Nástup do školky a počůrávání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nástup do školky a počůrávání
Maminky stalo se to některé z Vás?? Já už jsem z toho fakt na nervy a malý už má strach když mě vidí a ví, že je počůraný, 1.9. máme 3 roky a 1.9. máme nástup do školky, u nás absolutně neberou, když se bude dítě počůrávat ve spaní natož přes den, my jestli spíme hodinu nebo celou noc, tak je plína jako od mimina a přes den, budu se stále opakovat, jako v jiných diskuzích se pořád počůrává-ucvrnkává si a neřekne, nemám jít k mudr??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proč má před tebou strach, když se počůrá?
Jak to jeho pomočování řešíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Ve třech letech to určitě není na doktora, co vím, tak ti to řeší až po 4.roce (noční počůrávání dokonce až po 5.roce). Jestli z tebe cítí nervozitu (kterou já samozřejmě chápu), tak o to to bude horší. Anežka se odplínkovala ze dne na den skoro ve 3 letech, do té doby jsem se mohla stavit na hlavu a nezabralo nic (vysazování, holý zadeček, látkovky..). Pak to přišlo samo, zato přes den i na noc. Zkus věřit, že to přes prázdniny stihnete, 2 měsíce jsou fakt dlouhé
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda nic ve zlém ale to vyznělo jako kdybys ho nějak trestala,za to že se počůrá když z tebe má strach
Já bych mu dala čas,náš se naučil postupně sám, u nás ve školce se jeden počůrával ještě v 5,a učitelyk to nijak neřešili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě před měsícem, nechtěla naše cácora o nočníku či záchodu slyšet,měla přesně 2,5 když začala, ještě to doladíme a hurá do školky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netrestám ho, když si ucvrkne tak mu pohrozím, že už vezmu vařechu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jiránek1 píše:
I to může být problém.
Já chápu, že je to pro tebe jistě velmi stresující, ale zbytečně stresuješ i to dítě.
Obecně nejsem zastáncem výhružek. A v tomto citlivém období (jako je nočníkování či pomočování) bych byla obzvlášť opatrná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jiránek1 píše:
Je to tezky, ale zkus se vcitit do toho malyho tvora, kterymu se neco nevede a ty vyhrozujes, ze ho zbijes
to je jako bys nechapala kvantovou fyziku a hrozili ti mlacenim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A rozumí tomu, co vlastně dělá, nechá si to vysvětlit? Já mám holčičku něco málo přes dva roky, občas máme maličkou nehodu (ucvrnknutí), hned si uvědomí a zbytek jde do nočníku. Ale je fakt, že dokáže zadržet hodně, protože když ji dám vyčůrat třeba kolem desáté večer, tak ráno v 8 je často suchá plínka. Ale jak kdy…já třeba jsem se párkrát ve školce počůrala, přestože doma jsem byla hodně brzy bez plen a v pohodě. Ale to bylo nervama v té školce…zkus nevyhrožovat (vím, je to těžké, sama bych si pak někdy nafackovala, když se toho dopustím), vysvětlovat neustále, mimo tu nehodu. Třeba jen tak mezi řečí někdy popovídat, promluvit do dušičky…a ono to zabere, neboj, ještě máte čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysvětlujeme strašně moc, sám říká, když to udělá, že ho nevezme paní učitelka do školky, na všechno je až moc chytrý od malička, v roce a půl krásně sám volal, od 2 let už denně tyto nehody, takže to trvá rok, nervozní opravdu jsem a nemyslím si, že jsem v tomhle jedinná, komu uletí nervy a pohrozí vařechou, jemu to jde jedním uchem sem a druhým ven, ještě se usměje, takže nějaké vyhrůžky neplatí, spíše mě zajímalo, jestli měl tohle také někdo, když už bylo dítko ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, třeba budeš ještě překvapená, že to bude ve školce v pohodě
jak jsem psala, já byla v tomhle směru v pohodě a ejhle, ve školce nehody, tak to si člověk nevybere
jestli si to takhle uvědomuje, tak je to určitě na dobré cestě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, také jsem řešila tento problém. Od dvou let je dcera přes den bez plen. Docela jí to šlo a chodila sama na nočník. Po nějaké době si začala učůrávat a někdy se i počůrala. Nejdřív jsem si myslela, že je přistydlá, protože to začalo z ničeho nic. Když to trvalo měsíc, tak jsem začala být nervózní a vždy jsem se jí to snažila nejdřív vysvětlit, pak už jsem jí i vynadala. Je to asi měsíc, co jsem to začala ignorovat a je klid (ťukám). Vždy jsem jí jen vyměnila kalhotky a nic neříkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to mám přesně takhle stejně, od roku a půl sám volal a pak se to ve dvou letech zlomilo a dělá to co jsem popsala výše, jemu prostě nevadí, že je v mokrém až když ho posadím na nočník nebo dám venku vyčůrat ukážu mu to a zeptám se co to je, tak odpoví mokré, ale za chvíli to udělá zase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No musím říct, že tě úplně chápu, náš malej ma 31 měsíců, od 2 let bez plín, ale měsíc říká dá se říci v poh, přesto tak koruna na slipech a 3 týdny ignoruje a počúrá se tak z půlky do slipů a zbytek do nočníka, když si všimnu. V prosinci má jít do školky a nevím jak tohle zvládne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit