Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@kve-tinka prožívá to on. Kdyby bylo na mě, tak bych to neřešila. Aktuálně to hodně prožívá.
Nevím kolikáte narozeniny slaví a jaká je tam skladba dětí, ale aby se mu ve finále nevysmáli, že za ním jezdí maminka s buchtičkou
víš jaké umí děti být…
@kve-tinka 8 dětí je vedoucích, kteří tam přímo budou. Další rodiče tam jezdí, protože tam jezdili jako děti, takže večer přijedou, dají něco do kuchyně, pokecaji a odjedou.
Já se s ním neuvidím, protože by chtěl jet se mnou domů. Takže jen dám do kuchyně.
Prostě chlapeček prožívá věci trochu jinak, než ostatní děti. Není každý takový ranař, jako některé ženy zde, pro které nic není problém, dítě na tábor prostě pojede a je jim jedno, že nechce.
Zakladatelko neboj, mamánek z něj nebude. Přivézt na tábor dárek tajně je dobrý nápad.
@AnastazieB díky. On pojede, o tom se nediskutuje. Ani s ním nedělám dohady typu, že když pojede, tak mu tam něco odvezeme.
Naopak to chci udělat jako překvapení. Může z toho být fajn tradice. Takto jedna vedoucí slavila každoročně. I jsme ji tam pekli dort.
Vždycky ho mrzelo, že neslaví ve škole, tak si to užije jinak.
Slavit budeme hned ten den, co se vrátí.
@AnastazieB píše:
Prostě chlapeček prožívá věci trochu jinak, než ostatní děti. Není každý takový ranař, jako některé ženy zde, pro které nic není problém, dítě na tábor prostě pojede a je jim jedno, že nechce.
Zakladatelko neboj, mamánek z něj nebude. Přivézt na tábor dárek tajně je dobrý nápad.
Nejsou to ranarky, pulka jich keca, v jinak podane diskuzi by matku zase peskovaly, ze je na dite zla
… a zbytek jsou sobecke zakomolexovane… takze skoda slov… jen treba rict, ze nektere z nich by nemely mit deti:).
@Aglája75 mně poslední dobou přijde, že je trend vždy být proti zakladatelce.
Přesně jak píšeš, kdybych to napsala jinak, tak dostanu čočku, že je dítě chudák.
Schválně jsem našla i diskuzi, na kterou se tu naráželo a přijde mi to dost mimo tyto dvě věci srovnávat.
@Anonymní píše:
@Aglája75 mně poslední dobou přijde, že je trend vždy být proti zakladatelce.
Přesně jak píšeš, kdybych to napsala jinak, tak dostanu čočku, že je dítě chudák.
Schválně jsem našla i diskuzi, na kterou se tu naráželo a přijde mi to dost mimo tyto dvě věci srovnávat.
Hlavně nechápu, proč je pořád tématem, že by tam kvůli tomu nejel - když jsi asi 34796482× zdůraznila, že o tom není vůbec řeč.
![]()
@broskvová zmrzlina no a ve výsledku navrhují to, co mám stejně v plánu.
Ale nakonec se přesvědčí o tom, že jsem to vlastně chtěla jinak. ![]()
U nás na táboře, když byli oslavenci, tak uz od rána měli vip postavení, úžasná kuchařka v polní kuchyni upekla dort, výzdobený přístřešek, kde se jedlo. Slavnostní hostina v polních podmínkách s dětským šànem a oslavenci dostali drobné dárky od spolutaborniku, pomalovany kamínek, kousek kůry s napsaným přaníčkem… Kuchařka v těch polních podmínkách zvládla péct i bezlepkový dort. Oslavenci se popřalo, zazpivalo, když byl signál, mohl volat rodičům
Nic náročného a děcka vzpomínají dosud. Nevím, proč by něco takového nešlo i na táboře zakladatelky, zvláště, když to má blízko a občerstvení na oslavu může přivézt. Jde už pak jen o tu výzdobu a čas na popřani.
@mado díky. Toto by bylo hezké, ale u nás se to nedělá a nebudu je do toho tlačit. Kdyby to bylo cizí dítě, tak jo, ale u vlastního mi to přijde blbé.
Už mám domluveno, že přivezu melouny a muffiny. On to nejí, ale ať mají radost i ostatní. Jemu přivezu nějakou drobnost, co mu nechám ve stanu.
@broskvová zmrzlina píše:
Hlavně nechápu, proč je pořád tématem, že by tam kvůli tomu nejel - když jsi asi 34796482× zdůraznila, že o tom není vůbec řeč.![]()
Protoze nejde o podstatu, ale zakomolexovane unudene nebo frustrovane xxx lezici cely den na netu maji pocit, ze jsou hvezdy, kdyz do kazdeho rejou:)… je jedno co kdo napise… a nejelpsi je jak neustale opakuji to same treba u tehu testu, jak gramofon do zblbnuti a zaplavuji diskuzesvym OT kydy:).
@Aglája75 píše:
Nejsou to ranarky, pulka jich keca, v jinak podane diskuzi by matku zase peskovaly, ze je na dite zla… a zbytek jsou sobecke zakomolexovane… takze skoda slov… jen treba rict, ze nektere z nich by nemely mit deti:).
Hlasim se timto do klubu sobeckych a zakomplexovanych zen, ktere by nemely mit deti a myslim si, ze by jeji dite melo na tabore slavit narozeniny tak, jako ostatni deti. Sama pise,, Loni tam slavily 2 děti a on hodně prožíval, že dostaly jenom ty bonbony.,, ok, chce mu tam tajne dat darek. A taky melouny pro ostatni a muffiny nebo co presne, v zajmu pachani dobra i pro ostatni deti. Nejsem si jista, zda je to dobre, kdyz ostatni deti takto neslavi. Jak bude tem druhym detem, co dostanou symbolicky jen ten pytlik bonbonu a pro ostatni nebudou mit nic? Myslim si, ze by se mela s vedoucimi domluvit, jak se narozeniny budou slavit (ale ti to uz nastavili tim pytlikem bonbonu…)
@Stará známá ty druhé dvě děti tam slavit nebudou, protože ani jedno nejede. Jsou už ve věku, kdy přešly do jiné skupiny a jedou v jiném termínu.
Jediné slavící dítě bude syn.
Melouny vozím každoročně už od doby, co jsem přestala jezdit jako vedoucí, letos tedy vezmu melouny a muffiny. Nemyslím, že dětem bude vadit něco k přilepšení. Kdyby to byl opravdu problém, že to je od nás, tak se můžu domluvit, že to neřeknou.
Narozeniny se v posledních letech slavily zpíváním, bonbóny a vodou. Synovi to z mnoha důvodů vadí. Nebudu ho v den jeho narozenin vystavovat stresu. Už jsem domluvila, že to delat nebudou. Asi mu tedy umetam cestu a bude mamánek.
Řešila jsem to i s druhým dítětem, co tam jezdilo dřív a jeden rok byl dort od rodičů, další rok tam byli nanukace, měli tam i rychlé špunty.
Takže to asi bude každý rok jiné podle aktivity rodičů. Tím jsem se utvrdila v tom, že jim to tam dovezu.
@Sany80s píše:
Kolik mu je. Jinak je hezké, jak se dají různé věci interpretovat. Z mého pohledu se chová jako hysterka. Pardon.
Jsem docela ráda, že to máme doma tak, že slavíme obvykle o víkendu, kdy nikdo není v práci, všichni v klidu a nelpíme na konkrétním dni, protože ten na víkend vždy nevyjde.
Zkusila bych mu vysvětlit, že dort dostane až přijede domů a bude normální velká rodinná oslava. Že to nvadí, že je to jiný den. V případě, že by dělal scény a fakt kvůli takové prkotině byl schopen vzdát se tábora s přáteli, bych mu asi řekla, že jestli se hodlá chovat tímto způsobem a rušit ten tábor, tak na další už ho nepřihlásím.
To je trochu drsný ne? On má přece právo to cítit po svém.