera byl na sociálce (dělali jsme převod na něj a na mě ještě letos, aby se to stihlo za starejch podmínek) a tam mu říkali, že od příštího roku by stejně na mateřskou musel a dokonce na těch 7 dní… 8o

No já jsem z toho, co se píše, pochopila, že by právě na mateřskou nemusel přímo nastoupit, že v tom je to zjednodušení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.12.11 13:21
Pipet píše:
kate02 píše:
Pipet píše:
manžel právě včera byl na sociálce (dělali jsme převod na něj a na mě ještě letos, aby se to stihlo za starejch podmínek) a tam mu říkali, že od příštího roku by stejně na mateřskou musel a dokonce na těch 7 dní… 8o
No já jsem z toho, co se píše, pochopila, že by právě na mateřskou nemusel přímo nastoupit, že v tom je to zjednodušení :nevim:

my jsme to tak původně pochopili taky, tak jsme včera po tom, co mu tam řekli, na to koukali jak z jara… :nevim: právě jsme řešili, jestli se na to už letos nevykašlat a neudělat to příští rok jednodušeji… Tak mě tohle docela překvpailo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.14 14:08

PPM

Mě jde hlava kolem s PPM a rodičákem, já dělala roky a do letošního října na DPP, takže nemám splněné účast na nemocenském poj. Ale otec dítěte má, prý se dá délka rodičáku určit i dle jeho splněné účasti na nem. poj., ale PPM nevím… jsem teď v evidenci UP, přítel pracuje, může tedy on zažádat o PPM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
7.12.14 14:34

@JanaSLachta a tak může, ale musel by mít ochotného zaměstnavatele aby mu napsal jinou smlouvu, protože nemůže pracovat na smlouvu, na kterou by bral PPM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.14 14:59

Muž chce měnit zaměstnání, jezdí na turnusy na druhou stranu republiky, chce být už doma. Je teda možné, aby dal výpověď, nastoupil na PPM a za těch 7 dní měl jinou práci? Kdo to pak dobere do porodu? A pak si budeme moci svolit délku rodičovské dovolené? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat