Nastavování hranic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.1.19 16:59
@řeřicha píše:
Jasně, přijmout ji musite, ale pravidla by respektovat měla. Npr. bych zkusila namalovat režim dne, namalovat její „úkoly“, vysvětlit následky. Např. nechce si čistit zuby, tak ukázat fotky zkazenych zubu. Když pak nebude chtít spolupracovat, tak jen pokrcte rameny, se slovy: jsou to tvoje zuby, ty je budeš mít zkažené. Třeba ji ta vlastní zodpovědnost dojde. Na moji strelkyni to zabírá, zuby chce pěkné, vůbec o tom nemusíme diskutovat. Prostě netlačit, nechat rozhodnutí trochu i na ni. Nechce uklízet hračky, prodáte je. Nechce se cesat, ostříhat vlasy. Nechce se oblikat, jde v pyžamu. Nechce se vyslikat, jde do sprchy v oblečení… Nechystá se na výlet, bude doma s jedním z rodičů, ostatní jedou…

no a to jste fakt byla schopna aplikovat v praxi?
nechat diteti zkazit zuby ⇒ x tisic z me kapsy. jit v pyzamu kdyz je venku minus sedum? posledne sla z tehoz vychovneho duvodu bez cepice a byla tyden nemocna. ostrihat vlasy skolkovy krasny holcicce? to jsem teda asi oproti Vam mekka… opruz z “rozdeleneho” vikendu opet dopadne vic na nas dospele, travime spolu malo casu a je nam vzacny, satanas to bere jako vyhru, protoze se ma toho obetovaneho rodice celeho pro sebe a zamcenou v pokoji bez interakce ji proste cely vikend nenecham…

na druhou stranu do sprchy chodi v obleceni “bezne”, plysaky a hracky zabavujeme bezne, to s ni nehne. navic ji je to jedno, jestli vriska v suchym nebo mokrym obleceni, s plysakama nebo bez. a ja bych se rada zbavila toho vriskani pri beznem zakladnim fungovani ve ctyrclenne domacnosti

• Citovat
  • Upravit
1704
27.1.19 19:51
@Anonymní píše:
no a to jste fakt byla schopna aplikovat v praxi?
nechat diteti zkazit zuby ⇒ x tisic z me kapsy. jit v pyzamu kdyz je venku minus sedum? posledne sla z tehoz vychovneho duvodu bez cepice a byla tyden nemocna. ostrihat vlasy skolkovy krasny holcicce? to jsem teda asi oproti Vam mekka… opruz z “rozdeleneho” vikendu opet dopadne vic na nas dospele, travime spolu malo casu a je nam vzacny, satanas to bere jako vyhru, protoze se ma toho obetovaneho rodice celeho pro sebe a zamcenou v pokoji bez interakce ji proste cely vikend nenecham…na druhou stranu do sprchy chodi v obleceni “bezne”, plysaky a hracky zabavujeme bezne, to s ni nehne. navic ji je to jedno, jestli vriska v suchym nebo mokrym obleceni, s plysakama nebo bez. a ja bych se rada zbavila toho vriskani pri beznem zakladnim fungovani ve ctyrclenne domacnosti

Tak mojemu dítěti to stačí jen takto říct, rozmysli si to sama, asi je uvedomela :mrgreen:. Ale vlasy klidně ostriham, oblečení totéž, zuby jsme prostě necistila a ona došla do 5 minut, že je přece jen vycistime. Nevím, asi mi to věří prostě. A ano, taky jsme šli z nejlepšího domu, pac si nedala říct a toto byla má vyhruzka, ano, byl to vetsi trest pro mě, ale prostě jsem to dojela do konce, když jsem to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.19 20:13

@řeřicha a teď si představ, že dítě na výlet nechce. Proto to protahuje a pokud s ním zůstanu doma, tak bude naprosto spokojený.
Moje dítě nedávno šlo v -5°C do města v punčocháčích a bylo mu to jedno. Nedooblékl se a byla mu zima.
Pokud by nemusel, zuby si čistit nebude, je mu to jedno.
Některé děti nejsou uvědomělé.

• Citovat
  • Upravit
1704
27.1.19 20:18
@Anonymní píše:
@řeřicha a teď si představ, že dítě na výlet nechce. Proto to protahuje a pokud s ním zůstanu doma, tak bude naprosto spokojený.
Moje dítě nedávno šlo v -5°C do města v punčocháčích a bylo mu to jedno. Nedooblékl se a byla mu zima.

OK, já taky píšu od začátku, že nezlobí tak moc jak vaše. Ale třeba ten výlet nechápu, to dítě nemrzi, že nejde třeba do dětského centra? Nebo na bazén? Na zmrzku? Fakt je mu to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
27.1.19 20:19
@Anonymní píše:

Co ho teda baví? A co je pro něj trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.19 20:44

@řeřicha ne, nejraději je v klidu doma. Nakonec se mu to třeba líbí, ale často to stojí hodně nervů ho přesvědčit. Pokud sám na výlet chce, tak se převlečený jako první.
Největší trest je, když mu zakážu pohádku nebo zabavím oblíbeného plyšáka.

• Citovat
  • Upravit
1704
27.1.19 21:05
@Anonymní píše:
@řeřicha ne, nejraději je v klidu doma. Nakonec se mu to třeba líbí, ale často to stojí hodně nervů ho přesvědčit. Pokud sám na výlet chce, tak se převlečený jako první.
Největší trest je, když mu zakážu pohádku nebo zabavím oblíbeného plyšáka.

A co dělá, když je doma? Zabaví se sám? Nevím, přemýšlím, co k tomu napsat. Z prvního příspěvků je jasné, že nezvlada emoce, agresi, asi bychmu dala boxovací pytel, ať se vymlati tam. Nebo papír, ať mi na něm ukáže vztek, trhá atd.
Na výlety bych ho netaha, možná jen ven třeba na kolo, zahrát si fotbal na hřišti, dávat závody. Třeba je introvert, nechce nové věci a vylet=stres. Možná chce taky pozornost, neví, jak si o ní říct, proto např. leze opakovaně na stůl i přes trest. A proto si užívá, když zůstane doma s jedním z rodičů. Oblíbeného plyšáka bych asi nebrala, jestli je to jeho jistota a chodí s ním třeba spát. Spíš bych mu řekla, že se moc zlobím a nejradši bych mu zabavila toho plyšáka a že nerozumím, proč to dělá, třeba by to nejak vysvětlil. Dcera mi třeba říká, že dělala „srandu“, aby rozesmála bráchu, tak ji vysvětluji, že takto ne, sranda to není… Ale nevím, možná píšu bláboly, určitě dělat co můžete a věřím, že je to náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.19 21:53

@řeřicha nasi je to jedno. jednou jsem se pred nima cpala dortem, naschval, vedi, ze to nesmi a pochopitelne obcas zkousi, jestli by to neukecaly. krom toho, ze rvala uplne stejne jako v tu chvili, kdy prisly ty moje nervy v kyblu a serie trestu, vcetne tohodle uhozenyho, se nestalo vubec nic. prudit neprestala, pamatuje si, je ji to jedno.

totez zabaveni plysaku - rekne ze je to blby, prudi kdy uz je dostane zpatky, vi jaky to je kdyz je nema, ale jko zbran na zarazeni nejakyho zlobeni ta pripominka nestaci

je desne adaptabilni, v tomto smyslu je velmi obtizne “vydiratelna”

jediny na cem ji opravdu zalezi je, abych ji dala vecer spat. ale kdyz to neudelam, je to opet spis trest pro mne protoze vylejza z pokoje a vriska klidne do pulnoci. a zadna “vyhruzka” uz nezabere, takze dopomoct ji k uspesnemu usnuti je vyhra pro nas obe

ruze - mam pocit ze jsi jedina kdo si to umi predstavit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.19 22:15

@řeřicha on má 4 plyšáky, co jsou oblíbení, toho nejvíc oblíbeného nikdy neberu. Po omluve vracím. Plus mu je beru, když si na nich vybíjí zlost, nebo jimi zlobí.
Taky se ho ptám, proč to dělá. Často plácne nějakou blbost. Třeba, ze to udělal kvůli tomu, že venku dlouho nepršelo.
Pozornost jsem myslela taky, ale on to dělá, i když ho naprosto ignorujeme. Prostě má období, kdy sedává na stole.
Zabavit se umí. Třeba jezdí autem = narovná židle do řady a jedeme na výlet. On je ještě navíc velký cita a mazel.
Jeho naopak štvou výlety na hřiště, hrát si může i na zahradě a na zmrzku, protože to mu můžu přece přinést nanuk. Ale na výlet do zoo pojede rád a bude první u dveří. Teď má slíbený výlet na Petřín a to se taky těší. Má rád rozhledny.

• Citovat
  • Upravit
1704
27.1.19 22:38
@Anonymní píše:
@řeřicha on má 4 plyšáky, co jsou oblíbení, toho nejvíc oblíbeného nikdy neberu. Po omluve vracím. Plus mu je beru, když si na nich vybíjí zlost, nebo jimi zlobí.
Taky se ho ptám, proč to dělá. Často plácne nějakou blbost. Třeba, ze to udělal kvůli tomu, že venku dlouho nepršelo.
Pozornost jsem myslela taky, ale on to dělá, i když ho naprosto ignorujeme. Prostě má období, kdy sedává na stole.
Zabavit se umí. Třeba jezdí autem = narovná židle do řady a jedeme na výlet. On je ještě navíc velký cita a mazel.
Jeho naopak štvou výlety na hřiště, hrát si může i na zahradě a na zmrzku, protože to mu můžu přece přinést nanuk. Ale na výlet do zoo pojede rád a bude první u dveří. Teď má slíbený výlet na Petřín a to se taky těší. Má rád rozhledny.

Asi ma rád rozhled, když ho baví rozhledny a sezení na stole. Třeba by se s ním dalo domluvit, že když bude v něčem spolupracovat, může si pak na stole udělat rozhlednu a nebude vám to vadit. Asi to zní praštěně, ale zkusila bych to. A motivovat rozhlednami, když bude spolupracovat třeba ve 2 věcech, tak další výlet bude na rozhlednu… Nevím. Držím palce. Je vidět, že vam na něm záleží, tak snad se to časem srovná a jednou to budete mít jako historky pro pobavení… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
27.1.19 22:45
@Anonymní píše:
@řeřicha nasi je to jedno. jednou jsem se pred nima cpala dortem, naschval, vedi, ze to nesmi a pochopitelne obcas zkousi, jestli by to neukecaly. krom toho, ze rvala uplne stejne jako v tu chvili, kdy prisly ty moje nervy v kyblu a serie trestu, vcetne tohodle uhozenyho, se nestalo vubec nic. prudit neprestala, pamatuje si, je ji to jedno.

totez zabaveni plysaku - rekne ze je to blby, prudi kdy uz je dostane zpatky, vi jaky to je kdyz je nema, ale jko zbran na zarazeni nejakyho zlobeni ta pripominka nestaci

je desne adaptabilni, v tomto smyslu je velmi obtizne “vydiratelna”

jediny na cem ji opravdu zalezi je, abych ji dala vecer spat. ale kdyz to neudelam, je to opet spis trest pro mne protoze vylejza z pokoje a vriska klidne do pulnoci. a zadna “vyhruzka” uz nezabere, takze dopomoct ji k uspesnemu usnuti je vyhra pro nas obe

ruze - mam pocit ze jsi jedina kdo si to umi predstavit

Tak jediný, na čem ji záleží, je vaše přítomnost u usínání, takže má ve vás asi velkou jistotu, potřebuje vás… Určitě ji ujišťujte o své lásce, že i přesto, že zlobí, ji máte ráda. Děcka to potřebuji slyšet. Držím palce, ať je časem líp, představit si to opravdu asi úplně neumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí