Střídavá péče po 2 dnech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
25.6.23 20:41
@Al35 píše:
@Lama Lama tak tam bude napsáno styk dohodou ale nikdo ti do rozsudku nenapíše střídavý styk po 2 dnech to opravdu ne

Ty mas jeden zasani problem-pausalizovat svou zkusenost na pausalne platne pravidlo.
Hlavni nevyhodpu absolutniho tvrzeni - nikdo, nikdy je, ze staci jexen jediny priklad k vyvraceni tohoto tvrzeni. A ten já mam.
Do rozsudku to někdo napsal a jde to i po dvou dnech s novymi partnery a rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.23 21:07

Asi to sem nepatří, ale.. teď jsem se začala stýkat s tatínkem co má šestiletou holčičku ve stridavce po týdnu. Znám se i s její maminkou, ta už má nového přítele a on by taky rád našel přítelkyni. Jsou od sebe tak dva, tři roky. Oba jsou fajn, skvělí, komunikují spolu..
Malá brečí kvůli všemu, má ze všeho strach a nervy úplně v kopru. Našlapují kolem ní opatrně, vymýšlí jí na ten svůj týden pestrý program.. teď jde do školy, tak jsem hodně zvědavá, jak to dá, jestli se nesloží.

• Citovat
  • Upravit
34322
25.6.23 21:12

Male dite vnima cas vyrazne pomaleji nez my dospeli, proto potrebuje kontakt s druhym rodicem na kratsi dobu a casteji.

Taky je zasadni, jestli otec predtim pecoval nebo ne - pokud ne, opet by se melo zacit po kratkych casovych usecich a casteji.

Ja vzdycky davam do placu nas model, ktery se osvedcil, a to zacit na utery+ctvrtek odpo/podvecer + jeden den z vikendu, a postupne pridavat cas, pak plus noc, pak cely vikend.
Je to pozvolny proces a netrpelivost se nevyplaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
26.6.23 07:25
@Aglája75 píše:
Presne a pokud maji stejny pohled na vychovu a podobne… proc se teda rozvadeli a neudrzeli detem uplnou rodinu, ldyz jsou schopni takto fungivat keden vuzvedne druhy dovede, lazdodenni domluva… za me jen sobecke duvody. Ono i stradavka je vzdy ze sobeckych duvodu rodicu, nikdy nejde o zajem ditete, jen je to moda, tak ze vsichni tvari, ze to delaji pro deti:). Je to podobne jako kdyz nekdo rad vari… dela si vlastni zabavu a tvari se, ze to dela pro ostatni a pro jejich dobrou:)… protoze oni to prece ji:)

Tisic lidi tisic důvodů… Svet neni cernobily. My meli podobny pohled na výchovu i na leccos jineho, domluvit se dokazem na vsem. Jen sme meli jiny pohled na partnerský vztah. Presto sme šli od sebe. Mela jsem snad trpet těhotnou milenku? Jaka móda. Mozna pro tebe. Pro spoustu jinych lidí sance jak udrzet kontakt deti s obema rodiči. Mela sem snad diteti zakazat tátu? Milostive mu (synovi)dat dva vikendy v měsíci a jedno odpoledne v týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
26.6.23 09:19
@Mar__tanka1983 píše:
Tisic lidi tisic důvodů… Svet neni cernobily. My meli podobny pohled na výchovu i na leccos jineho, domluvit se dokazem na vsem. Jen sme meli jiny pohled na partnerský vztah. Presto sme šli od sebe. Mela jsem snad trpet těhotnou milenku? Jaka móda. Mozna pro tebe. Pro spoustu jinych lidí sance jak udrzet kontakt deti s obema rodiči. Mela sem snad diteti zakazat tátu? Milostive mu (synovi)dat dva vikendy v měsíci a jedno odpoledne v týdnu?

Pokud tata chce, je s ditetem casto a nepotrebuje k tomu stridavou… je to jen manipulace, prekrucovani a pohodlnost rodicu na ukor deti! Proc bys chudinko mela vydrzet trpet tebotnou milenku, vid? Kdyz trpet macechu mobou deti, vyrovnavat se s nejvetsim stresem, ltery rozvod rodicu je… ztratou jedine jistoty, kterou maji atd atd… jak by od tebe mohl nekdo neco takove chtit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.6.23 15:46
@Aglája75 píše:
Pokud tata chce, je s ditetem casto a nepotrebuje k tomu stridavou… je to jen manipulace, prekrucovani a pohodlnost rodicu na ukor deti! Proc bys chudinko mela vydrzet trpet tebotnou milenku, vid? Kdyz trpet macechu mobou deti, vyrovnavat se s nejvetsim stresem, ltery rozvod rodicu je… ztratou jedine jistoty, kterou maji atd atd… jak by od tebe mohl nekdo neco takove chtit?

Já myslím, že nejohleduplnejsi ke všem det by bylo bydlet všichni tři společně. Tak by měly všechny děti upnou rodinu a všechno by bylo fajn :srdce: :dance: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
26.6.23 17:43
@Lama Lama píše:
Já myslím, že nejohleduplnejsi ke všem det by bylo bydlet všichni tři společně. Tak by měly všechny děti upnou rodinu a všechno by bylo fajn :srdce: :dance: :andel:

Neco takovýho sem chtela taky napsat 😁 😁 😁ze by bylo vůbec nejlepsi, kdybysme na baráku zustali vsichni tri, se vsema detma, oujeee, to by byla paráda, deti by mely vsechny uplnou rodinu, co na tom, ze by to zavánělo bigamií, polyamorií, kdyz by se k tomu pridal jeste milenky tehdejsi partner, aby ani jeji starsi dcera nebyla ochuzena o sveho tátu. Mohli sme tvořit jednu velkou šťastnou rodinu :srdce: :srdce: :srdce: :* :*
Myslim, ze tim tomu tady @Aglája75 dala korunu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.6.23 07:10

Děkuji moc všem za rady. Mohu se zeptat, kdyz jste se po dvou dnech střídali a zároveň vyzvedáváli ze školky, jak dítě snášelo že bylo s maminkou a za minutu potom s tatínkem ( maminka vyzvedla že školky a šlo spinkat k tatínkovi ). Je to ok? Nebo je lepší když rovnou ze školky vyzvedne táta a jsou spolu ty dva dny. Že po psychicke stránce by to líp snášelo, než od maminky k tatínkovi hned. Řekla mi to ředitelka školky, tento její pohled.
A prý jelikoz moje dítě si tak trochu se mnou dělá co chce, tak by ji prý prospělo ty dva dny byla beze mě a naučila se na mě těšit.
Ale moc se mi toto nechce přijímat. To je věc kterou musím změnit a být více důsledná, ale to neznamená že by ji prospělo být beze mě a ještě takto malá, si myslím. Ale co spíš řeším je ten přechod z minuty na minutu od maminky k tatínkovi, jak mi říkala paní. Nad tím se zamýšlím. Co si o tom myslíte a jakou máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.6.23 07:20

A také ještě, že je teď dobré aby si zvykla že teď je s maminkou a teď zase s tatínkem, a že to odloučení je v pořádku. Že má teď šanci si dobře zvyknout do budoucna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.6.23 07:21
:srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.6.23 08:33

Podle mě kazda rodina ma jinou dynamiku, tak tezko radit. U nás u predavani nikdy problemy nebyly. Děti vedely, že nejpozdeji druhý den je mama vyzvedne ze skolky, nebo táta vypravi do školky a odveze. Fungovalo to tak vzdykcy a nebyl zadny důvod na tom ni menit. Tak záleží, jak moc duverujes reditelce- ja nasi vubec. :P jinak u nas jedine, co starší hlidal bylo, ab, bylo vsechno nahrazeny- kdyz táta odjel na sluzebku, byly se mnou, tak aby to nahradil. Asi po roce ho to preslo a uz to ne hlídal. V sesti to zacla hluda mladší. Tak ji to po roce preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
27.6.23 11:35

U nas teda prave ze zacatku spis opravdu vyzvednout tatinkem, kdyz maji byt u nej. Jinak to bylo horsi.
Ale byli na to zvykli uz předtím a jsou dost konzervativni. Hlavne mensi. Ted uz je to v pohode. Ted spis vytahnout „chceme byt u taty, ten po nas nic nechce“ :roll: ale jen obcas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.6.23 12:59
@Aglája75 píše:
Pokud tata chce, je s ditetem casto a nepotrebuje k tomu stridavou…

Mas recht, je úplně fuk, jak se to jmenuje. My mame společnou, orwen taky, martanka má neurcenou, protože nebyly u soudu, v realnem zivote mam dalsi dve kamaradky, co moja steidavku po dvou dnech, protože o existenci spolecne péče v době podani navrhu nevědělydalsi taky bez soudu, dva pary- spolecna péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.23 14:24
@Esmera02 píše:
A také ještě, že je teď dobré aby si zvykla že teď je s maminkou a teď zase s tatínkem, a že to odloučení je v pořádku. Že má teď šanci si dobře zvyknout do budoucna
@Esmera02 píše:
A také ještě, že je teď dobré aby si zvykla že teď je s maminkou a teď zase s tatínkem, a že to odloučení je v pořádku.Že má teď šanci si dobře zvyknout do budoucna

Nejak se v tom neorientuju, jak to vlastne myslis.

Kazdopadne k vytucnenemu - dite k ruznym vecem dozrava v ruznem veku. A opravdu neni dobre ho k necemu nutit predcasne, s tim, ze „at si zvykne“.
Je to jako ucit dvoulete dite psat, protoze v sesti letech to bude potrebovat. Proste kravina

Proto je dobre dat tomu diteti cas a zvykat ho postupne, tak, jak k tomu dozrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.6.23 14:43

@Lucie_Sx souhlas, taky bych se na soudru reditelku vybrala. Dítě ted bude mít zmen dost, proč ho trapit dalsi. Pokud to není nutne. Neco jineho by bylo, kdyby to moc jinak neslo. Zkusila bych to udelat co nejvic podobne, jak to bylo do teď. Az bude potreba to dělat jinak, takto můžou řešit. Predavani přes školku muze byt resenim tam, kde se rodiče nesnesou nebo dítě špatně snáší předávání mezi rodiči. u nas problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová