Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ex posílá pouze 500Kč, protože má už jedno dítě, druhou rodinu a není tolik finančně zdatný. 18 jdeme na plavání, tak si zajdu na soud a poptám se, jaká má práva. Děkuji všem za reakce, D.
@Denpry No, práva má podle toho co je v rozsudku, tedy na čas strávený s děckem. Ostatní práva máte shodná.
Pokud rozsudek není, pak máte shodná práva i co se týče styku s dítětem.
Dobrý den jstem též otec mám 4letého syna a problém mám naopak já s bývalou rady zda půjčit nebo ne toto slovo se mi příčí samotnému ale je pravdou že otec a i matka aď jsou jaký koli mají stejný nárok s dítětem bít třeba i s dozorem.
Myslím, že pokud má otec zájem, tak proč né. Navíc si synek užije moře. Trochu problém může být, pokud ho syn moc nezná. Nemám ráda, když ženy ze msty nechtějí půjčovat děti.
@zikado OT: šmarjá, ta profilovka je z american Horror story, že? Tu první sérii jsem stále nepobrala a z druhé jsem viděla jeden díl, než se mi zvedl kufr ![]()
@ofandy píše:
Dobrý den jstem též otec mám 4letého syna a problém mám naopak já s bývalou rady zda půjčit nebo ne toto slovo se mi příčí samotnému ale je pravdou že otec a i matka aď jsou jaký koli mají stejný nárok s dítětem bít třeba i s dozorem.
Jestli chceš, napiš více.
@Denpry píše:
Ex posílá pouze 500Kč, protože má už jedno dítě, druhou rodinu a není tolik finančně zdatný. 18 jdeme na plavání, tak si zajdu na soud a poptám se, jaká má práva. Děkuji všem za reakce, D.
Takže on má jedno dítě, co měl před tebou, pak má dítě s tebou a teď má novou rodinu další. Takže třetí rodinu?
Smím se zeptat, v jakém bydlíte okrese nebo kraji a kolik dostávají ty ostatní děti?
Na soud se budeš chodit ptát marně, max. tam natrefíš na nějakou úřednici, ale to nemáš ověřené info. Možná by to věděl některý odbor sociálky? Nebo rodinná a právní poradna
@rybka56 Nene, on měl dvě děti se mnou (předtím neměl žádné), v listopadu 2011 jsme se rozvedli, on odešel někam do Čech, tam si našel přítelkyni (teď už manželku) a s ní má holčičku (6M). Jinak už je vše vyřešené ![]()
Pokud se otec o dítě dva roky vůbec nezajímá, tak bych mu ho rozhodně na dva týdny na dovolenou nedávala. Jaká je jistota, že se vůbec bude o dítě schopen postarat a že se po dovolené na dítě opět nevyprdne a neudělá mu tak akorát zmatek v hlavičce?
Samozřejmě jiná by to byla, kdyby měl k dítěti celou dobu hezký vztah a pravidelně si ho bral, to bych pak dovolené nebránila, ale tak to?
Nejsem sice matka, ale beru to z pohledu dítěte z rozvedené rodiny…Otec se o nás nikdy nezajímal. Bratra si půjčil na týden nějakou dobu po rozvodu, nasliboval mu hory doly a pak skutek utek. Už se vůbec neozval. V té době byl asi jen o rok starší než Váš synek…Vysvětlujte pak takto malému dítku, že si to tatínek rozmyslel a že už o něj nemá zájem (kord kdyby k němu dítě na dovolené nějak přilnulo).
Pokud otec má o dítě opravdový zájem a není to jen nějaký jeho momentální rozmar, pochopí Vaš důvody, proč mu ho nechcete na dovolenou dát a začne se starat. Můžete třeba navrhnout, když se teď začne starat, že příští rok mu ho na dovolenou klidně dáte ![]()
@Denpry píše:
@rybka56 Nene, on měl dvě děti se mnou (předtím neměl žádné), v listopadu 2011 jsme se rozvedli, on odešel někam do Čech, tam si našel přítelkyni (teď už manželku) a s ní má holčičku (6M). Jinak už je vše vyřešené
A proč chce jenom jedno? ![]()