Střídavá péče po 2 dnech

65
23.6.23 09:56

Střídavá péče po 2 dnech

Ahoj :srdce:, prosím jakou máte zkušenost se střídavou péči po 2 dnech? ( Dcera, necelé 3 roky ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4545
23.6.23 10:09

Chudák dítě. Sotva přijde k tátovi, už zase půjde k máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
23.6.23 10:11
@Mochomurka83 píše:

Tak dítě by mohlo zůstávat a střídat se rodiče, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15180
23.6.23 10:16

@Esmera02 U malých děti jsou lepší kratší intervaly střídání, ale nevim jestli 2dny není moc rychle.. kolega ktery má dvouletá dvojčata mají stridavku po 3-4dnech, on má děti méně dnů v měsíce, matka více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
23.6.23 10:16
@ibis píše:
Tak dítě by mohlo zůstávat a střídat se rodiče, ne?

Nemohli, protoze jak by to delali prece byl by to zasach do jejich penezenky, soukromi… co partneri ty by nemohli mit atd atd…tak to navalme na deti ty se brani nemohou a nesmeji, protoze maji pravo na oba rodice :poblion: a jedinym jejich zajmen podle dnesnich meritek je byt 50 % casu s kazdym rodicem! Vzdyt tak je to prece v kazde uplne rodine cely zivot deti :pocitac: a proto je jasne, ze je to to nejlepsi :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148445
23.6.23 10:28
@Mochomurka83 píše:

Pořád lepší než po týdnu. To je na tak malé dítě docela dlouho. Když už ta střídavka musí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
23.6.23 10:33
@Esmera02 píše:
Ahoj :srdce:, prosím jakou máte zkušenost se střídavou péči po 2 dnech? ( Dcera, necelé 3 roky ).

Dobrou, střídali jsme se (resp. stále střídáme) ale my u dětí, ty bydlí stále stejně, nikam se nestěhují. Začínali jsme právě na 2-3 dnech, na začátek tak akorát.

• Citovat
  • Upravit
81479
23.6.23 10:40
@Esmera02 píše:
Ahoj :srdce:, prosím jakou máte zkušenost se střídavou péči po 2 dnech? ( Dcera, necelé 3 roky ).

Mám se čtyřlteou. Ono to nebylo ani po dvou dnech, tak nějak jsme to sřídali - já vyzvedávala za školky, i ve dny, kdy byla s tátou ( vyzvedával si děti později u mě, cestou z práce), chlap zas do školky vodil, i dny, kdy byla se mnou. Takže s oběma byla denně. Jen ty noci se střídaly. Prvních 8 měsíců tedy byly v na jednom místě, střídali jsme se my rodiče, pak už klasické střídání dětí. A bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.6.23 10:42
@Mochomurka83 píše:

Chudák dítě, sotva přijde do školky, už zas musí odpoledne odcházet… Přijde mi lepší, že je v kontaktu s oběma rodiči často Týden je na takle malý dítě obvykle dost dlouhý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33480
23.6.23 10:48
@Esmera02 píše:

Zkušenost nemám, ale myslím že to je v pohodě. Dítě vidí oba rodiče často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
23.6.23 10:52
@Aglája75 píše:
Nemohli, protoze jak by to delali prece byl by to zasach do jejich penezenky, soukromi… co partneri ty by nemohli mit atd atd…tak to navalme na deti ty se brani nemohou a nesmeji, protoze maji pravo na oba rodice :poblion: a jedinym jejich zajmen podle dnesnich meritek je byt 50 % casu s kazdym rodicem! Vzdyt tak je to prece v kazde uplne rodine cely zivot deti :pocitac: a proto je jasne, ze je to to nejlepsi :poblion:

A nebo stridavku vubec. Na prednasce nam rikali, ze ji preferuji rodice. Deti ji nemiluji vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
23.6.23 11:01

@Lama Lama ale já netvrdím, ze se mají střídat týden a týden. Spis bych byla pro to, pokud by se rodiče nemohli střídat u dítěte doma, aby se tatínek stýkal s dítětem klidně každý den odpoledne, ale aby melo zatím jedno zázemí. Libi se mi to, jak jsi psala svoji zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.6.23 11:13
@Mochomurka83 píše:
@Lama Lama ale já netvrdím, ze se mají střídat týden a týden. Spis bych byla pro to, pokud by se rodiče nemohli střídat u dítěte doma, aby se tatínek stýkal s dítětem klidně každý den odpoledne, ale aby melo zatím jedno zázemí. Libi se mi to, jak jsi psala svoji zkušenost.

Měli jsme to tak asi 8 mebo 9 měsíců. Myslím, že velkým dětem by to vyhovovalo déle, jsou více fixované na své prostředí, než na osoby. U mladších to u nás dopadlo tak, že prostě chtěli k tátovi domu - prostě tak nějak tušili, že se jeho život odehrává jinde, než s nima- návštěvy, kamarádi… Takže se to nakonec přehodilo dříve, než bylo v plánu. Ale víceméně nikdy nebylo v plánu to tak držet navždy - důvody - otec plánoval novou rodinu ( ne v té době, ale výhledově ano), finance ( at si řiká kdo chce co chce, finanční zdroje nejsou neomezené a 20 tis na další bydlení prostě lze ve prospěch dětí podle mě využít lépe), a v neposlední řadě, že prostě diti v tomdle systému jsou v jakési své bublině- prostě se život rodičů odehrává z velké části mimo život dětí- návštěvy, rodina, příbuzní, kamarádi.
Za mě skvělá varianta na přechod. Dlouhodobě asi hodně záleží na životním stylu rodiny, financích. Pokud jsou hodně společenští, žijí nebo se často stýkají s prarodiči nebo dalšími příbuznými, navštěvují s kamarády, tak jsou o to v této variantě děti ochuzeni. Noví partneři to komplikují ( ale lze). Další děti tuto možnost prakticky znemožňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
23.6.23 11:15

Vetsi deti, stridani vlastne po dni. Vikendy na stridacku. Prázdniny operativne. Detem to vyhovuje. Maji nas oba často se vsemi ritualy co k tomu patri. Kdyz jeden z nas odchazel na noc pryc braly to hur.
Jeden rano odvede druhy vyzvedne. Podobny rezim jel uz dobu pred rozvodem, protože dva full uvazky.
Kroužky resim hlavne ja.
Peci mame spolecnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.6.23 11:23
@Ornwen píše:
Vetsi deti, stridani vlastne po dni. Vikendy na stridacku. Prázdniny operativne. Detem to vyhovuje. Maji nas oba často se vsemi ritualy co k tomu patri. Kdyz jeden z nas odchazel na noc pryc braly to hur.
Jeden rano odvede druhy vyzvedne. Podobny rezim jel uz dobu pred rozvodem, protože dva full uvazky.
Kroužky resim hlavne ja.
Peci mame spolecnou.
:mrgreen: To máme jak přes kopírák. My už tak taky jeli více méně původně - jeden odvede, druhý vyzvedne, odpoledne se mnou, večer/přes noc teda oba. Jedem tak do teď. Jen dny se přeházely kvůli kroužkům, takže momentálně je to dva dny za sebou táta, dva dny já. Myslela jsem, že s věkem budou chtít střídat jinak. Ale ne. Jen teda občas jedou k tátovi rovnou po škole, někdy jdou po škole ke mě a pak je on nabírá, nějak se mi to už vymyká kontrole. :lol: Taky to máme v režimu společné péče. Kroužky víc řeším já. Ikdyž jeden před lety si řešil on, občas ho někam vyšlu i teď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová