Nastoupit zpět do práce?

Anonymní
10.12.22 13:40

Nastoupit zpět do práce?

Ahoj, naskytla se mi možnost, nastoupit dříve na lepší pozici do práce. Je to už od 1 ledna a už mi nezbývá moc času na promýšlení. Já bych do práce už ráda šla, ale mám syna 1,5 roku a nevím jestli by mu to nemohlo nějak ublížit? V práci bych byla klasický 8 hodin a další 1 hodina trvá cesta domů. Syn by byl doma s babičkou, má s ní hezky vztah.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65232
10.12.22 13:49
@Anonymní píše:
Ahoj, naskytla se mi možnost, nastoupit dříve na lepší pozici do práce. Je to už od 1 ledna a už mi nezbývá moc času na promýšlení. Já bych do práce už ráda šla, ale mám syna 1,5 roku a nevím jestli by mu to nemohlo nějak ublížit? V práci bych byla klasický 8 hodin a další 1 hodina trvá cesta domů. Syn by byl doma s babičkou, má s ní hezky vztah.

A to je babicka ochotna hlidat kazdicky den tolik hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35879
10.12.22 13:51

A babička je ochotna se starat cely dny o tak malý dítě? Zvládne to?
Nešel by tam částečně Home Office?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
10.12.22 13:53

Spíše si řekni ty, zda nebudeš třeba za pár let litovat… já nejsem zastánce sedet doma 4 roky, začala jsem podnikat v roce syna, ale jen omezeně pár hodin týdně.. na plný bych v roce a půl nešla ani za trojnásobek platu. Utíká ten čas fakt rychle a už se nikdy to dětství nevrátí a nezopakuje… proto i teď ve 3 letech syna volím zkrácený max 6 hodin denně… neni kam spěchat. Pracovat budeme celý život a děti jsou malé jen jednou tak si hlavně promysli ty v čem budeš spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.22 13:56

@JancaS84 Ano u babičky žádný problém nehrozí, hlídala takhle denně o trochu starší děti mojí sestře. Home Office by nešel

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.22 13:58

@Danilan Já jsem s tím momentálně ok, ale samozřejmě nevím jestli toho nebudu jednou litovat. Spíš mi jde o to aby tím nějak netrpěl syn.

• Citovat
  • Upravit
21398
10.12.22 14:01
@Anonymní píše:
@Danilan Já jsem s tím momentálně ok, ale samozřejmě nevím jestli toho nebudu jednou litovat. Spíš mi jde o to aby tím nějak netrpěl syn.

S babickou asi trpet nebude.
Ale pokud by se vam na to vykaslala nebo onemocnela, tak to bude horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
10.12.22 14:01

Zkraceny uvazek by nesel? Na plny uvazek je to podle me moc male dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.12.22 14:19

Ja nastoupila zpet do prace v roce ditete, a to byl pul uvazek a moznost casteho home officu. Babicka hlidala. Lituji toho, dite ma lepsi vztah s babickou, ja jsem na vedlejsi koleji a mrzi me, ze pak nebyla moznost si s ditkem uzivat takove ty bezne cinnosti, i blba navsteva koupaku byla komplikovanejsi nez se zda. Cekam druhy - uz stejnou chybu neudelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.22 14:22

Moje tchýně to tak měla. Manžela dala v roce a půl do jeslí a švagrovou v roce babičce a vždy šla na plný úvazek. Oba mají tedy lepší vztah s prarodiči než s rodiči, ale ano s rodiči to není špatné. Je ale velmi znát, že je vychovala ta babička. Švagrová teď čeká mimino a říkala y že už počítá s tím, že maminka půjde kvůli ní do důchodu a dá jí dítě na hlídání. Zjevně se to tam dědí :D.

• Citovat
  • Upravit
408
10.12.22 14:40
@Anonymní píše:
@Danilan Já jsem s tím momentálně ok, ale samozřejmě nevím jestli toho nebudu jednou litovat. Spíš mi jde o to aby tím nějak netrpěl syn.

Tak jasně že trochu trpět bude… bude to změna, nevím jaké je povahy ale předpokládám že se budeš vracet odpoledne nebo spíše k večeru každý den… To ho ani nestihnes si užít pořádně… já se znám, já bych se i bála že by prilnul k babičce, pár takových znám v okolí a doma vůbec nejsou, babička babička vše dovolí, pořád se utíká za babičkou a ty maminky fakt lituji a trochu i žárlí na babičku, když dítě je více faxováne na ně. Mít hezky vztah je fajn, ale s rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
10.12.22 14:45

Neboj, opravdu trpět nebude. Babička má na starosti jen jeho, takže žádné jesle, a navíc je to blízký člověk, takže lepší než chůva. Klid. České standardy jsou, co se tohoto týče, opravdu nestandardní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
10.12.22 15:40

Nesla bych. Výhodna nabidka to jistě není poslední. Ale pro mě je priorita dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
10.12.22 15:40

Trpět je asi silné slovo pokud má babičku rád, ale já osobně jako matka bych byla raději se svým dítětem v tomto věku než práci. Pochopila bych to pokud by šlo o finanční nouzi, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
10.12.22 16:18

No počítej, že si udělá bližší vztah s babičkou než s tebou. Po práci budeš unavená, zůstanou ti už jen víkendy, kdy budeš dodelavat i domácnost. Dítě trpět nebude, ale já bych jako matka trpěla dost. Za život pracuješ třeba 40 let, dítě je malé jen jednou a jen krátkou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová