Nástřih - strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.4.23 11:06
@Sisika9 píše:
Promiň, ale kolik je rozdíl mezi 3 roky mzdy a 3 roky na rodičáku? Proti tomu je 10 tisíc nic. A manžel nebude mít pochopení? To je vtip? Ty mu rodíš dítě, tvoje tělo dostává zabrat úplně šíleně tak jako tak, ale on by si dovolil tvářit na 10 tisíc, které by ti pomohly třeba nějakým zbytečným zraněním zabránit?

Jsou tady pořád názory „zvládly to jiné, zvládnu to taky“ a upřímně k porodu jsem si nečetla vůbec nic a v porodnici vše v pořádku, bez poranění. Nikdy člověk nemůže vědět… Ale prostě pořád mi ty služby PA nějak nepřipadají zas tak strašně výhodný na to, abych si ji zaplatila… Na co jsou pak předporodní kurz, různý online kurzy a semináře,… Vždyť to je peněz a peněz. To upřímně radši nechám dítěti třeba na spoření.

No… ale tím bych to uzavřela. Jen jsem chtěla slyšet názor někoho jiného na danou věc a sdělila svůj. Jinak rodin dítě i sobě, ne jen manželovi. Jsme na to dva a jde o peníze o obou, takže si myslím, že do toho má taky trochu, co mluvit. ;)

• Citovat
  • Upravit
2909
5.4.23 11:18
@Anonymní píše:
Ale prostě pořád mi ty služby PA nějak nepřipadají zas tak strašně výhodný na to, abych si ji zaplatila… Na co jsou pak předporodní kurz, různý online kurzy a semináře,… Vždyť to je peněz a peněz. To upřímně radši nechám dítěti třeba na spoření.

Hele ja na tom taky nevidim nic zas az tak super. Ja s mou nemocnicni PA byla naprosto spokojena. Ale asi to bylo o tom, ze jsem sice dost vedela, ale zaroven nejedu na te “prirodni bezzasahove vlne” a navic ja jsem desne komunikativni a tak nejak obecne to s lidma umim. A penize v tom roli, ze ji nechci opravdu nehrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
5.4.23 13:39

@Lucie_Sx
Bylo to slozitejsi, dite moc nechtelo sestupovat, asistentky byly chapavy, zkousely jsme ruzne polohy, podrep, klek, na ctyrech, a neslo. Nakonec jsem porodila na zadech, jinak bych rodila jeste ted asi 😁 asistentky se chtely donposledni chvile nastrihu vyhnout a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Ale na druhou stranu, ac to poraneni vypadalo hrozive, zahojilo se to docela rychle, po porodu jsem normalne sedela…nechapali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.4.23 20:46
@Anonymní píše:
Ahojte, hrozně se bojím nástřihu hráze, víc než třeba císaře. Dá se proti tomu nějak bojovat? I s tím strachem? Samozřejmě masáž hráze a aniball, ale je ještě něco? Hrozně se toho fakt bojím a klasicky si čtu jak je to pak hrozné, tak jsem z toho špatná. :oops:

Já jsem se bála taky strašně, vlastně nejvíc z celého porodu. Úplně mě to děsilo. PA jsem řekla, ze nástřih nechci, jen kdyby to bylo nezbytně nutné. Věřila jsem ji, takže jsem ji zároveň řekla, ať ho udělá a neříká mi o tom. Pokud by byl nutný.

Nedělala jsem žádný masáže, jen jsem měsíc před porodem pila maliník a pochybuji, že to pomohlo. Nástřih mi nedělali, poranění prvního stupně, šití jsem necítila, jen potom, když to přišlo i sobě, par dni jsem si nemohla sednout.

Drzim palce, ať to dopadne jak si přeješ. Je zbytečné se dopředu stresovat, ale naprosto to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.4.23 20:51
@Anonymní píše:
Jsou tady pořád názory „zvládly to jiné, zvládnu to taky“ a upřímně k porodu jsem si nečetla vůbec nic a v porodnici vše v pořádku, bez poranění. Nikdy člověk nemůže vědět… Ale prostě pořád mi ty služby PA nějak nepřipadají zas tak strašně výhodný na to, abych si ji zaplatila… Na co jsou pak předporodní kurz, různý online kurzy a semináře,… Vždyť to je peněz a peněz. To upřímně radši nechám dítěti třeba na spoření.No… ale tím bych to uzavřela. Jen jsem chtěla slyšet názor někoho jiného na danou věc a sdělila svůj. Jinak rodin dítě i sobě, ne jen manželovi. Jsme na to dva a jde o peníze o obou, takže si myslím, že do toho má taky trochu, co mluvit. ;)

Tak já PA měla a bylo to nejlepší rozhodnutí a zaplatili bychom ji klidně 3× tolik. Byla neuvěřitelně hodna, zkušená, chápavá, podporující a pocit, ze ji muzu kdykoliv zavolat, ze až to přijde, bude tam ona, byl skvelej.

Naopak jsem nedala ani korunu za žádný kurzy apod, i ona mi říkala, ze je to sice na mne, ale ze kurzy typu jemne zrození mohou byt trochu problém, ze už tam bylo par žen co chtěli jemne rodit a nějak to psychicky neustály, ze to jemne nebylo.

Narovinu mi řekla: bude to bolet. Bude to bolet strašně moc. Na porodu nic jemného není. Ale zvládneme to, protože nemáme jinou možnost a já vám pomůžu jak nejvic budu moci. A hlavně - až budete mít miminko v náruči, všechno zapomenete.

Já se porodu bála strašně moc. Ale ideální bylo si zas tak moc nezjistovat a důvěřovat PA.

Na porod mam z velké části díky ní krásný vzpomínky a jestli bude druhy, tak rodim jedine s vlastní PA :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí