Narozeniny na táboře

Anonymní
25.6.23 12:10

Narozeniny na táboře

Synovi letos vychází narozeniny přímo na dobu, kdy bude na táboře. On je ten typ, co narozeniny hodně prožívá a začal couvat, že na tábor nechce. Prý bude raději doma. Pojede tam počtvrté a dřív problém nebyl, protože narozeniny vycházely těsně po nebo před.
Doma narozeniny nijak moc neslavime. Neděláme okázale oslavy a ani nedostávají tisíce darů. Ani nejí dorty, aby mu bylo líto, že nebude dort.
Ví, že oslavíme po táboře. Má je tři dny před koncem.
Ale napadlo mě, že bych mu udělala nějaké překvapení na tábor. Není to tábor typu 100 dětí, které se vidí prvně, ale je to tábor, kde se všichni znají. Je tam 30 dětí a 8 dospělých. Se všemi vedoucími si tykam. Mnoho z nich znám z táborů a dělala jsem jim vedoucí :lol:
Oslavencum se zpívá a dostanou pytlík Bonparu. On je nejí :zed: Takže už teď se rozčiluje, že mu to vadí. I když jsem mu slíbila, že vedoucímu řeknu, že je nemá rád.
Vymyslela jsem, že bych něco upekla, nebo něco koupila a přivezla. Plus bych mu tam vzala nějaký malý dárek. Aby mě neviděl, nechám to v kuchyni ještě před snídaní.
Udělal jste někdo něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
468
25.6.23 12:17

Moje děti měly na táboře narozeniny skoro vždy, ale teda milovaly to :D

Vždy jsem jim posílala dva balíky. Jeden obří balík cukroví pro všechny jako na oslavu :) a druhý balík s dárkem pro oslavence. S vedoucími jsem to měla domluvené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.6.23 12:19

Domluvila bych urcite s vedenim, at dostane neco, co ma rad. U nas vetsinou cokolada, verejna gratulace, pripadne hobl. Nekdy rodice poslou (nebo predem daji vedoucim) balicek s darkem, treba klucina k 10. narozeninam si na tabore rozbalil balicek s nejakou mlskou a nozem, ktery tam hned mohl vyuzit pri vyrezavani, byl z toho hrozne nadseny a kazdemu ho ukazoval. Vsechny deti vedely, ze oslava pak bude (popr. predem byla) doma. Pokud na tabore nemaji mobily, tak by se treba dala domluvil vyjimka na hovor s gratulaci, to by taky mohlo udelat radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
25.6.23 12:27

Kolik mu je. Jinak je hezké, jak se dají různé věci interpretovat. Z mého pohledu se chová jako hysterka. Pardon. :nevim:
Jsem docela ráda, že to máme doma tak, že slavíme obvykle o víkendu, kdy nikdo není v práci, všichni v klidu a nelpíme na konkrétním dni, protože ten na víkend vždy nevyjde.
Zkusila bych mu vysvětlit, že dort dostane až přijede domů a bude normální velká rodinná oslava. Že to nvadí, že je to jiný den. V případě, že by dělal scény a fakt kvůli takové prkotině byl schopen vzdát se tábora s přáteli, bych mu asi řekla, že jestli se hodlá chovat tímto způsobem a rušit ten tábor, tak na další už ho nepřihlásím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.6.23 12:42
@Anonymní píše:
Synovi letos vychází narozeniny přímo na dobu, kdy bude na táboře. On je ten typ, co narozeniny hodně prožívá a začal couvat, že na tábor nechce. Prý bude raději doma. Pojede tam počtvrté a dřív problém nebyl, protože narozeniny vycházely těsně po nebo před.
Doma narozeniny nijak moc neslavime. Neděláme okázale oslavy a ani nedostávají tisíce darů. Ani nejí dorty, aby mu bylo líto, že nebude dort.
Ví, že oslavíme po táboře. Má je tři dny před koncem.
Ale napadlo mě, že bych mu udělala nějaké překvapení na tábor. Není to tábor typu 100 dětí, které se vidí prvně, ale je to tábor, kde se všichni znají. Je tam 30 dětí a 8 dospělých. Se všemi vedoucími si tykam. Mnoho z nich znám z táborů a dělala jsem jim vedoucí :lol:
Oslavencum se zpívá a dostanou pytlík Bonparu. On je nejí :zed: Takže už teď se rozčiluje, že mu to vadí. I když jsem mu slíbila, že vedoucímu řeknu, že je nemá rád.
Vymyslela jsem, že bych něco upekla, nebo něco koupila a přivezla. Plus bych mu tam vzala nějaký malý dárek. Aby mě neviděl, nechám to v kuchyni ještě před snídaní.
Udělal jste někdo něco podobného?

Já měla narozeniny v ozdravovně. Tenkrát se jezdilo na dva měsíce v kuse a návštěvy byli jen v sobotu. Sladkosti se jedli hned po obědě v omezenou dobu. Děti mi zatleskaly, rodiče večer zavolali. V sobotu prijeli a vyrazili jsme do zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.6.23 12:44

Dala bych vedoucím tábora nějaké balení sladkostí.
Ať to v den narozenin se synem trochu oslaví. Rozdají si společně sladkost.
Pak to oslavíte dodatečně spolu, až se vrátí. Nebo ještě jinak. Tak si udělejte oslavu doma, než pojede pryč. Nějaký dárek může mít, že si ho vezme sebou klidně (pyžamo, plyšáka, knížku, menší auto nebo co má rád).
Syna spolužák taky slavil narozeniny minulý týden. Měl pozvané spolužáky doma. On má narozeniny v létě a to nemá skoro nikdo čas na jeho narozeniny. Takže to udělali prvně před létem. Naprostý ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 13:09

@Sany80s má narozeniny o prázdninách. Takže je zvyklý, že se slaví hned ten den.
Navíc neděláme oslavu. Jen posedime s prarodiči. Nejí dorty. U něj je to jen o tom pocitu, že to bude jinak, než je zvyklý. Nemá rád, když je něco jinak.
Scény nedělá, jen to začal hodně řešit.

@Kelsey dárek bych mu přivezla rovnou tam. Je to od nas kousek. Nechala bych to u kamarádky v kuchyni.

• Citovat
  • Upravit
6865
25.6.23 13:37

Syn slavil taky narozeniny na táboře, a jako neprožívala jsem to… :nevim: jenom jak jsme jeli pro něho měli jsme vždy s sebou velkou nafukovací číslovku, po cestě jsme se někde zastavili a udělali si malou rodinou oslavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 13:46

@kve-tinka prožívá to on. Kdyby bylo na mě, tak bych to neřešila. Aktuálně to hodně prožívá.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
25.6.23 15:28

Narozeniny moc neslavite a presto je to problem a diky tomu nechce jet na tabor. Pokud nema nejakou diagnozu, zvazovala bych, jestli je to opravdu temi narozeninami, zda tam neni jiny duvod. Diskusi bych doma vedla ve smyslu - bohuzel tabor probiha ve dnech, kdy mas narozeniny, ale to se tak nekdy stava, tabor je uz naplanovany a zaplaceny. Tvoje narozeniny muzeme oslavit uz pred taborem nebo az potom, co by pro tebe bylo lepsi? Zaridila bych mu malickost, kterou by dostal od vedoucich v den narozenin.

• Citovat
  • Upravit
76306
25.6.23 15:35
@Anonymní píše:
@kve-tinka prožívá to on. Kdyby bylo na mě, tak bych to neřešila. Aktuálně to hodně prožívá.

dejte mu na vybranou, jestli chce „oslavit“ před táborem nebo po táboře, to by ho mohlo uspokojit,
nějaké šaškování s pečením a vozením na tábor bych nedělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 15:39

@Stará známá ničím jiným to není. Prostě nechce mít narozeniny na táboře. Před táborem slavit nemůžeme, babi s dědou jsou na dovolené a vrací se po táboře. Celé roky, co na tábor jezdí, ho připravuju na to, že jednou se může stát, že je bude mít v době tábora. Letos to ví od února, co se známý termín. První reakce byla, že nepojede, pak to trochu přijal a čím více se to blíží, tím více to řeší.
A i v úvodním příspěvku píšu, že bych mu tam v den narozenin něco přivezla. Buď bych něco upekla, nebo bych něco koupila. Plus samozřejmě dárek pro něj.

• Citovat
  • Upravit
425
25.6.23 15:41

Kolik mu je? To si jako na táboře bude hlídat datum, že už ty narozky teda jako zrovna má? :lol: Normálně bych mu vysvětlila, že oslavu uděláme hned po návratu, že se má na co těšit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 15:43
@stinga píše:
dejte mu na vybranou, jestli chce „oslavit“ před táborem nebo po táboře, to by ho mohlo uspokojit,
nějaké šaškování s pečením a vozením na tábor bych nedělala

Před táborem slavit nemůžeme, nebudou prarodiče. To by byl podobný problém. Oslava bude po táboře.
Na tábor jezdím normálně každý rok, je to od nás cca 25 km. Jako bývalá vedoucí jim tam vozím třeba 4 melouny a tak. Většinou tam ale jedu v den, kdy mají celodenní výlet a je tam jen kuchařka, nebo v den, kdy mají Den přežití. To pomáhám hlídat tábořiště.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.23 15:45
@josta píše:
Kolik mu je? To si jako na táboře bude hlídat datum, že už ty narozky teda jako zrovna má? :lol: Normálně bych mu vysvětlila, že oslavu uděláme hned po návratu, že se má na co těšit :mavam:

Na nástěnce mají denně list papíru, kde je datum, denní program, denní jídelníček, počasí, svátky a narozeniny, tak jo, ohlídá si to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová