Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako aby si nebyla za úplnou mimoňku?
No za mě je trapný dvouletý dítě s dudákem na veřejnosti nebo kojený. Kombinéza nevadí snad v žádným věku a tříleťák v kočárku je taky celkem rarita, ale každá to máme jinak nastavený ![]()
proč nutně potřebuješ vyvolat bouřlivou diskuzi? včera jsi to samé psala už do té diskuze, nikdo ti neodpověděl nebo o co ti jde?
myslím, že vozit čtyřleté dítě v kočárku je fakt mimo ![]()
Asi bych se nikomu nevysmívala,ale přijdou mi divné třeba tyhle věci:
b) plíny i na noc ve 3 a více letech(u zdravého dítěte)
c) vození v kočárku tříleťých a víc
Našla bych toho i víc. ![]()
Kamarádce bych se nevysmála za nic (nekomentuju ani to pětiletý dítě s dudlíkovou lahví - je její, ne mé). Ale zrovna ke kombinéze tu byla nedávno docela diskuze, kdy to půlce lidí přišlo k nezaplacení a druhý zcela ujetý
Podobně diskuze na téma „kdy zrušit kočár“. Jinak si většinu „milníků“ určuje jednak matka, jak jí to vyhovuje (sebrání dudlíku), druhak dítě samotný (násilím neodplenkuješ), no a pak taky okolí (do školky ti dítě na plenách nevezmou). A ve výsledku to stejně vyplyne a „zaručený“ fígle, co fungovaly na jedno dítě, se můžou u druhýho zcela míjet účinkem. A taky je to o tom, jak moc si matka dělá z komentujícího okolí.
záludná otázka tak za mě chodící dítě v kočárku a kombinéza u desetiletých dětí ![]()
Nevím jestli ti zodpovím otázku správně, ale pro nás jsou milníky tahle : spokojené batolecí dětství, spokojený nástup do školky, spokojený nástup do školy, SŠ, VŠ + Erasmus ap. a zbytek už je na ní. Kočárek máme asi ze šesté ruky, stejně ho nesnáší a nikdy nesnášela, dudlíkovat na spaní hodláme pokud bude potřeba, už jsme bez plenek, ale to za milník nepovažujeme. Holčička 2 roky.
Příspěvek upraven 17.01.19 v 15:53
Recese? Pokus o vtip? Řekla bych, že tyto milniky silně souvisí s tím, co je běžně v tvém okolí a co vidíš u svých dětí. Něco souvisí i s běžným vývojem zdravého dítěte (chůze, mluvení.. ).
Já jsem s prvním synem divně koukala na lidí, kteří dělali věci, které teď sama dělám s mladším synem. Život mě naučil. Všechno je o zvyku. A taky o nutnosti, nikdy nevíš, jestli se to čtyřleté dítě neveze v kocare k doktorovi, nebo jestli to tříletý dítě nemá plinky kvůli potížím s ledvinama. Spousta věcí je samozřejmě způsobena lenosti matky, ale i tak, ať si to dělá, jak chce. Ne že bych se nikdy na nikoho nepodivala udiveně, ale nemám potřebu to řešit a neřeším ani to, že okolí divné kouká na mě.
@Kaileee píše:
proč nutně potřebuješ vyvolat bouřlivou diskuzi? včera jsi to samé psala už do té diskuze, nikdo ti neodpověděl nebo o co ti jde?
myslím, že vozit čtyřleté dítě v kočárku je fakt mimo
Ne, fakt to nevím. Názory jsou vesměs stejné. Tohle není diskuze o tom, jestli je v pořádku mít pětileté v plíně. Spíš taková nadstavba v kolika se pasou koníci…to člověk najde, upozorní ho doktorka, ale zajímá mě i ty věci mimo. Vezmu si z toho nějaký zlatý střed ![]()
@Lychee13 píše:
Asi bych se nikomu nevysmívala,ale přijdou mi divné třeba tyhle věci:
- dudlík ve více než 18m
b) plíny i na noc ve 3 a více letech(u zdravého dítěte)
c) vození v kočárku tříleťých a víc
Našla bych toho i víc.
Najdi
ten dudlík sem třeba vůbec nevěděla ![]()
Nechapu… kazde dite je jine. Tezko soudut kdyz nezname dite ani matku.
Proc by dite nemohlo byt kojeno? Proc by nemohlo mit dudlik? Co je komu do toho ze velke dite vozim v kocarku?!? Kombinezu jsem mela i ve 12.
Smeju se matkam co vezmou dite ns hriste a rikaji “nechod na pisek, at se nezamazes”.
Radeji spokojenej ctyrletak v kocarku nez pretazeny unaveny deti co breci s matka na ne akorat rve.
nevysmála bych se nikomu, ale přišlo by mi divný:
@chaela ne, regulérní dotaz. Nechci třeba dávat dítěti flašku s dudlíkem, já nevím, v 2 letech a pak zjistit, že přece „všichni ví“, že od půl roku se jim dává hrníček
Rodiče mi neporadí, když se zeptám kamarádky budu třeba taky za trapku, co furt mluví a řeší dítě a ještě voloviny… Tak proto dotaz na emiminu. Promiň, že neřeším příspěvek na bydlení když není otec v rodném listě ![]()
@Martina84 píše:
Jako aby si nebyla za úplnou mimoňku?No za mě je trapný dvouletý dítě s dudákem na veřejnosti nebo kojený. Kombinéza nevadí snad v žádným věku a tříleťák v kočárku je taky celkem rarita, ale každá to máme jinak nastavený
Vidím to stejně
A samozřejmě bych se nikomu za nic takového nesmála. Může mi to být fuk, to samé té mamině, ale tak člověka to bouchne do očí. Já třeba nevozím v kočáru ani 2,5 letého. Protože umí chodit. Minulý rok byl 3× v zoo a chodil normálně za ruku celý den. Letos už byl v pražské zoo a také to uchodil. Ale to je jen můj názor, na který se zakladatelka ptala.
Stejně tak v dospělosti by měl dospělý pracovat pokud nestuduje, v určitém věku už mít rodinu (okolo 30 let), mít nějaké to bydlení a nebydlet u maminky,… Tobě by nepřišlo divné, kdyby 40 letý chlap neměl parnetrku, děti a bydlel ještě doma? Tak stejně na mě působí podivně 4 leté dítě v kočáru a 2 leté dítě s dudlíkem venku
Mám v rodině holčinu, která má více jak 30 let, je bez partnera, dětí a bydlí u rodičů a všichni v rodině ji litují. Proč asi?
@Alyss1 píše:
Nechapu… kazde dite je jine. Tezko soudut kdyz nezname dite ani matku.Proc by dite nemohlo byt kojeno? Proc by nemohlo mit dudlik? Co je komu do toho ze velke dite vozim v kocarku?!? Kombinezu jsem mela i ve 12.
Smeju se matkam co vezmou dite ns hriste a rikaji “nechod na pisek, at se nezamazes”.
Radeji spokojenej ctyrletak v kocarku nez pretazeny unaveny deti co breci s matka na ne akorat rve.
Tak ono i ten dudlík nějak krivi pusu /zuby myslím ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Tak ono i ten dudlík nějak krivi pusu /zuby myslím
Jo, to se rika. Ale take se rika, ze kdyz diteti vezmes nasilne v mladem veku nejske “siditko”, tak si to vynahradi jinak v dospelosti. Treba drogama.
Ja treba 2,5 letyho v kocarku vozim bezne. A ano super chodi, ujde x kilometru, ale proste jsou situace, kdy je lepsi mit kocar.