Nástřih - strach

Anonymní
1.4.23 22:38

Nástřih - strach

Ahojte, hrozně se bojím nástřihu hráze, víc než třeba císaře. Dá se proti tomu nějak bojovat? I s tím strachem? Samozřejmě masáž hráze a aniball, ale je ještě něco? Hrozně se toho fakt bojím a klasicky si čtu jak je to pak hrozné, tak jsem z toho špatná. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
450
1.4.23 22:42

No ja sa taky bala a uuuuuuplne zbytocne, bolo to moje vykupenie, a nebyt mijho strachu a odmietania mohla byt mala omnoho driv vonku :zed: Jo a absolutne som nastrih necitila a ani sitie som necitila :lol: A rana sa zahojila za tyzden cca…ROZHODNE by som sa bala viac cisaru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
1.4.23 22:44

Při porodu jsem cítila takovou bolest, že jsem ani nevěděla že mi stříhají hráz 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
1.4.23 22:46

Taky jsem po něm zrovna netoužila, ale když mě nastřihli, tak jsem to za prvé ani nepoznala :mrgreen: a za druhé porod byl pak fakt rychlý :palec:
Hojení bylo úplně v pohodě a vůbec o jizvě nevím…
Až budeš rodit, tak mi věř, že by sis nechala i uříznout nohu, aby to už bylo za tebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
1.4.23 22:48
@Katherine811 píše:
Při porodu jsem cítila takovou bolest, že jsem ani nevěděla že mi stříhají hráz 8)

Asi tak. Šití jsem u prvního porodu cítila, u druhého už ne. Jinak hojení je individuální. U prvního to bylo bolestivé, protože bylo větší šití. U druhého jsem mohla skákat už druhý den. Neměj strach, porod je mnohem bolestivější než nějaké nastřižení… ještě za něho budeš ráda, když přijde na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
1.4.23 22:57

Jo taky jsem se bála a ve výsledku jsem si nevšimla, že se něco takového stalo.
Pro porovnání s nástřihem mám i natržení i císaře a opravdu to ze všech možností vyšlo nejlíp.
Navíc, je možné, že se mu vyhneš uplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
1.4.23 23:10

Ja se bala porodu jako takovyho. Ani ne bolesti, ale proste ze to nejak nezvladnu.

Nastrih jsem vubec necitila, siti i kdyz bylo dlouhe a rozsahle, taky ne. A nebyt nastrihu tak by to siti asi bylo jeste o moc horsi :nevim:
Nasledky nemam VUBEC zadne.

Chapu Vasi obavu, ale proste stejne to uplne neovlivnite :nevim:

Drzim pesti, at to mate v klidu za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.4.23 23:20
@Anonymní píše:
Ahojte, hrozně se bojím nástřihu hráze, víc než třeba císaře. Dá se proti tomu nějak bojovat? I s tím strachem? Samozřejmě masáž hráze a aniball, ale je ještě něco? Hrozně se toho fakt bojím a klasicky si čtu jak je to pak hrozné, tak jsem z toho špatná. :oops:

Jestli ho nechces, napis si to do porodniho planu, a hlavne rod v jakekoliv jine poloze nez na zadech, to ti ho pak vubec nebudou moci udelat.
Taky je fajn si nenechat davat zadnou medikaci, aby sly kontrakce prirozene jak maji, a v zaveru netlacit, nechat tlacit telo. Pak je velka sance, ze se ani nenatrhnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 00:40

Vůbec to není cítit. Já měla nástřih dvakrát. Druhý porod díky nástřihu na 3 zatlačení dítě venku (nástřih se musel udělat, aby nepraskla jizva po nástřihu u prvního porodu kleštěmi). Potřetí, že přece to nebudeme stříhat (po 11 letech od druhého) a byl to tedy porod, to ti povím. Tu závěrečnou fázi jsem si echt užila. :lol: Nicméně hojení pak bylo super. Nicméně nástřih je fakt to poslední, čeho se u porodu bát..

• Citovat
  • Upravit
72725
2.4.23 02:08
@Anonymní píše:
Ahojte, hrozně se bojím nástřihu hráze, víc než třeba císaře. Dá se proti tomu nějak bojovat? I s tím strachem? Samozřejmě masáž hráze a aniball, ale je ještě něco? Hrozně se toho fakt bojím a klasicky si čtu jak je to pak hrozné, tak jsem z toho špatná. :oops:

Nejhorší je smrt z vyděšení. Věř mi, že v danou chvíli to ani necítíš, ani neresis. :think: mám za sebou nástřih 3× ze 4 porodu a rozhodně lepší, než se rozervat :think: nikdy mi ho nedělali jen tak, 2× fakt velké dítě a teď to byla ruka napřed, kdy prostě museli :think: ale jsem necelý měsíc po porodu a dávno nevím, že nějaký nástřih byl.. u druhého jsem měla velká zranění a i tam jsem po týdnu byla absolutně v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 02:44

Taky jsem se bála - a rodila kvůli tomu vždycky v zahraničí. Nenastřižená, neroztržená, spokojená. O ČR je známo, že nastřihují jak o život. Nebo nevím, fakt si tu všechny spokojené nastřižené dámy myslí, že zrovna Češky mají takové tělesné anomálie, že je potřeba je nastřihávat o 50-70 % častěji než jakékoli jiné Evropanky? :roll: To by fakt byla brutální degenerace znamenající, že prostě lidi by umírali při porodu na ruptury a brzy bychom vyhynuli. Zas tak blbě na tom nejsme. :)

A ty řeči, že to necítíš… To když ti useknou ruku taky ne (takhle prostě tělo funguje, bolest se vytěsní), ale furt to není důvod si ji jen tak nechat sekat. Navíc, historky o rupturách - 90 % tzv „ruptur“ se odehraje ve chvíli, kdy se lékař už chystá nastřihnout a přiloží blbě skalpel - rodičce se pak řekne, že „se potrhala“ - v US se s tím soudí o miliony, tady jim ještě naivní ženy poděkují. :roll: Přirozené ruptury jsou takové ty na symbolické 2-3 stehy, a ani to nebývá časté. :nevim: Doporučuju pořizovat z porodu videozáznam, ono to pak je dost dobře vidět, či se tam děje a kdo tam co dělá.

Sorry za výlev, blízkého člověka mi takhle doživotně odrovnali, a to prostě ani to odškodnění nespraví, tak jsem na to citlivá. :,(

• Citovat
  • Upravit
5378
2.4.23 03:06
@Anonymní píše:

Nástřih?! :mrgreen: Ten se prý dělá v kontrakci, takže ho ani necitis! :D Ale neboj, zvládneš stejně jako ostatni. Koneckonců dneska už ani není povinný. Lidské tělo je na porod připravené - důležitá je přirozená poloha, což rozhodně není s nohama nahoře. Zkus se tak například vykakat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 03:10
@Anonymní píše:
Taky jsem se bála - a rodila kvůli tomu vždycky v zahraničí. Nenastřižená, neroztržená, spokojená. O ČR je známo, že nastřihují jak o život. Nebo nevím, fakt si tu všechny spokojené nastřižené dámy myslí, že zrovna Češky mají takové tělesné anomálie, že je potřeba je nastřihávat o 50-70 % častěji než jakékoli jiné Evropanky? :roll: To by fakt byla brutální degenerace znamenající, že prostě lidi by umírali při porodu na ruptury a brzy bychom vyhynuli. Zas tak blbě na tom nejsme. :)

A ty řeči, že to necítíš… To když ti useknou ruku taky ne (takhle prostě tělo funguje, bolest se vytěsní), ale furt to není důvod si ji jen tak nechat sekat. Navíc, historky o rupturách - 90 % tzv „ruptur“ se odehraje ve chvíli, kdy se lékař už chystá nastřihnout a přiloží blbě skalpel - rodičce se pak řekne, že „se potrhala“ - v US se s tím soudí o miliony, tady jim ještě naivní ženy poděkují. :roll: Přirozené ruptury jsou takové ty na symbolické 2-3 stehy, a ani to nebývá časté. :nevim: Doporučuju pořizovat z porodu videozáznam, ono to pak je dost dobře vidět, či se tam děje a kdo tam co dělá.

Sorry za výlev, blízkého člověka mi takhle doživotně odrovnali, a to prostě ani to odškodnění nespraví, tak jsem na to citlivá. :,(

Dvakrát nastrizena na stejné straně, potřetí na stejném místě natržena i bez nastrihu, počtvrté bez nástrihu i bez zranění. Intervaly mezi jednotlivými porody plus. minus dva roky. Místo nástrihu se občas i po letech hlásilo.

• Citovat
  • Upravit
2670
2.4.23 03:13

Zatímco ti některé budou tvrdit, že nástřih nebolí, já ho cítila sakra dobře. Rodila jsem 3× vaginálně a jednou císařem. U prvního dítěte mě rozpárali jak kuře a při nástřihu jsem si opravdu zařvala i přes polovědomí, ve kterém jsem se v tu chvíli po třídenním komplikovaném porodu nacházela, protože to prostě zabolelo jak čert. Šití naživo pak byla taky „lahůdka“ a hojila jsem se snad 8 týdnů, následky pociťuji ještě dnes, po 27 letech. U druhého dítka mě taktéž nastřihli, ale již šetrněji, ne tak drasticky, přesto jsem ten nástřih cítila, ne že ne. U třetího byl nástřih minimální, ale byl, ten jsem již nevnímala. Čtvrté dítko se raději kvůli své velikosti rovnou šprajclo v porodních cestách, takže to skončilo akutním císařem a dodnes říkám díky bohu za to.
Nebudu tě tady strašit, každá to máme nastavené jinak, jinou strukturu těla, jinak stavěné boky, jiný je i ten pomyslný práh bolesti. Ale paušalizovat, že to nebolí, to opravdu tvrdit nebudu. Někoho to nebolí, někoho ano. Připravit se dá jedině postupným roztahováním hráze, jsou na to speciální balonky, ale ve finále stejně bude záležet na velikosti a poloze tvého dítěte a na velikosti tvých porodních cest. Připravená buď na všechny varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
2.4.23 03:27

Nedělá se náhodou nástřih pod umrtvenim? Nebo se tak dělal?
Ještě bývala lahůdka - vytahování stehů. Jeste v porodnici sis šla lehnout pár dnů po porodu na vytahování jakýchsi stehu, co byly ostré a podobně silikonovým strunam na kytaru - mimochodem občas se zahakly do těch síťovaných porodnickych maxivlozek, které jsi musela nosit mezi nohama bez kalhotek. To bylo zuzo hlavně pro hubené holky, co měly nohy dál od sebe! :lol: Ale naučily se to všechny. Občas nějaká vložka nekomu pri chůzi vypadla, třeba na chodbě, ale to bylo každému fuk, páč návštěvy byly akorát dole pod okny, takže nikdo kromě personálu maminy v nemocnicnich kosilich s vystrcenymi prsy a sourajici se s vložkou mezi nohama, neviděl. Pak přišla revoluce a bylo to trochu jiné. Místo maminek dvacetiletých najednou byly tricetilete… Ale hlavně - vstřebávaci nebo odpadavaci stehy, které byly jemnější a hlavně se nemusely bolestivým stipnutim vytahovat! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí