Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Už je to týden, co jsme se s přítelem rozešli. Celý náš vztah jsem se bála, že si nějakou najde, takže jsem mu nedávala svobodu (vlastně ani sobě) - byla jsem docela nedůvěřivá. Teď se ukázalo, že si našel jinou. Já mám 11 leté dítě, které není jeho. S přítelem jsme spolu 6 let.Je mezi námi něco hrozně zvláštního-těžko vysvětlit. Po tom, co mi to řekl, že je v tom jiná /nespali spolu/, jsme si spolu sedli a o všem si promluvili (chápete, co říkám - já myslela, že ho budu nenávidět!)!Řekl, že si to musí vyřešit s ní, že mám u něj ještě šanci. Zatím se nestěhuje, je tu pořád s námi. Myslím si(i on), že se nám to prostě muselo stát, abychom si něco uvědomili - a já si teď uvědomila spoustu věcí, vyřešila jsem si náhled na sebe - před tím jsem si moc nevěřila, ale najednou si více věřím…Já totiž se bála toho, že si někoho najde a teď, když se to stalo, najednou vím, že i to umím odpustit.
Příspěvek upraven 17.12.14 v 14:46
Měla jsi strach ze své rekace na tu situaci, ale jelikož jsi ji měla v podstatě celou dobu v hlavě, tak už tě to tak moc nepoložilo. A to ti teď dodalo energii a sebevědomí, protože sis nejspíš myslela, že bys po takovém zjištění byla úplně na dně, což nejsi. Jestli chápeš
to si myslím já…
Kdysi jsem byla na přednášce MUDr. Praška a pamatuju si, jak krásně mluvil o tom, jak si sami sobě dokážeme zkomplikovat život. Stejně tak ten strach z nevěry, je to jako by sis teď prošla kognitivně behaviorální terapií, to znamená žes byla vystavena příčině svého stresu a nakonec sis uvědomila, že se s tím dokážeš poprat mnohem líp, než když ta situace byla jen v myšlenkách.
Já bych se snažila vztah zachránit, jak píšeš, jestli jsi kvůli pochybnostem chlapa dusila, pak to bylo jen otázkou času, kdy se to nějakým způsobem vyhrotí
![]()
Úplně přesně tak to je!
Co teď s tím?
Já cítím, že právě teď máme kořeny vztahu takové, které by měli být…
I on mi řekl, že si strašně cení toho, že jsme schopni si o tom zcela otevřeně promluvit.
Tvá reakce mě moc nepřekvapuje, mám to stejně. Nejhorší pro mě je, když se něčeho obávám. Pokud daná situace nastane, tak se mi paradoxně uleví.
Ale co se týká žárlení, tak to jde úplně mimo mě, nepochopím, proč si lidi musí tak komplikovat život.
@marla27 píše: Úplně přesně tak to je!
Co teď s tím?
Já cítím, že právě teď máme kořeny vztahu takové, které by měli být…
I on mi řekl, že si strašně cení toho, že jsme schopni si o tom zcela otevřeně promluvit.
Začala bych nanovo a líp
Tedy jestli i on bude chtít ![]()
Ptala jsem se ho, jeslti mám o nás ještě bojovat, a on mi řekl, že chce, abych bojovala…abych to prostě nevzdávala.
Normálně jsem nebyla ani zlá a já si vždycky myslela, že budu zlá, že už ho nebudu chtít vidět.
Teď se cítím čistá a připravená ve vztahu s ním žít a dýchat…nějak mi to hlava nebere, myslela jsem si celou dobu, že bych tohle nezvládla.
@majki.r píše:
Začala bych nanovo a lípTedy jestli i on bude chtít
Zatím neví, chce si o tom také promluvit s ní. Řekl mi, že prostě nechce to jen tak s ní skončit bez toho, aniž by s ní mluvil. Řekl, že by se potom necítil dobře - potřebuje si na to přijít sám.
Mne spis prijdes ochromena tim zjistenim a nalzes si do kapsy cokoli, aby jsi vas soucasny vztah nevztah pred sebou obhajila a pripravijes si zivnou pudu na navrat, zatimco on, pokud se s ni jeste nevyspal, tak planuje, kdy to udela.
@Bibi239 píše:
Mne spis prijdes ochromena tim zjistenim a nalzes si do kapsy cokoli, aby jsi vas soucasny vztah nevztah pred sebou obhajila a pripravijes si zivnou pudu na navrat, zatimco on, pokud se s ni jeste nevyspal, tak planuje, kdy to udela.
To je hodně pesimistické ![]()
@marla27 píše:
Zatím neví, chce si o tom také promluvit s ní. Řekl mi, že prostě nechce to jen tak s ní skončit bez toho, aniž by s ní mluvil. Řekl, že by se potom necítil dobře - potřebuje si na to přijít sám.
Tak ať si to promyslí, tohle stejně nijak neuspíšíš ![]()
@majki.r Díky, kdyby s ní chtěl být, a byl by o tom přesvědčený, určitě by se už dávno spakoval…
@majki.r píše:
To je hodně pesimistické
V tomhle jsem cynik. Mozna proto, ze s neveroz mam velmi neprijemnou zkusenost a byla bych tehdy ochotna uverit cemukoli.
Si to precti, on si s tvou svoji nepomilovanou milenkou musi o tom promluvit ![]()
@Bibi239 ach jo…když mě něco říká, že se to stalo kvůli nám, aby to pomohlo našemu vztahu…těžko vysvětlit…