Nástup do nové firmy

Anonymní
26.1.12 16:24

Nástup do nové firmy

Ahoj, chtěla bych se vás na něco zeptat. 21.7.2010 jsem podepsala smlouvu s jednou RK, ve které bylo, že 2 roky po ukončení smlouvy nemůžu pracovat pro konkurenci. Po týdnu jsem odjela do zahraničí. Po 4 měsících jsem se vrátila a volala jsem paní z RK, protože mi před odjezdem řekla, že se pak domluvíme na školení. Nebrala mi telefon a já zjistila, že firma už není. Tím pádem nedošlo k ukončení smlouvy. Chtěla bych se zeptat, zda tím smlouva automaticky zanikla. Do dnešního dne jsem o paní zjistila jen to, že je někde v Americe. Zajímalo by mě, jestli bych porušila smlouvu, kdybych začala pracovat pro jinou RK. Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101681
26.1.12 16:27

A tys tam byla jako zaměstnanec nebo to bylo na ŽL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 16:33

na ŽL

• Citovat
  • Upravit
1610
26.1.12 16:34

No já nevím, ale přidám zkušenost kamarádky. Dělala v Proluxu tam měli zákaz pracovat v jiné realitce jak píšeš ty, pod pokutou 1.000.000.Kč. Ona nastoupila do firmy, která realitku provozovala mj, ale makala v reklamece stejné firmy. Prolux jí dal k soudu. No k soudu - podepsala, že spory řeší rozhodčí položkou. To je takový svinstvo!!! Nemohla se ani bráánít a musela zaplatit, protože by jí hned daly exekucy. Takže zaplatila a teď se to bude řešit u státního soudu. Tak pozor na rozhodčí soud ve vbšech smlouvách, řadši si to prověř ať nemáš nepříjemnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
26.1.12 16:37

Tak na ŽL neporadím :-( to neumím, jako zaměstnanec by to bylo neplatné.
Nicméně pokud ta firma dle obchodního rejstříku již neexistuje, tam myslím, že tě nemá kdo žalovat, těžko může neexistující subjekt podnikat nějaké právní kroky, pokud ale stále papírově existuje a jen nefunguje, tak by to problém byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 16:47

můžeš mi ještě prosím poradit, jak můžu zjistit, jestli oficiálně ještě existuje????

• Citovat
  • Upravit
101681
26.1.12 17:43

Buď v obchodním nebo živnostenském rejstříku, podle toho zda to byla právnická nebo fyzická osoba.
Nicméně není to 100%, myslím informace ode mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.1.12 17:43

Třeba na JUSTICE.CZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 17:46

na justici jsem se dívala a je tam jen den vzniku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101681
26.1.12 17:50
Anonymní píše:
na justici jsem se dívala a je tam jen den vzniku :nevim:

Tak to v tom případě existují, jinak by tam byl i datum zániku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 17:54

tak co mám dělat???

• Citovat
  • Upravit
101681
26.1.12 17:55

Jo, tak to netuším… záleží co je v té smlouvě a jak se dá vypovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat