Následky císaře - normálního porodu

1259
19.3.19 14:11

Na prirozeny porod je telo pripravene prirodou,operace bricha je naucenost cloveka a rozhodne ne bezna a prirozena vec.
Ja si pripadala pl cisari jak trapna hrdinka z beckovyho hororu. A to musel byt cisar akutn a v plnym spani-helpsyndrom. Ale ted po treti do nej nechci jit,doufam ze ne pujdu i kdyz me trapi jizva tak doufam ze to zvladnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
19.3.19 14:14

@Messi1234 záleží, v jakém stavu budeš mít jizvu chvíli před porodem. Třeba bude tenká nebo bolestivá a budeš mít vyřešeno :think:
Nad riziky nepřemýšlej, to by se člověk musel zbláznit :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
19.3.19 14:15

Riziko embolie je i při normálním porodu. Podle lékařských studií je plánovaný císařský řez stejně rizikový, jako přirozený porod. Já rodila první plánovanou sekcí, proti embolii mi pícháli injekce až do propuštění. Měla jsem spinal a o operaci za čtrnáct dní nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.3.19 14:17

@Messi1234 ja mela akutniho cisare. Se spinalem a sla bych do nej zas. Moznost videt pak mimco :srdce: (i kdyz ja malou nevidela, mela komplikace). A jizva se mi uzasne hned zatahovala, zadne problemy. Jedine kdy o ni ted vim, ze me pred MS ta venkovni svedi (nevim proc 8o:mrgreen:

@Khalesi tak do toho bych teda nesla…ale tak snad ti reknou v porodnici. Ackoli nikdy nevis a pokud te trapi, tak bych osobne neriskovala. Proc ses po CS citila jak trapna hrdinka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
19.3.19 14:29

@Kukacka123 diky prepůlenemu telu. Vazne jak hrdinka beckoveho hororu. Ta bezmoc ovladat svoje telo,nekolik mesicu jsem se nemohla zasmat,zakaslat,kychnout asi rok. Zklamala sem se kdyz vim ze lze rodit jknak. Mam prvni dite porozene prirozene a druhe v haklvym masakru. Ono celkova pece v porodnici a pristup lekaru byl velmi tristni takze i to prispivalo k memu pocitu ze je to vse spatne.
Mmch proc jsem rodila tak rychle a cisarem a vse okolo jsem se douvedela az ze zprav ktere resila moje jina dr a chtela zalovat porodnici-kdyz me zajimalo proc tak teprve jsem se dozvedela ze help sy a ostatni problemy. Syn problemy,pece na zalobu atd. Na treti porod volim jinou porodnici byt ta predchozi nebyl muj napad ale spadova akce sanitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.3.19 14:35

@Khalesi ano, je to výmysl člověka, ale rodí se díky němu děti, které by jinak umřely při přirozeném porodu. Jestli jsi si přišla jak hrdinka béčkového filmu, tak jsi se tak asi chovala :nevim: teď čekám druhé, jsem po neplánovaném císaři. Chci rodit přirozeně, ale pokud bude zlobit jizva, tak nebudu pokoušet štěstí. Mně nejde o můj pocit, ale o narození zdravého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
19.3.19 14:35

První byl plánovaný cs kvůli kp s vysokým váhový odhadem. všechno v naprostém pořádku. Samo jsem měla hrozný nervy a strach, ale to bylo z toho, že člověk nevěděl do čeho jde a co čekat. Měla jsem spinál a malýho viděla hned jak ho vyndali, pak byl celou dobu s manželem. Doktor tenkrát říkal, že to pro miminko není až taková zátěž jako celkové uspaní. Takže mi celkové uspaní nedoporučil a vlastně ani nenabízel. Teď čekám další a jsem zvědavá jak to dopadne a třeba budo moci porovnat. Samozřejmě bych radši přirozený porod, ale pokud to nepůjde nevadí. Teď už to ani neobrečím jako tenkrát. Nejdůležitější je zdravé miminko a je jedno jak na svět vykoukne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.3.19 14:36

@Messi1234 měla jsem spinál, pokud bych musela znovu na císaře, zvolila bych si ho znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
19.3.19 14:40

Prvni dite jsem rodila spontalne, druhy planovanou sekci.
Nesrovnatelny! Po prirozenym porodu jsem mesic nemohla sedet, chodit, mela jsem 8tydnu ocistky, byla jsem uplne vyrizena.
Oproti tomu planovana sekce-POHODA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
19.3.19 14:50

Prvni spinal. Uz nikdy vic. Jsem z jedna z 2000, kterym to vlitlo nahoru. Ochrnula jsem na sale od krku dolu, spatne se mi dychalo, hrozilo stejne uspani. Pred operaci jsem mela sedanek s anesteziologem, kdyz me videl, jak jsem vydesena, ze to muze prijit znovu a muzou byt i vetsi komplikace (intubace na sale pri vedomi, ztrata vedomi… ), napsal rovnou uspani. Rikal, ze se to deje u maleho procenta lidi, ale ze nevi, zda se to u nich i opakuje, pac kdo to zazil, podruhe jim do toho nejde a ze se nedivi. Druhy uspani. Pohodicka. Mohla jsem si hned sednout, coz u spinalu nelze. Mozna diky tomu jsem pri vstavani necitila vubec nic, protoze jsem postel honila do sedu a do lehu :D. Citila jsem se po uspani chvilku mimo, ale vubec mi to nevadilo :D. Problem maji s uspanim dr kvuli tomu, ze pri vyjmuti ditete se musi spechat, kvuli pripadnemu prispani miminka. U mne to probehlo dobre. Agar ukazkovy, jak kdybych rodila normalne. Pokud budu jeste jednou rodit, jdu do uspani zase.

• Citovat
  • Upravit
2250
19.3.19 14:57

Ja bych sla a asi i pujdu jednou (indikace oci) do celkovy. Spinal kvuli migrenam nechci riskovat a radsi prijdu o prvni okamziky mimca nez se pak trapait treba mesice nebo roky migrenama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
19.3.19 15:00

@Sashie dotaz znel jasne,nebo ja nekde psala ze hodlam riskovat zivot sebe nebo sveho ditete??? Pokud chces utocit tak si nejdriv poradne precti co je psano.
Jinak ti moc dekuju,sice jsem netusila ze jsme v porodnico bylo spolu a ty jsi presne dokazala analyzovat moje chovani a byla jsi u kazdeho momentu a tedy vis jak jsem reagovala a co jsem si myslela,vsechny me pocity ale ted uz presne vim. Prosimte neztrapnuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.3.19 15:21

@Messi1234 Mám za sebou dva císaře, jeden akutní a druhý spínál. Ten druhý byl oproti prvnímu o hodně lepší, nebyla jsem tak přiblblá, jak u celkového uspání. Miminko jsem u druhého porodu hned viděla, mohla jsem se pokochat :* a lépe jsem se taky zotavolala.
Spinál byl lepší, šetrnější. Přirozeně jsem rodit nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
19.3.19 15:47
@Kukacka123 píše:
@Messi1234 ja mela akutniho cisare. Se spinalem a sla bych do nej zas. Moznost videt pak mimco :srdce: (i kdyz ja malou nevidela, mela komplikace). A jizva se mi uzasne hned zatahovala, zadne problemy. Jedine kdy o ni ted vim, ze me pred MS ta venkovni svedi (nevim proc 8o ) :mrgreen:@Khalesi tak do toho bych teda nesla…ale tak snad ti reknou v porodnici. Ackoli nikdy nevis a pokud te trapi, tak bych osobne neriskovala. Proc ses po CS citila jak trapna hrdinka? 8o

prosim te. Kdyz si mela akutni cisa, to si byla pod celkovou anestezii? Bolelo to moc, kdyz si se probudila?

Ja mela spinal a podruhe bych to nechtela. Nejak mi to blbe napichli, zabolelo to jako slak a noha mi vyletela do vzduchu a ja se mimovolne uplne prohla pri tom napichnuti… to bylo neco, co me predtim vyslovene varovala, abych neudelala, ale byla to instinktivni reakce, takze proste stalo se. Od te doby me to misto vpichu poboliva a tak zvazuju, ze bych sla pod celkovou priste. Ale bojim se toho, ze to pak po probuzeni bude priserne bolet. Spinal ma tu vyhodu, ze to prichazi k sobe postupne.

Jinak, jak tady nekdo psal, ze 2 tydny po uz o tom nevedel..... tak to teda zavidim. Ja 3 tydny po byla uplne vyrizena a teprve, kdyz prijela tchyne na navstevu a ja mohla 3 dny jenom lezet a spat, tak jsem se vyhrabala z toho nejhorsiho. A ne, ze bych o tom jeste par mesicu nevedela. Vedela jsem moc dobre, ale pak uz to nejak slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
19.3.19 16:23

@Khalesi proto jsem psala asi… A dotaz nebyl na to zda rodit přirozeně či cs, ale jaké jsou další rizika cs a co bychom volily. Zakladatelka psala, že pokud to bude možné, tak chce cs. A psala jsem, že pokud by mě zlobila jizva, tak bych přirozený porod neriskovala. Jsem po cs, v srpnu rodím znovu… Mluvila jsem o sobě. Tak nebuď vztahovačná ;)
Můj cs nebyl planovaný, taky jsem si to tak nepředstavovala, přístup některých sester ani nechci komentovat. Ale výsledkem bylo zdravé dítě, nehodlám se utápět v minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí