Neschopenka - kdo vyplácí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.12 12:46

neschopenka kdo vyplácí?

Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Brácha měl loni v půlce listopadu úraz. Neschopenku měl do 23.12.2011. Těch prvních 21 dní mu proplatil zaměstnanec. Pak mu ještě zbývá 17 kalendářních dní do ukončení neschopenky. Ty mu proplatí OSSZ? A musí pro to něco udělat, nebo to je automatické? A jaký je termín vyplacení? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
737
26.1.12 12:57

No podle toho, jestli to zaměstnavatel sociálce pošle, nebo ne. To se musí zeptat. Já si to tam musela nést sama a vyplatili mi to hned následující měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.1.12 12:59

zaměstnavatel to pošle na OSSZ a pak to vyplatí sociálka. Měli by to vyplatit cca v průběhu ledna, pokud to tam poslal. Termíny aspoň dřív nebývaly jednotné. Zavolala bych na OSSZ, kam spadá (podle zaměstnavatele) a zeptala se. Po sdělení svého RČ by ho měli být schopni najít (a event. zajistit, jestli tam neschopenka je)

NEvim, jestli to pro neschopenky platí, ale co vím, tak alespoň jednu dobu měli docela dost velké zpoždění. Neměl by pro to udělat v podstatě nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bek
5954
26.1.12 14:26

Ahoj, ty zbývající dny proplatí sociálka, ale musel syn donést lístek na peníze od doktora zaměstnavateli a ten to vše posílá na sociálku a ta to musí do 30dní vyplatit, nic víc dělat nemusíte, spíš zavolat zaměstnavateli, jestli už to odeslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101499
26.1.12 16:16

Jen doplním, že teď už žádná výrazná zpoždění nejsou, takže zavolat na OSSZ, zda tam mají všechny potřebné papíry a zda byly správně vyplněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
26.1.12 16:49

na druhou stranu pokud je PN ukončená, tak lístek na peníze v lednu nepotřebuje. POkud ho nedal za předchozí měsíc/e, tak by mu to mělo přijít v lednu komplet

Zavolala bych tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101499
26.1.12 17:45

Jojo, lístek na peníze je zbytečný, když to bylo ukončené 23.12., takto pošlou na základě toho ukončení, spíš jde o to, jestli byl podepsaný a byl tam uvedený účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bek
5954
26.1.12 19:15
j.a.n.i1 píše:
Jojo, lístek na peníze je zbytečný, když to bylo ukončené 23.12., takto pošlou na základě toho ukončení, spíš jde o to, jestli byl podepsaný a byl tam uvedený účet.

já jsem myslela za ten prosinec, né za teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101499
26.1.12 20:51
Bek píše:
j.a.n.i1 píše:
Jojo, lístek na peníze je zbytečný, když to bylo ukončené 23.12., takto pošlou na základě toho ukončení, spíš jde o to, jestli byl podepsaný a byl tam uvedený účet.
já jsem myslela za ten prosinec, né za teď

No vždyť jo, budou platit pouze za prosinec, za žádný jiný měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.2.14 12:57

Holky, mam dotaz. Jsme s manzelem na nemocenske. Ja kvuli rizikovemu tehu a on protoze je po operaci ruky. Na neschopence jsme od prosince 2013. Ja uz dostala penize z neschopenku od zamestnavatele i od OSSZ chvilinku po sobe. Nic sem na listek nevypisovala. Jen datum a jmeno. Manzelovi tky vyplata prisla, ale od ossz mu papir poslali z5, ze nevyplnil jestli pobira duchod, nebo ne. Tak vyplnil a 17.1.2014 odeřlal z5. Penize jeste stale nedostal. Nevite kdy je muze ocekavat? Ne nejak nejde do hlavy ze ja nic takoveho oznacovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
1.2.14 13:00

Třeba to za tebe zaškrtli v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
1.2.14 13:05

Za tebe to nejspíš vyplnili v práci… :think:
Jinak OSSZ mají pokud si dobře vzpomínám 30-ti denní lhůtu na vyřízení a vyplacení… :nevim:…taky jsem je jednou uháněla, když jsem 23.na účtě nic neměla a toto mi bylo řečeno.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
1.2.14 13:46

@synacek07 tatka taky neodevzdal papir v praci vcas, tak mu to prislo na konci mesice.oni na to maji 30 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat