Narozeninový dort

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
tep
1
14.9.10 17:52

Narozeninový dort

Dobrý den, je mi 13 a rozhodla sem se že mamce upeču dorta. Mamka peče narozeninový dorty hodně tak sem myslela že to udělám podle jejího receptu ale nakonec sem se rozhodla že se pokusím udělat jiný aby to bylo originálnější. Ale nevím jaký. :cry: Prosím poradte dtřeba nějaký recept Děkuju moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2769
14.9.10 17:59

ahojky šikulko

Záleží jaký má mamka ráda…čokoládový,ovocný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 18:19

zalezi na penezich a surovinach, jde o to, co mas doma, treba jsou fajn potahovane dorty :)
ja delala pro neter tenhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 18:22

nebo tenhle pro tchana

korpus je normalni piskot ze 6 vajec, krem delam z pudingu a masla, potahovaci hmotu bud koupim hotovou nebo delam v domaci pekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
14.9.10 18:25
jizvíková píše:
zalezi na penezich a surovinach, jde o to, co mas doma, treba jsou fajn potahovane dorty :)
ja delala pro neter tenhle

Ty zvířátka jsou tvoje práce?
Jinak strašně krásné! Jsi šikulka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 18:34

Jo jo moje prace, sice krtek a zaba jsou okopirovane podle predlohy, ale zbytek i moje fantazie, delala jsem neteri k 1 narozkam, hrala si s tim a slintala na to, byla to legrace :lol:
letos jssem ji delala s hello kitty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.9.10 18:37

Ahoj. Já třeba nejsem na máslové krémy a klasické dorty, takže dělám buď z kysané smetany, jogurtu a tvarohu (smíchám dohromady) a piškot. Do dortové formy na dno pokladu piškoty, napatlám vrstvu směsi, pak zase piškoty, zase směs, zase piškoty.. Počet vrstev podle toho, kolik čeho zrovna mám. Navíc teda dovnitř dávám kousky ovoce (třeba kompotu z mandarinek, broskví, jahod, ananasu). Nahoře ozdobím jako normální dort nebo se dá dát ovoce a zalít želatinou (to já ale nedělám). Nebo udělám piškotový korpus, rozříznu na dvě vodorovné vrstvy (nebo i tři, když je dost vysoký) a mezi vrstvy dám buď stejnou směs+ovoce nebo marmeládu. Zdobím tvarohovým krémem, který nacpu do zdobícího sáčku nebo injekční stříkačky. A pak taky ovocem.. Marcipán miluju, ale jsem široko daleko jediná, takže takové dorty nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.9.10 18:42

hkac, ten vypada dobre :-D

jinak jsou fajn jen z zelatiny a ichucenych jogurtu. dolu piskot a pak do formy nalit smichanou zelatinu s jogurty, nahoru treba zele a ovocicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.9.10 18:49

Jestli ale nejsi moc sběhlá v pečení, tak tady máš jeden recept. http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Místo jahod můžeš použít jakékoli ovoce, klidně i kompotované,i více druhů a nějak hezky to naaranžuješ, zaliješ želatinou a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.9.10 19:46

Jestli sis ještě nevybrala a chceš poradit s nějakým postupem, ráda pomůžu, jsem vyučená cukrářka, něco se určo vymyslí :wink: , aby mamka koukala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tep64
19.9.10 10:52

jojo to by bylo fajn koukla sem třeba na něco kokosovýho co sem našla v kuchařce nevipadá to složitě a mamka má ráda kokos ale chtěla bych se zeptat co je maizena??? opravdu nevím co to je tak děkuju za odpověd a jestli třeba znáte nějaký recept s kokosem nebo ananasem ??? :wink: děkuju

• Citovat
  • Upravit
17050
19.9.10 13:30

Maizena je kukuřičný škrob. A co jsi vymyslela tedy? Nechutnal by mamce třeba nějaký ovocný dort s želatinou? A ten kokos by byl okolo dortu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.cz
9.5.11 10:37

Dobrý den, zaujal mě Váš recept na dortík, mohu se jne zeptat jestli si mám pod pojmem tvarohový krém představit pouze tvaroh bez dalších přísad či úprav? Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii