Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, naskytla se mi možnost, nastoupit dříve na lepší pozici do práce. Je to už od 1 ledna a už mi nezbývá moc času na promýšlení. Já bych do práce už ráda šla, ale mám syna 1,5 roku a nevím jestli by mu to nemohlo nějak ublížit? V práci bych byla klasický 8 hodin a další 1 hodina trvá cesta domů. Syn by byl doma s babičkou, má s ní hezky vztah.
A to je babicka ochotna hlidat kazdicky den tolik hodin?
A babička je ochotna se starat cely dny o tak malý dítě? Zvládne to?
Nešel by tam částečně Home Office?
Spíše si řekni ty, zda nebudeš třeba za pár let litovat… já nejsem zastánce sedet doma 4 roky, začala jsem podnikat v roce syna, ale jen omezeně pár hodin týdně.. na plný bych v roce a půl nešla ani za trojnásobek platu. Utíká ten čas fakt rychle a už se nikdy to dětství nevrátí a nezopakuje… proto i teď ve 3 letech syna volím zkrácený max 6 hodin denně… neni kam spěchat. Pracovat budeme celý život a děti jsou malé jen jednou tak si hlavně promysli ty v čem budeš spokojená…
@JancaS84 Ano u babičky žádný problém nehrozí, hlídala takhle denně o trochu starší děti mojí sestře. Home Office by nešel
@Danilan Já jsem s tím momentálně ok, ale samozřejmě nevím jestli toho nebudu jednou litovat. Spíš mi jde o to aby tím nějak netrpěl syn.
@Anonymní píše:
@Danilan Já jsem s tím momentálně ok, ale samozřejmě nevím jestli toho nebudu jednou litovat. Spíš mi jde o to aby tím nějak netrpěl syn.
S babickou asi trpet nebude.
Ale pokud by se vam na to vykaslala nebo onemocnela, tak to bude horsi.
Zkraceny uvazek by nesel? Na plny uvazek je to podle me moc male dite ![]()
Ja nastoupila zpet do prace v roce ditete, a to byl pul uvazek a moznost casteho home officu. Babicka hlidala. Lituji toho, dite ma lepsi vztah s babickou, ja jsem na vedlejsi koleji a mrzi me, ze pak nebyla moznost si s ditkem uzivat takove ty bezne cinnosti, i blba navsteva koupaku byla komplikovanejsi nez se zda. Cekam druhy - uz stejnou chybu neudelam.
Moje tchýně to tak měla. Manžela dala v roce a půl do jeslí a švagrovou v roce babičce a vždy šla na plný úvazek. Oba mají tedy lepší vztah s prarodiči než s rodiči, ale ano s rodiči to není špatné. Je ale velmi znát, že je vychovala ta babička. Švagrová teď čeká mimino a říkala y že už počítá s tím, že maminka půjde kvůli ní do důchodu a dá jí dítě na hlídání. Zjevně se to tam dědí
.
@Anonymní píše:
Tak jasně že trochu trpět bude… bude to změna, nevím jaké je povahy ale předpokládám že se budeš vracet odpoledne nebo spíše k večeru každý den… To ho ani nestihnes si užít pořádně… já se znám, já bych se i bála že by prilnul k babičce, pár takových znám v okolí a doma vůbec nejsou, babička babička vše dovolí, pořád se utíká za babičkou a ty maminky fakt lituji a trochu i žárlí na babičku, když dítě je více faxováne na ně. Mít hezky vztah je fajn, ale s rozumem.
Neboj, opravdu trpět nebude. Babička má na starosti jen jeho, takže žádné jesle, a navíc je to blízký člověk, takže lepší než chůva. Klid. České standardy jsou, co se tohoto týče, opravdu nestandardní ![]()
Nesla bych. Výhodna nabidka to jistě není poslední. Ale pro mě je priorita dítě.
Trpět je asi silné slovo pokud má babičku rád, ale já osobně jako matka bych byla raději se svým dítětem v tomto věku než práci. Pochopila bych to pokud by šlo o finanční nouzi, jinak ne.
No počítej, že si udělá bližší vztah s babičkou než s tebou. Po práci budeš unavená, zůstanou ti už jen víkendy, kdy budeš dodelavat i domácnost. Dítě trpět nebude, ale já bych jako matka trpěla dost. Za život pracuješ třeba 40 let, dítě je malé jen jednou a jen krátkou dobu…
Ahoj, naskytla se mi možnost, nastoupit dříve na lepší pozici do práce. Je to už od 1 ledna a už mi nezbývá moc času na promýšlení. Já bych do práce už ráda šla, ale mám syna 1,5 roku a nevím jestli by mu to nemohlo nějak ublížit? V práci bych byla klasický 8 hodin a další 1 hodina trvá cesta domů. Syn by byl doma s babičkou, má s ní hezky vztah.