Nástřih - strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2670
2.4.23 03:34

@Takco Pod umrtvením? Na to ten doktor nemá čas. Prostě střihnou, jak se jim to hodí, kontrakce - nekontrakce. Oficiálně údajně v kontrakci, já zažila i bez kontrakce. A to šití pak au au, hodně mamin pak doma sedělo na nafukovacích plavacích kruzích, protože sednout si normálně bylo za trest. Za mě zlatej císař!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
2.4.23 03:37

No jo, ale co nám to tam tedy „zarostlo“? :think: Vepřovice, hovězina, plast nebo třeba nitě z pupečníku? Teď kdesi čtu, že se materiál vlaken rozpadá… Pánbůh s námi a zlý pryc, tfuj tfuj tfuj! :andel: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
2.4.23 04:04

Pro nástřih v naprosté většině případů není důvod, takže si napiš do porodního plánu, že ho nechceš (že preferuješ poranění, kdyby něco), vyber si pokud možno normální porodnici a doktorovi i PA během porodu několikrát zopakuj, že nástřih nechceš a že s jeho provedením nesouhlasíš. Pak doporučuju rodit v poloze, kdy je nástřih obtížné/nemožné udělat. Úplně tě chápu, já jsem nástřih taky nechtěla, měla jsem to v porodním plánu a stejně jsem musela lékaře u porodu trochu usměrnit, když mi ho chtěl přes můj nesouhlas udělat :zed: Nakonec jsem naprosto v pohodě porodila bez poranění, takže kdybych se nebránila, měla bych nástřih naprosto zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.23 06:38

Třeba žádný nástřih nebude ani třeba. Taky jsem se bála a ani jednou nebylo třeba nějaký nástřih. Rodila jsem 3×. U první jsem měla trošku poranění a následně 3 nebo 4 stehy.
A u mladších dvou nic. Tam se použil jen nějaký zásyp. Nebylo co šít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
2.4.23 06:44

Ja mela rozumnou PA, ktera mi hned na zacatku rekla, ze se porod pokudi vest bez nastrihu a taky ze jo. Mela jsem 2 kosmeticke stehy. Jinak jak tady pisou holky jinou polohu, tak ja byla rada, ze lezim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
2.4.23 07:07

Rodila jsem 3× a ani jednou jsem nástřih neměla. První jsem rodila na zádech a měla jen 3 kosmetické stehy, další dva na boku a to bylo úplně bez poranění. Žádnou masáž hráze ani anibal jsem neprováděla. Měla jsem teda menší děti kolem 3300g bylo to největší. Řekni, že nástřih nechceš pokud to nebude opravdu nevyhnutelné. Zas lepší než aby tě dítě natrhlo pokud bude velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
2.4.23 07:22

Já první nastřih ano, rodila jsem nedonošence hojení úplně v pohodě. Druhý porod bez nástřihu, ruptura na opačné straně, hojení na prd, jizva citlivá další roky. A to bylo miminko maličké. Takže tak.
Nastřih samotný se dělá v kontrakci, je to takové šťípnutí nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
2.4.23 08:02

Zbytecne stresujes. M nastrihly az po hodine. Na “muj vkus” zbytecne pozde. Vubec to nebolelo. Manzel rikal, ze to predem opichl. Siti pod Entonoxem - pouze “tahani”. Brzo jsem o tom nevedela a jizva krasna.

Příspěvek upraven 02.04.23 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
2.4.23 09:54

Je fakt, že mě se doktor na nástřih neptal a prostě ho udělal. Ale malá byla na tři zatlačení venku, byl to fofr. Pak se mi děsně omlouval, že mi ho bez mého vědomí udělal, ale že jsem měla hráz hrozně napnutou a bál se, že rupne. Fakt jsem ho v té chvíli vůbec necítila, nevěděla jsem o něm. Šití bylo trochu nepříjemný. Popsedávání na posteli po nástřihu s miminem v náručí bylo děsný, to ti nebudu lhát, nemohla jsem si pořádně sednout, ale to by bylo i po ruptuře. Ale zahojilo se to dobře, už o tom vůbec nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.4.23 10:42

Už jsem si říkala, jestli jsem jediná, koho nástřih bolel.. normálně jsem to cítila naplno, ale zase je to vterinka oproti x-hodinovemu porodu a v tu chvíli už se tak těšíš na konec, že to i uvitas. Jinak neboj se, udelej pár opatření, jak si psala, ať jsi v klidu, ze ses připravila, ale ve finále to stejně moc ovlivnit nejde, takže nemá smysl to řešit dopředu. Jinak siti bylo spíš nepříjemné než bolestivé a po porodu už to ani nebolelo, jen to bylo citlivé, každá to máme jinak, neboj, zvládneš to, horší než ta bolest je strach z ní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.4.23 11:44

To, ze je lepsi nastrih nez roztrzeni, jsou oekne kecy, takovy doktorsky marketing. :poblion:

Pokud se do porodu nezasahuje a je veden dobre, tak byvaji poraneni/natrzeni jen male nebo zadne.
A male natrzeni ma tu vyhodu, ze vede misty, kde to je pro telo prirozene, kdezto nastrih je rovny rez bez ohledu na okolnosti, v jeho mistech to pak rado praska i pri dalsim porodu.

Jedina obrana je opravdu nelezet na zadech amit svoji PA, ktera zenu ubrani pred zasahydo porodu a vede ho spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6420
2.4.23 11:47
@Anonymní píše:
Taky jsem se bála - a rodila kvůli tomu vždycky v zahraničí. Nenastřižená, neroztržená, spokojená. O ČR je známo, že nastřihují jak o život. Nebo nevím, fakt si tu všechny spokojené nastřižené dámy myslí, že zrovna Češky mají takové tělesné anomálie, že je potřeba je nastřihávat o 50-70 % častěji než jakékoli jiné Evropanky? :roll: To by fakt byla brutální degenerace znamenající, že prostě lidi by umírali při porodu na ruptury a brzy bychom vyhynuli. Zas tak blbě na tom nejsme. :)

A ty řeči, že to necítíš… To když ti useknou ruku taky ne (takhle prostě tělo funguje, bolest se vytěsní), ale furt to není důvod si ji jen tak nechat sekat. Navíc, historky o rupturách - 90 % tzv „ruptur“ se odehraje ve chvíli, kdy se lékař už chystá nastřihnout a přiloží blbě skalpel - rodičce se pak řekne, že „se potrhala“ - v US se s tím soudí o miliony, tady jim ještě naivní ženy poděkují. :roll: Přirozené ruptury jsou takové ty na symbolické 2-3 stehy, a ani to nebývá časté. :nevim: Doporučuju pořizovat z porodu videozáznam, ono to pak je dost dobře vidět, či se tam děje a kdo tam co dělá.

Sorry za výlev, blízkého člověka mi takhle doživotně odrovnali, a to prostě ani to odškodnění nespraví, tak jsem na to citlivá. :,(

Jo, tak to jsi zakladatelce dost psychicky pomohla. Bravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 14:03

@Lucie_Sx
Chápu tu řadu ohledně PA. Ale co když prostě nemám na to, abych jen tak dala někomu 10 tisíc? Zjišťovala jsem si ceny v okolí a podle mě je to šílený… Chápu, že je za tím péče, rady a vedení porodu, ale stejně 10 tisíc?
Přijít s tím za manželem, tak pro to taky zrovna 2× velké pochopení mít nebude.
Jinak už jeden porod za sebou mám…

• Citovat
  • Upravit
34322
2.4.23 14:08
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx
Chápu tu řadu ohledně PA. Ale co když prostě nemám na to, abych jen tak dala někomu 10 tisíc? Zjišťovala jsem si ceny v okolí a podle mě je to šílený… Chápu, že je za tím péče, rady a vedení porodu, ale stejně 10 tisíc?
Přijít s tím za manželem, tak pro to taky zrovna 2× velké pochopení mít nebude.
Jinak už jeden porod za sebou mám…

Ja to povazuju za nejlip investovane penize siroko daleko :nevim:. Lidi davaji 30 za kocar, 5 za postylku…
Ale chce to opravdu velmi velmi velmi dobre vybirat, ne kazda je dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.4.23 21:04

Jedine, co jsem při nastrihu cítila, byla úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí