Naše malá a Ventolin, časté používání

Anonymní
21.9.12 08:57

Naše malá a ventolin

Ahoj potřebuju poradit, musím napsat anonymně protože má sestra sem taky chodí…
Moje sestra má 8 měsíční holčičku, asi v půl roce kdy byli u doktorky, jim dala doktorka ventolin s tím, že malá bude astmatička a kdyby náhodou slyšeli, že píská mají ji fouknout. Problém je ale v tom, že má sestra nedělá nic jiného než že poslouchá malou Nikolku a při každé příležitosti ji foukne. Já když to viděla, myslela jsem, že mě trefí šlak. Vždyť přece ventolin se aplikuje při akutním záchvatu dýchacích cest!!
Teď je malá Nikolka nemocná, má trošku kašlík a teče ji z nosánku. A my se se ségrou pohádali, protože ona začala hysterčit a šílet, že malá strašně píská. Už jsem z ní úplně hotová. Samozřejmě, že chápu, že má o malou strach. Ale ona už je přímo hysterická. Malá je v pohodě, já s ní blbnu, smějeme se a ségra sedí s ventolinem a čeká. Můžete mi nějak poradit prosím?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.9.12 08:58

Samozřejmě jsem u ní nikdy astmatický záchvat neviděla.

• Citovat
  • Upravit
339
21.9.12 09:02

Ať si sestra zajde s malou na alergologii. Ten ventolin by neměla dávat moc často, je to silný lék. Pokud má malá náběh na astma, předepíšou jí třeba Flixotide, ten má náš malej. Každý den jednou dýcháme. Ventolin použijeme pouze v akutním případě a další pužití nejdřív po 4 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 09:02

Segra si pěkně zahrává, měla by se nad sebou zamyslet :?.Mám doma dvě děti astmatiky a ventolin foukám jen když je záchvat jinak ne.Tak se jednoho pěkného dne může stát, že malá dostane záchvat a ventolin ji nepomůže. Zbytečně cpát léky, to malé akorát ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
21.9.12 09:05

Tak teď se dívám na příbalový leták a ventolin se dětem nemá podávat více jak 4× za den, odstup mezi jednotlivými dávkami 6 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 09:05

No právě, já už taky nevím co s ní, vím co je ventolin zač a že se dává jen při akutním záchvatu. Jenže ona je jak praštěšná, přijde mi jak kdyby ji hráblo :-/ Přitom tý malý není vůbec nic.. A na žádnou alergologii s ní nepůjde, to už jsem jí taky říkala

• Citovat
  • Upravit
15113
21.9.12 09:08

Ten ventolin je dneska nějak moderní. Doktorka nám ho taky cpe horem dolem. Nevím, jestli to má spojitost, malej to bral dvakrát, vždycky začal být úplně hyperaktivní, nespal, nejedl, byl jak šílenej. Raději jsem naposledy léčila cukrem z cibulí a jitrocelovým sirupem. A taky to zabralo.Se sestrou ti asi nikdo neporadí, jestli na tom bude trvat, nicméně at si prostuduje pořádně příbalový leták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 09:15
@Anonymní píše:
No právě, já už taky nevím co s ní, vím co je ventolin zač a že se dává jen při akutním záchvatu. Jenže ona je jak praštěšná, přijde mi jak kdyby ji hráblo :-/ Přitom tý malý není vůbec nic.. A na žádnou alergologii s ní nepůjde, to už jsem jí taky říkala

a kdo ji teda ten ventolin předepsal, když nebyli na alergologii :think: :think: pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 09:20

Katka: No právě, dětská doktorka ke které chodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.12 09:21

Přemýšlím, že ji ho normálně seberu :think:

• Citovat
  • Upravit
4466
21.9.12 09:23
@Anonymní píše:

vim, že je to asi podpásovka, ale co to nabonzovat tý doktorce? Vždyť jde přece o zdraví 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
21.9.12 09:26

Nechápu, jak může dětská doktorka střílet od boku diagnózu jako je astma. Je fakt, že poprvé nám Ventolin napsala také dětská, ovšem s receptem jsme rovnou vyfasovali žádanku na alergologii. Sestra by opravdu malou měla nechat pořádně vyšetřit, třeba nakonec Ventolin dává zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22091
21.9.12 09:28
@Anonymní píše:

Tak si dojde pro jiný.

Mámou dítěte je Tvoje sestra a Ty bys to měla respektovat. I když se Ti to nelíbí a nepovažuješ to za vhodné. Můžeš jí maximálně říct svůj názor, obstarat jí informace, probrat s ní jiné možnosti… ale víc nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.12 09:43

Bohunka: máš pravdu :P

• Citovat
  • Upravit
476
21.9.12 10:28

Já bych, být Tebou, zavolala na nějaké dětské alergo a popsala situaci a co by poradili s tím dělat, protože si myslím, že Tvoje sestra nevezme jiný názor, než od nějaké autority (a jak ho jinak docílit, když ona sama tam jít nechce). S dětskou bych to neřešila, aby diagnózu astmatu dělal v půl roce věku pediatr, to si nemyslím, že je vhodné, navíc takovou diagnózu neudělá v takovém věku většinou ani alergolog.

Příspěvek upraven 21.09.12 v 12:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek