Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
posílala jsem drobný dárek v dopise třem lidem na Slovensko přes Českou poštu. Dárek neměl žádné ostré hrany, takže nemohl poničit obálku. Jeden jej obdržel a zbylým dvěma přišla jen obálka, po drobnějším zkoumání, když se zjistili, že v tom není dárek, objevili na straně rozříznutý kousek, jakoby na to někdo použil nůž. Lze proti tomu nějak postupovat? Druhá otázka, neznáte nějakého lepšího doručovatele, který neotvírá dopisy a posílá na Slovensko?
@Sansi4 píše:
Dobrý den,
posílala jsem drobný dárek v dopise třem lidem na Slovensko přes Českou poštu. Dárek neměl žádné ostré hrany, takže nemohl poničit obálku. Jeden jej obdržel a zbylým dvěma přišla jen obálka, po drobnějším zkoumání, když se zjistili, že v tom není dárek, objevili na straně rozříznutý kousek, jakoby na to někdo použil nůž. Lze proti tomu nějak postupovat? Druhá otázka, neznáte nějakého lepšího doručovatele, který neotvírá dopisy a posílá na Slovensko?
A poslala jsi dopis doporučeně nebo obyčejně?
Pokud obyčejně, máš bohužel smůlu – za (jakékoli) poškození obyčejné zásilky pošta neručí.
Pokud doporučeně, obrať se s podacím číslem na příslušnou pobočku a zásilku reklamuj.
Před vánoci je to těžko. Téměř všude nabírají dočasné brigádníky a někteří si rádi vypomůžou k výplatě něčím z balíků. Pokud ten dárek byl vidět, nebo cítit skrz obálku, tak prostě zkusili štěstí.
Jestli jsi to poslala jako doporučenou zásilku a nebo nějaký cenný balík, tak bych to možná zkusila reklamovat na poště. Ale ono je to slovo proti slovu. „Jako by to rozřízli nožem“ je hodně spekulativní.
Co se týče jiného doručovatele… Zkusit tak třeba GLS by to mohlo zvládnout. Přes ně mi dovezli pár balíčků ze slovenska, kde jsem měla stříbrné řetízky a nikdo nic nevyříznul.
Jenom bych to poslala v nějaké hrubší (vystlané) obálce, kde to není vidět, ani pořádně cítit, co tam je.